Waarom ik nog steeds blog

Ik heb mijn ups en downs bij het bloggen allemaal gehad. En nu nog steeds. De ene keer veel inspiratie, de andere keer minder of zelfs even helemaal niets. Een niche die compleet bij mij past, en dan ineens niet meer. Veel samenwerkingen en dan even een tijd geen een. En toch blog ik nog steeds. Ik sla mij door alle moeilijke blogfases heen. Dat zette mij aan het denken. Waarom blog ik – nu 4 jaar later – nog steeds?

Schrijven

Ik blog omdat ik hou van schrijven. Naast mijn droom vroeger als kind om juf of een beroemd actrice te worden, droomde ik er ook van om een boekenschrijfster te worden. Ik vind schrijven leuk. Nu ik er zo over nadenk, hebben alle 3 mijn droomberoepen een grote overeenkomst. Namelijk de (Nederlandse) taal. Maar goed. Je moet dus altijd dingen doen die je leuk vindt. Ik vind schrijven dus enorm leuk!

Mijn mening delen

Een blog die nergens over gaat bestaat niet. Eén van de dingen die bloggers eigenlijk altijd doen is hun mening delen. Ik hou er van om mijn mening te geven en ook dit te kunnen onderbouwen. Ik ben benieuwd naar meningen van anderen, dus waarom zouden anderen dan niet benieuwd kunnen zijn naar mijn mening? Daarnaast vind ik het heerlijk om dit op (digitaal) papier te kladderen. Zo krijg ik een heel duidelijk overzicht van wat ik er nu eigenlijk van vind. Ik heb de tijd om over mijn eigen mening na te denken en misschien zelfs van mening te kunnen veranderen. Noem het maar een soort discussie voeren met mezelf. Gewoon omdat het kan. En omdat het nog niet eens zo heel verkeerd is om langer over dingen na te denken. #impulsief

Mijn ervaring delen

En dan het delen van mijn ervaring. Dit vind ik nou echt zó enorm fijn om te doen. Zoals tijdens mijn hele zwangerschap. Ik kan mijn ervaring delen, maar ondertussen krijg ik ook reacties van jullie. De ene keer met jullie eigen ervaringen (ook heel leerzaam en leuk om te lezen!) en de andere keer met support voor mij. Zó fijn! Het voelt dan alsof ik mijn verhaal tegen vrienden vertel. Daarnaast krijg ik er zo’n warm gevoel van als lezers reageren en helemaal te snappen wat ik bedoel of echt iets aan mijn verhaal te hebben gehad. Ik geloof er heilig in dat ik jullie zo kan helpen, net als dat jullie mij helpen door te reageren. Dat vind ik echt zo enorm tof!

Daarnaast vind ik het ook leuk om terug te horen van mensen in mijn daadwerkelijke omgeving dat ze mijn blog gelezen hebben. Het is soms zo grappig. Dan ben je op een feestje en zegt iemand ineens iets tegen je waarvan je echt zo iets hebt van: “huh, maar dat heb ik jou helemaal niet verteld.” Hebben ze het op je blog gelezen.

Mijn vragen delen

Ik schrijf niet regelmatig over vragen die ik heb. Maar heel af en toe wel. En dat is zó fijn! Iedereen reageert dan super lief en hebben de beste tips! Ik zie bloggen dan ook echt als iets om elkaar te helpen. Als ik een vraag heb, heeft een ander die waarschijnlijk ook heus wel. Dus als ik die vraag op het internet zet, kunnen we elkaar helpen.

Contact krijgen met anderen

Eigenlijk heb ik dit al een beetje benoemd in de voorgaande twee redenen. Dat contact met jullie is zo enorm fijn en motiverend! Sommige van jullie denk ik echt goed te kennen omdat diegene vaak reageren. Heel bijzonder! Daarnaast weten jullie vrij veel van mij af en vind ik het ook enorm leuk om mijn lezers te leren kennen. En als dat kan door stukjes reacties onder artikelen… Helemaal top! En misschien laat je nooit een reactie achter. Dan wil ik je toch bedanken voor het lezen van mijn blog. Tuurlijk hoop ik dat je ooit wel eens een reactie achter laat zodat ik weet dat je mijn blog leest of in ieder geval interesse hebt in bepaalde onderwerpen. En misschien wil je wel reageren, maar word je afgeschrikt omdat je jouw e-mail adres moet invullen. Don’t worry! Ik ben de enige die het e-mailadres kan zien, maar natuurlijk doe ik daar helemaal niks mee. Ik kijk er niet eens naar!

Het contact met ieder van jullie – of dat nu hier op de blog, op Instagram, op Twitter, op Facebook of in real life is – vind ik super speciaal en daar ben ik ieder van jullie ook dankbaar voor.

Creativiteit en bewust leven

Daarnaast houdt bloggen mij ook min of meer creatief. Verwacht niet ineens DIY’s, maar als ik lekker in het bloggen zit kan ik letterlijk over ALLES schrijven. Ineens beleef ik mijn leven bewuster. Dat klinkt misschien gek, maar ik zal het je uitleggen. Ik ben in mijn hoofd zoveel bezig met mijn blog, dat ik bij heel veel dingen denk: ‘kan ik hier over bloggen?’ Dat zet me aan het nadenken over wat ik eigenlijk aan het doen ben of over wat ik heb meegemaakt. Met als effect dat ik net wat bewuster de momenten mee pak. Snappie?

Dus zowel tijdens ups en downs, bloggen is fijn! Ik ben dankbaar dat jullie mijn blog(s) lezen. Ik hoop dat jullie dat ook blijven doen en daarom ben ik erg benieuwd naar het volgende:

Wat voor soort artikelen vind jij het leukste om te lezen? Denk aan thema’s als zwangerschap en moederschap, entertainment (boeken, films, series, spellen, etc), lifestyle, beauty, fashion, food en natuurlijk persoonlijke verhalen. Maar misschien vind je iets anders wel helemaal te gek! Laat het me hieronder bij de comments maar weten! -X-

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

11 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close