Met 36 graden naar Keulen | The World Around Me #3

Afgelopen donderdag gingen Roy en ik een dagje naar Keulen (Duitsland). Een uitje wat we al gepland hadden. Of nou ja, met elkaar hadden afgesproken. Want het ging er iets anders aan toe dan van te voren gedacht…

Roy is een muzikant in hart en nieren. En laat nou net in Keulen één van de (of misschien wel de grootste) muziekzaak van Europa zitten. Dat was dus de reden om naar Keulen te gaan. Uiteraard gaan we niet 2 uur rijden om dan alleen maar de muziekzaak te zien (al zou Roy dat makkelijk kunnen, haha!). En daarom zouden we daarna naar het centrum van Keulen gaan.

Om er te komen wilde Roy de navigatie instellen. Daardoor kwam hij erachter dat de Music Store verhuisd was, waardoor we er per toeval achter kwamen dat Keulen een milieuvriendelijke stad is geworden. Je mag namelijk alleen in het grootste deel van Keulen komen als je een groene sticker op je autoraam hebt zitten. En die hadden we natuurlijk niet…. Blijkbaar kun je daar ook alleen maar aankomen door het te bestellen en daar hadden we uiteraard geen tijd meer voor. Tijd om een plan B te maken.

Het zou deze dag weer flink warm worden en daardoor waren we blij dat we de auto van mijn zwager konden lenen, want die heeft airco! Halverwege Duitsland maakte we een pompstop en kocht ik een zonnebril, want ik was de mijne vergeten. Ik kreeg van de caissière het kaartje en het bonnetje mee, want als hij kapot zou gaan mocht ik hem terug komen brengen. Whahaha! Alsof ik zoveel kilometer zal rijden om deze zonnebril terug te brengen…

Kijk dan hoe groot?! De Muic Store heeft 4 verdiepingen vol instrumenten! Beneden staan vrijwel alle blaasinstrumenten, muziekboeken en klein gerei zoals plectrums en snaren. De eerste etage betreft gitaren, de tweede etage drums en slagwerk en de vierde etage toetsen en dj apparatuur. En ja, we hebben alle 4 de etages gehad.

Dit is het enige wat ik echt interessant vind: muziekboeken! Ik heb er dan ook 2 gekocht!

Ik kocht deze 2 muziekboeken voor dwarsfluit. Chart Hits bevat een aantal top 40 nummers zoals Happy, Someone Like You, Shake It Off en Uptown Funk. Best of Film & TV bevat o.a. liedjes uit Twilight, The Simpsons, Lord of the Rings en Aladdin.

Jep, hij vindt het allemaal reuze interessant!

Als wij ooit een kindje krijgen wil ik deze!!! 😛 Hoewel Roy wil dat onze kinderen net als hij gitaar gaan spelen, whahaha!

Na zo’n 2 uur in de winkel te hebben doorgebracht was het tijd om naar het centrum te gaan. I.v.m. de groene sticker die we dus niet hadden, gingen we parkeren bij een P+R. We hadden er een buiten de groene zone gevonden. Hoewel we dus al in Keulen waren, moesten we gewoon 20 minuten rijden om bij de P+R te komen! Ondertussen was het buiten al zo’n 35,5 graden… pfff!

We parkeerde de auto en vroegen aan de medewerker van de garage hoe het in zijn werk ging met betalen. Want bij bet binnenrijden van de garage kregen we geen kaartje. Je moet blijkbaar in de tram (die ook gewoon rijdt op een spoor als een trein en ook ondergronds kan als een metro) een kaartje kopen en daarmee kun je ook uit de garage komen. Beetje vaag, maar als hij het zegt…

We moesten nog zo’n 15 minuten wachten op het perronnetje voor de tram. En dus moesten we op het kaartje kijken hoe en wat. We kwamen er in eerste instantie niet zo veel wijs uit, maar gelukkig was er een mevrouw die uit zichzelf aanbood te helpen. Ze wees ons er ook op aan welk kant van het spoor de tram zou komen en dus was het wachten in de hitte…

Ja! Het was ons gelukt! In ieder geval een soort van. Het klopte wat de man van de garage vertelde: we moesten in de tram een kaartje kopen. MAAR…. de automaat was buiten werking en dus zijn we maar gewoon gaan zitten zonder te betalen. Oeps. Gelukkig werd er niet gecontroleerd en konden we in het centrum dus zonder boete uitstappen.

Ja! We zijn er!

Na het winkelen bij de Claire’s en Primark en een klein rondje rondom het winkelcentrum, besloten we wat te gaan eten en drinken bij de Pizza Hut. We bestelden beide een groot glas ijsthee. Moet je zien hoe huge dit glas is?!

We deelden samen deze op Ceasar Salade geïnspireerde pizza. Die was echt mega groot! Deze foto doet de pizza geen recht aan… Hij was echt mega lekker!!

En we hadden een korst met kaas er in. Zo yummie!

We wisten van te voren nog niet waar we allemaal zouden gaan winkelen, maar dat we naar de Lego winkel zouden gaan stond vast!

De maker had vast te veel vrije tijd…. Super knap!!

Kijk hoe groot dit Maybeline schap is!!! Serieus, zo groot heb ik ze in Nederland nog nooit gezien!

Deze straatartiest heeft zichzelf met krijt gemaakt. Héél gaaf!

En als je in Keulen bent moet je natuurlijk een bezoekje brengen aan de Dom. Deze kathedraal is echt zó hoog….! En echt overal details. Heel mooi!

Geen idee waarom ik deze foto met jullie deel, want hij is heel dom. Maar wel heerlijk toeristisch zo voor de Dom!

Hoe hoog? Zo hoog dus… Whoa!

Achterin stond deze gouden kist. Het jammere aan de Dom is dat ze nergens kaarten met uitleg hebben hangen. Dus na wat Google research kwam Roy erachter dat hier de geschenken van de 3 koningen in moeten liggen. We will never know

De enige keer dat ik bij Starbucks kom is voor een Mango Passion fruit drankje. Heel lekker, maar niet de slimste keus. Ik had daarna juist nog meer dorst…

OMG! Ik word aangevallen door een T-rex….!!! En dat midden in een speelgoed winkel… Whaaaaaaaaaaa…. Run for your life!

OMG! Het is… nanananananananananana BATMAN!

Beetje zonde van het ijsje om dat op een gebouw te laten vallen met dit weer… 😉

Tijd om weer terug naar de auto te gaan. Het is zo’n 38 graden op de terugweg en het is super hot in de metro. Ik glans aan alle kanten en heb serieus een heel zwembad onder me op de stoel….

Yay! In de auto met airco!!!

’s Avonds gaan we nog naar Uden naar de Sgt. Pepper. Elke laatste donderdag van de maand is daar een ‘sessie’. Muzikanten kunnen dan mee komen zingen, drummen, gitaar spelen, bassen of op de toetsen mee spelen. Deze keer was het buiten vanwege het hete weer en daarom stond er geen drumstel. Deze keer hebben Roy en bestie Paul dan ook niet meegespeeld. Het was wel heel gezellig.

Maar mijn God… Nog steeds mega warm…

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer eens een kijkje in mijn leven te hebben d.m.v. deze fantastische foto’s *ahum*. Bedankt voor het lezen van deze ruime 1140 woorden, haha!

Willen jullie vaker zo’n plog zien?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

10 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close