EEN BRIEF AAN MEZELF

Lieve Natasja | Een brief aan mezelf

Lieve Natasja,

Weet je nog toen je de blog Another Chapter had? Je schreef daar weleens dagboekjes op. Je schreef over wat je voelde, wat je vond of wat er was gebeurd. Dingen die best openbaar mochten. Dit heb je allang niet meer gedaan. Maar daar breng ik nu verandering in.

Schrijven vanuit je hart is iets moois en puurs. Vroeger deed je dat d.m.v. dagboeken. Ik weet dat jij weet dat het helpend was in je ontwikkeling. Door je gedachtes op te schrijven, wist jij wat je wilde, hoe jij het wilde. Jij ging het gesprek aan met jezelf. Je kon je gedachtes op een rijtje krijgen en daardoor wist je (meestal) wat je wilde.

In de dagboekjes op je vorige blog (die hier ook nog op te vinden zijn), begon je gewoon met schrijven. Je schreef en schreef en eindigde vaak ergens anders dan je van te voren had gedacht. Wat was dat fijn hè? Want daardoor wist je precies wat er in je hart speelde. Het maakte je ook niets uit dat het onderwerp veranderde. Je volgde je gevoel en dat was alles wat nodig was om te komen waar je moest zijn.

Ik weet dat je dit soms een beetje zweverig vindt klinken. Maar ik weet ook hoeveel het je waard is. Hoeveel het je kan brengen. Niet voor niets dat je in de ochtend ook weer probeert te schrijven. Want wie schrijft die blijft zeggen ze. Je maakt immers een connectie met jezelf.

Je weet dat je hierdoor een leukere meid bent. Want je weet wat er écht speelt bij jezelf. Je laat het jezelf toe om van alles te voelen. De goede en de slechte dingen. En dat is helemaal oké. Daardoor weet je waar je staat, weet je wat je wilt en weet je waar je naar toe moet.

Het volgen van je gevoel heb jij altijd gedaan en toch ben je het ergens ook verloren. Maar, lieve Natasja, ik weet dat jij het weer aan het vinden bent. En daarom voelt dit jaar als jouw jaar. Je gaat er komen. Je gaat bereiken wat je wilt bereiken. En weet je waarom? Omdat jij weer doet waar je goed in bent: je gevoel volgen. Vertrouwen hebben. Zelfacceptatie. Liefde. Nieuwsgierigheid. Verbondenheid. Acceptatie. Echtheid.

Hou het vast. Je kan het. Het is je natuur. Het is wat jou gelukkig maakt. Volg het, zoals Alice het konijn volgde. Volg het, zoals Elsa de stem volgde. Volg het vanuit vertrouwen, vanuit liefde, vanuit passie en vanuit avontuur.

Door je gevoel te volgen, kom je waar je moet zijn. Je weet het. Je hebt het vroeger namelijk altijd gedaan. Doe het opnieuw. Wees niet bang.

Liefs,
je inner-ik.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close