TV

EXPEDITIE ROBINSON 2016 | Recap #4

Tijd voor alweer de 4e aflevering van Expeditie Robinson. Deze keer 1 dag later dan wat jullie van mij gewend zijn, maar helaas was ik afgelopen donderdag niet thuis. Daarom vooral ook social media gemeden om maar niks te weten te komen. Maar… Tijd voor verandering. Tijd voor recap #4!

DAG 6

Zowel bij kamp Noord als Zuid vinden ze een brief.

“Kies degene die jullie het hardste nodig hebben bij de proeven en stap op de boot.”

Dave denkt meteen te weten dat hier een consequentie aan hangt. We zullen zien of hij gelijk heeft…

Er wordt meteen aan Jay Jay gevraagd wat hij denkt, maar hij vindt dat de rest maar moet beslissen. Dio geeft aan dat Jay Jay bij de proeven een belangrijk persoon is geweest. Maar Koos laat ons meteen weten dat hij hoopt dat het Jay Jay niet moet worden en stelt daarom dus voor om Dave te kiezen.
“De groep vond eerst dat ik het moest worden. Dus mijn ego begon te groeien. Eeennn…. toen was het weg…” Aldus een teleurgestelde Jay Jay

Dave geeft aan het best te willen doen, mits de rest van de groep het er unaniem over eens is. Zo gezegd, zo gedaan.

In kamp Noord is de eerste ingeving van Lex om Alex op de boot te zetten. Iedereen stemt toe. Maar Alex ‘moet het niet hebben’. Hij denkt dat ze aan de overkant Jay Jay of Jalou krijgen. Ze besluiten daarom toch niet de sterkste te sturen. Alex reageert meteen door te zeggen dat Jessie moet gaan. Maar Jessie reageert verbaasd met een ‘Hoezo?’. Toen de hele groep voor haar stemde, besloot ze het avontuur toch maar aan te gaan.

Bertie is benieuwd wie het is als ze een boot ziet aankomen. Ze is verbaasd als ze Elle ziet en verwelkomt haar op – zoals ze het zelf zegt – ‘Eiland Kleffe Hap’. Elle is onder de indruk over het ‘huisje’ van Bertie. Ellen vind dat ze haar nooit hadden moeten laten gaan.

De expeditie leden komen aan op een eiland waar Dennis hen opwacht. Dennis vraagt de gekozen personen bij hem te komen staan. Dave en Jessie stappen naar voren. Jay Jay is verbaasd over de keuze van kamp Noord.
“Let goed op: we gaan de kampen herindelen.” Zegt Dennis. Om vervolgens er aan toe te voegen dat Dave en Jessie dat dus gaan doen. *Dumdumduummmmm*

Om de beurt moeten ze eerst 2 personen kiezen van het andere kamp; eerst een vrouw dan een man. Daarna mogen ze kiezen wie ze willen.
Dave moet als eerste en kiest voor Anna, maar die kijkt er niet heel vrolijk bij.
Jessie mag dan kiezen: “Ik schaam me heel erg, maar de kitesurfer. Ik ben je naam vergeten.” “Nou, dat begint al goed dan.” Aldus Jalou.
Dave mag een man kiezen en vertelt ons dat hij een roddel rond heeft horen gaan dat Alex en Jay Jay elkaar heel goed kennen. “Dus als ik die twee nou uit mijn team weet te houden, dan veroorzaak ik zo gigantische paniek.” En dus kiest hij voor Thomas.
Jessie kiest Jay Jay en dat terwijl Jalou influistert voor Dio te gaan.
Door het opgooien van een munt wordt bepaald dat Jessie nu als eerste vrij mag kiezen. Ze kiest voor Alex. Jalou baalt hiervan omdat zij ook vermoed dat zij close zijn en dus dadelijk plannetjes gaan smeden.
Dave kiest Dio. Vervolgens kiest Jessie Koos. Dave kiest Gaby, die daardoor erg gelukkig is. Daarna kiest Jessie Suzanne en Dave Bartho. Chloë en Lex blijven over. Chloë gaat naar het nieuwe kamp Noord en Dave krijgt daardoor automatisch Lex, die al bang was om als laatste gekozen te worden omdat het hem doet denken aan de gymlessen van vroeger.

In deze nieuwe samenstelling gaan ze meteen naar de proef.

ELIMINATIE PROEF

In de basket moeten 3 ballen komen. De ballen mag je niet met je handen aanraken. Achteraan staan 2 kisten. Van elk team mogen twee personen beginnen met de boomstammen door te hakken zodat de kist vrij komt. De kist breng je naar de stellage toe en daar komt een bal vrij. In duo’s moet je vervolgens de bal over het parcour richting de basket krijgen. Bij het eerste onderdeel moet je de bal transporteren tussen twee touwtjes. Bij het tweede onderdeel tussen twee stokken. En bij het derde onderdeel balanceert de bal op een bord. Als je bij de bamboestokken komt, moet je daar een lange stok van maken om de bal in de basket te werpen. Pas als het duo bij het derde onderdeel is, mag het volgende duo van start. Het kamp wat als eerst 3 ballen in de basket heeft, wint!

Dave, Dio, Jay Jay en Alex beginnen met hakken. Dio beseft dat hij op de wereld is gezet om dingen in elkaar te hakken. Dave en Dio is het als eerste gelukt. Vervolgens gaan Lex en Thomas hakken en dat gaat erg snel.

Anna en Gaby beginnen met het touwtje. Behendigheid, rust en communiceren is belangrijk. Ondertussen is kamp Noord nog druk aan het hakken. Maar niet lang daarna kunnen ook zij door.

Vlak voor onderdeel twee valt de bal en beginnen ze opnieuw. Maar dan valt hij al snel. Dio en Dave gaan het proberen. “Dave en ik zijn duo penotti. Ying en Yang. Wij gaan dat met zijn tweeën doen” Dio. Hen lukt het en ze gaan naar het tweede onderdeel. Maar helaas, valt daar de bal en moeten ze weer helemaal opnieuw.

Bij het andere kamp gaat het net zo. Het lukt en het valt.

Het lukt Jay Jay en Alex als eerste om onderdeel 2 af te ronden. Daardoor kan er een tweede duo aan onderdeel 1 beginnen en kunnen zij door met de stokken. Dat lukt en de eerste bal zit er in.

Dave en Dio komen uiteindelijk ook bij het stok onderdeel. En ook hen lukt het om de eerste bal er in te krijgen.

Jay Jay en Alex krijgen ook de tweede bal er in. Maar Dave en Dio volgen al snel.
Wie zal de laatste bal als eerste er in krijgen?

Het zijn…. Jalou en Jessie! Kamp Noord wint immuniteit!

De teams moeten terug naar hun kamp. Degene die van kamp verwisseld zijn, moeten natuurlijk wel hun spullen ophalen. Jalou is stellig en wil niet alleen aan haar tas halen, maar ook haar bouwpakket: het net tegen de muggen en de palen waar ze onder sliep.  Koos wil dat ook.

Gaby wordt er pissig om en zegt tegen Jay Jay dat de andere dan ook hun bamboestokken mogen halen. Zelfs als daar een ander soort stellage mee gebouwd is. Jay Jay zegt nog tegen Jalou dat ze het gewoon achter moet laten, maar dat wil ze echt niet. “Moeten ze zelf maar zo’n bed maken.” Toch neemt Jay Jay ook zijn bamboe stokken en zo mee.

Bartho en Lex gaan daarom ook naar hun oude kamp om de lange bamboestok te halen die zij gemaakt hebben om kokosnoten uit de boom te slaan.

Hoewel op het eiland oorlog lijkt te ontstaan, is er op afvallerseiland vrede. Elle complimenteert Bertie met het feit dat zij zo kan genieten van alles hier.

Kamp Zuid probeert hun hut waterdicht te krijgen. Daarna praten Thomas, Dave, Gaby, Anna en Dio met elkaar over de oude kampstrategieën. Thomas vertelt dat Lex en Bartho de eerst volgende zouden zijn om eruit te stemmen. Dave vertelt dat hun kamp unaniem voor Jay Jay zouden gaan. Ze beslissen op dat moment dat ze op Lex gaan stemmen.

Jessie en Jalou praten over de samenstelling van het team. Jessie legt uit dat ze gewoon een sterk team hebben. Jalou vindt dat ook en vind het chill dat ze nu niks te vrezen hebben, maar vertelt wel de vriendschap te vrezen tussen Jay Jay en Alex. Jessie denkt dat het het slimste is om nu met hen mee te liften. Jalou geeft nog de waarschuwing om haar ogen open te houden.

DAG 7

Lex komt bij Bartho, Thomas en Dio vragen naar een herenverbond. Ze geven aan die nog niet te hebben en daarom doet Lex een voorstel om of Anna of Gaby er uit te stemmen. Later komt Dave erbij en Lex doet hem hetzelfde voorstel.

Gaby vindt het spannend om de mannen te vertrouwen, maar weet dat ze niet anders kunnen. Anna vindt het ook spannend.

Bartho en Lex zitten samen in het water te bespreken dat ze echt op één van de meiden te stemmen. Bartho vraagt Lex of hij al weet op wie. Lex geeft aan zijn keuze te maken door sociaal vlak en zegt op Anna te gaan stemmen omdat ze je ook niet echt aan kijkt. Bartho vult aan dat ze vooral met haarzelf bezig is.

Thomas probeert zichzelf nog in te dekken bij Dave. Zij lijken ook een pact te sluiten om niet op elkaar te stemmen.

Lex checkt nog bij Dio op welke dame hij gaat stemmen. Hij geeft aan het nog niet te weten, waarop Lex meteen zegt op Anna te stemmen en dat Bartho dat ook doet. Lex vraagt aan Dio om het nog even bij Thomas en Dave na te vragen.

EILANDRAAD

De interviewtjes beginnen voor het stemmen. Zo zegt Dennis dat Thomas nog steeds onzichtbaar is, Dave hier zorgeloos kan zijn, Anna vertelt dat ze een beetje groepsangst heeft, Lex voelde zichzelf lulletje rozenwater en Dio geeft aan niet te weten waar hij aan toe is i.v.m. het nieuwe team. Dus. Tijd om te stemmen.

Lex, Gaby, Anna, Lex, Lex, Lex, Lex, Lex.

Lex vindt dat het spel gespeeld is. “In de zin van dealtjes met elkaar maken die dan niet worden nagekomen. En ik had hem niet zien aankomen.”
Dave legt uit dat in het vorige team het plan er al lag om voor hem te gaan en zij vonden dat de beste keuze. Lex voelt zich in zijn oor genaaid.

Natuurlijk krijgt ook Lex dezelfde deal als Bertie en Elle. Hij lijkt er lang over na te denken, maar besluit dan toch te blijven.

Robinson van deze aflevering: Jessie
Egostrelende Robinson: Jay Jay
Egocentrische Robinson: Jalou
Niet-sociale-Robinson: Anna
Einde Robinson: Lex

Volgende week gewoon weer op vrijdag de recap 😉

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close