Beauty ♥ Wat zijn gerstekorrels en hoe kun je ze verwijderen?

Nog nooit had ik van een gerstekorrel gehoord. Tot ik van mijn vriend voor mijn verjaardag een dagje sauna kreeg inclusief een gezichtsbehandeling. De mevrouw die mij hielp zei dat ik een gerstekorrel had en liet mij via een spiegeltje zien hoe dit er uit zag.
Een gerstekorrel ziet eruit als een klein, wit korreltje dat in of onder de huid zit. Het is eigenlijk een verstopping van de talg- of zweetklieren  door hard geworden talg in een kleine holte en kan verder geen kwaad. Gelukkig kun je het proberen te voorkomen en als je er dan toch eentje krijgt is hij ook te verwijderen.

Vaak zitten gerstekorrels in de omgeving van de ogen. Denk aan op je ooglid, maar ook op je jukbeen. Hij kan ontstaan wanneer je bijvoorbeeld te lang in de zon hebt gelegen of als je je huid niet goed reinigt. Soms verdwijnen de gerstekorrels weer uit zichzelf, en soms blijven ze zitten.

Wat kun je er tegen doen?

Regelmatig scrubben zorgt ervoor dat de talgklieren niet verstopt kunnen raken en zorg je er dus voor dat je minder kans hebt op een gerstekorrel. Daarnaast kun je rond de ogen een oogcrème gebruiken en moet je de rest van je huid goed moisturisen, zodat de huid gehydrateerd blijft. Dagelijks insmeren is dus wel aan te raden.

De gerstekorrel verwijderen

Ik noemde het al eerder. Don’t worry, je kan hem gewoon verwijderen.
Het slimste is om dit door een schoonheidsspecialist te laten doen. De huid boven de gerstekorrel wordt opengeprikt en de gerstekorrel kan dan makkelijk verwijderd worden. Een fijne behandeling is het niet, maar om te zeggen dat het nou echt pijn doet? Nee, dat gelukkig niet.

Je kunt de gerstekorrel ook zelf verwijderen, zolang je maar weet waar je mee bezig bent. Werk uiteraard altijd met steriele materialen, want je wil niet een of andere infectie oplopen. Zorg dus dat je de naald die je gebruikt steriel maakt en zorg natuurlijk ook voor schone handen! Hygiëne gaat boven alles!
Steek met de naald door de bovenkant van de gerstekorrel en let hierbij goed op dat je door de bovenste huidlaag heen gaat. Pak daarna een schone tissue en druk de gerstekorrel uit de huid. Ieuw, klinkt totaal niet smakelijk, maar is in feite niks anders dan een puistje uitknijpen. Ik denk zelf dat dit nog minder vies is.
Wel nog even een extra note: als de gerstekorrel dicht bij je oog zit, laat het dan verwijderen door een professional. Stel je voor dat je per ongeluk met de naald in je oog gaat….

Een gerstekorrel kan geen kwaad en is totaal geen reden voor paniek, maar het ziet er minder mooi uit op je huid. Gelukkig heb ik er zelf zelden last van en valt het mezelf vaak niet eens op.

Hebben jullie wel eens last van een gerstekorrel?

liefs

Bron afbeelding

 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

14 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close