Het is alleen nog maar papa…

Sinds een paar weken kan Isabelle naast mama ook papa zeggen. Erg leuk natuurlijk en vooral papa is erg trots. Maar what happened?! De kleine dame zegt nu bijna alleen nog maar de hele dag door papa…

Papa papa papa papa papa papa papa. De hele dag door. Zo nu en dan roept ze bama of maba, maar eigenlijk is het de hele tijd papa. Ze lijkt het ook erg leuk te vinden. Mama komt er zo nu en dan eens een keer doorheen. Heus roept ze ook nog wel eens mama mama mama mama mama, maar meestal dus niet.

Hmpf. Het is maar goed dat ze nog altijd naar me lacht en mij de meeste kusjes geeft, maar ik begon me al bijna buitengesloten te voelen door mijn eigen kind.

Het voordeel als ze papa blijft zeggen als ze ouder wordt, is dat papa dan alles mag oplossen en ik lekker onderuitgezakt kan blijven liggen. Bij wijze van dan hè. Ik lach me rot als dat gebeurd. Vooral omdat het dan karma is. Doordat Isabelle al veel eerder mama kon zeggen (en dat dus de hele dag door riep), zei Roy al lachend dat ik dat misschien nu nog wel leuk vond, maar ‘wacht maar tot ze dadelijk ouder is en dan nog de hele tijd mama roept!’. Right back at ya! Karma toch?

Ik ben benieuwd wat haar volgende woordje zal worden.

Weten jullie nog (een beetje) de volgorde van de woordjes die jullie kinderen konden?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

 • Tiny

  16 augustus 2018 at 08:08

  Haha grappig! Laura noemde zusje Miranda: Lgollia
  Stofzuiger: Flietuig
  Schoenen: SHOES!! echt waar!!!?? Haar eerste woordje was: mama
  En Miranda’s 1e woordje was: papa…oh oh wat was ik jaloers!!??

  Beantwoorden
 • Gerda van Horrik

  17 augustus 2018 at 12:08

  Het 1e woordje wat ik Romy geleerd had was Papa. Schat, je dochter roept je… en ik kon verder met koken. Romy kon al heel vroeg verstaanbaar brabbelen maar ik heb destijds wel een lijstje gemaakt van typische Romy woordjes/zinnetjes en uitspraken omdat je het zo snel weer vergeet. Zo leuk om nu weer terug te lezen en als ik het terug lees, dan hoor ik het stemmetje van Romy weer in mijn hoofd. Bennuh doen?, I dat?, Wegge zien (wie niet weg is, is gezien), Aggebief (alsjeblieft), Dootje (kadootje), Rassing (verrassing), e doen? (wat ben je aan het doen?).
  Nicht Seur (Fleur) had een eigen taaltje ontwikkeld en werd vreselijk boos omdat we niet begrepen dat ze graag een NaNa (boterham) met SlaSla (glas melk) wilde.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close