Recept: Ontbijt met yoghurt met havervlokken en banaan

01
Zoekend naar gezonde recepten kom je wel eens dingen tegen waarvan je niet verwacht deze te vinden. Zo had ik dat ook met dit recept. Al langere tijd ben ik aan het experimenteren met oats/havervlokken of hoe je ze dan ook wilt noemen. Een paar recepten waren wel yummie, maar de meesten waren blèh… Al gauw merkte ik dat ik havervlokken liever niet dan wel at. Toch jammer, want ze zijn super gezond. In mijn zoektocht naar gezonde dinerrecepten stuitte ik plots op dit recept. Een gezond ontbijt met havervlokken. Veel verwachtte ik er niet van, want immers had ik de havervlokken al opgegeven. Maar met nog een banaan in huis die eigenlijk wel op moest, maar waar ik geen zin in had om zo op te eten besloot ik toch dit recept te proberen. De ingrediënten had ik toch in huis… En wat een voltreffer!

02
Het recept vond ik via 24kitchen. Met enigszins wat aanpassingen naar mijn eigen smaak, zal ik jullie vertellen hoe ik dit heerlijke ontbijt maak.

Als eerste de benodigdheden voor 1 persoon:
– 250 ml magere yoghurt (of een yoghurt naar keuze)
– 1 banaan
– 1 of 2 theelepels honing
– 1 of 2 theelepels cacaopoeder
– handjevol geschaafde amandelen
– havervlokken (hoeveelheid naar keuze)
– optioneel: verse muntblaadjes

Met dit ontbijt bekijk ik per keer de hoeveelheden die er in gaan. Maar bovenstaand lijstje kun je aanhouden als je het voor de eerste keer bereid.

03Ook handig om te hebben is een blender. Hierin zorg je dat de ingrediënten samen lekker luchtig worden.
We beginnen met de yoghurt. Ik giet dit uit de vrije hand. Maar een normale hoeveelheid is 250 ml per persoon.

04Daarna voegen we een theelepel cacaopoeder toe. Als je het lekker vindt, kun je nog 1 of 2 theelepels meer erbij scheppen. Afhankelijk van wat jij lekker vind. Maar om het gezonder te houden is 1 theelepel echt aan te raden.

05Daarna voegen we een theelepel honing toe. Ook hierin kun je variëren door meer theelepels toe te voegen aan je mengsel. Weer afhankelijk van je smaak natuurlijk.

06Dan snijden we de banaan in stukjes en voegen deze toe. De grootte van de stukjes maakt niets uit omdat de banaan van zichzelf al zacht genoeg is om door de mesjes van de blender gemalen te worden.

07Met al deze ingrediënten er in, ziet het er zo uit. Nu al yummie toch?!

08En blenden maar…. Vergeet je de deksel er niet op te zetten…..?

09Dan verhit ik een koekenpan op het vuur. Hier gaat geen olie of ander vet in. Wanneer de pan enigszins heet is strooi ik een handjevol amandelen in de pan. Deze bak ik lichtjes aan. Houdt ze wel goed in de gaten, want voor dat je het weet zijn ze ineens donker bruin of misschien wel zwart! Je wilt ze gewoon lichtjes aanbakken.

10Wanneer de amandelen klaar zijn, zet je het vuur uit en strooi je naar eigen inzicht en smaak havervlokken toe. Ik kies meestal voor 2 volle eetlepels.

11Schenk je mengsel in een schaaltje en strooi daaroverheen de amandelen met de havervlokken. Om het geheel mooi af te maken en wat kleur te geven kun je verse muntblaadjes toevoegen.

In het begin dacht ik dat die munt dan te veel zou overheersen, maar bij het eten merkte ik dat dit qua smaak echt een toegevoegde waarde had. Echt een aanrader dus!

12Bon appetit!

Wat vind jij van dit recept?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close