Baby 6 maanden oud

Lucas 6 maanden

Mijn baby is 6 maanden. Een half jaar. We zitten gewoon al op de helft van de babytijd. De laatste babytijd die ik ooit van zo dichtbij zal meemaken. We zijn gezegend met twee kinderen en hoewel ik nog best een derde zou willen, heb ik sowieso een partner die twee meer dan voldoende vindt. Maar dat zou een blog apart kunnen zijn, haha! Lucas is gisteren dus zes maanden geworden. De afgelopen maand waren spannend en mooi. Hoe en wat vertel ik je hieronder.

Slaap- en eetschema

Vorige maand liet ik jullie al weten dat we eindelijk een beetje ritme gevonden had in het slaap- en wakkerritme. Die is nog steeds hetzelfde en ik merk dat het voor zowel ons als voor Lucas heel fijn is om een ritme te hebben. Het enige wat verandert is, is dat hij nu meestal tussen 19.00 en 20.00 uur de laatste voeding krijgt, waardoor hij nu dus eerder op bed ligt. Gelukkig heeft dat geen gevolg voor hoe laat hij ’s ochtends weer wakker wordt. Meestal is dit tussen 7.30 uur en 8.30 uur.

Ondertussen heeft Lucas al meerdere oefenhapjes op. Zoete aardappel, wortel, broccoli en bloemkool, maar ook aardbei en banaan. Meneer is trouwens heel erg fan van bananen, want hij eet zo een hele op. Vanaf vandaag zal er nog eer variatie gaan komen, omdat hij vanaf vandaag officieel meer mee mag eten. Binnenkort zal ik ook wat fijne babyreceptjes delen op mijn blog.

Ontwikkeling

Lucas heeft het omrollen van rug naar buik ontdekt. Vorige maand gebeurde het nog sporadisch, maar nu doet hij het vele malen op de dag. In het begin van dit nieuwe ‘kunstje’ vond hij het helemaal niet leuk. Vooral omdat hij niet terug kan rollen. Ondertussen rolt Lucas graag om, tilt zichzelf op en kijkt lekker rond. Ook vindt hij het nu fijn om op zijn buik te liggen en te slapen. Het terugrollen van buik naar rug moet hij nog even oefenen, maar ook dat zal vanzelf weer komen.

Lucas is een super nieuwsgierig mannetje en houdt totaal niet van de hele dag liggen. Hij wil op een gegeven moment echt rechtop bij je om rond te kijken of in zijn stoeltje, zodat hij mee kan genieten van alles wat er om hem heen gebeurt. Hij volgt alles!

Lucas 6 maanden

Zoals ik al vertelde was afgelopen maand ook weer spannend. Bij een weging bij het CB werd duidelijk dat Lucas opnieuw was afgevallen. Ik wuifde dat toen nog een beetje weg, omdat hij ook gekrompen zou zijn. Dus spraken we af dat hij twee weken later weer langs zou komen. Echter was hij toen wéér afgevallen. *Slik* Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Met de verpleegkundige en de kinderarts van het CB keken we naar Lucas, maar zagen we eigenlijk niets vreemds. Hij is goedlachs en vrolijk en alert en heeft goede luiers. Hij kan wel wat onrustig drinken, maar ik leg hem zo vaak aan als nodig is.

Ook de fysio uitte haar zorg (maar dan omtrent zijn spierspanning) en zo zat ik afgelopen maandag weer met Lucas in het ziekenhuis bij de kinderarts. Eerst moest hij gewogen worden en gelukkig is hij weer aangekomen! Dat was wel echt een opluchting. De kinderarts deed dezelfde testen als iedere keer en kwam tot de conclusie dat ze het nog steeds niet weet. Voorzichtig gaf ze aan dat het misschien wel bij Lucas hoort, omdat hij verder goed reageert op alles en alles laat zien wat hij moet laten zien. Dat het misschien bij hem hoort is ook al door het hoofd van mij en Roy gegaan. Toch wil de kinderarts graag een second opinion. We zijn nu doorverwezen naar de neurologisch kinderarts van het Radboud in Nijmegen. Wat mij betreft is dit wel echt het laatste onderzoek omtrent die spierspanning. Zeker gezien het lijkt dat Lucas er zelf vrij weinig tot geen last van heeft.

Luiers, groei en kleding

Doordat hij natuurlijk wat afgevallen was, past hij nog steeds in maatje 2 luiers. Hoewel ik wel verwacht dat we langzaamaan richting maatje 3 kunnen gaan. Maar of dat deze maand al gaat zijn of volgende maand…?

Zoals het jullie ondertussen wel duidelijk moge zijn, weet ik de groei van Lucas precies. Hij is momenteel 5970 gram en is 66,2 cm groot.

Qua kleding zit hij nog steeds in maatje 62. Broeken zitten hem wat los, maar hij is dan ook geen ‘dikke’ baby. Qua shirtjes mag hij al richting de 68 gaan deze komende maand. Qua broeken ook als je het over de lengte hebt. Maar goed dat we dus richting de zomer gaan, dan kan hij mooi maatje 62 korte broeken aan.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close