Zo verlies je minder moedermelk én heb je zo wat extra voor in de vriezer!

Serieus. Ik ben zó verbaasd! Ik was laatst door een webshop aan het scrollen voor goede bekers voor in de vriezer waarin ik moedermelk kan bewaren, toen ik dit tegen het lijf aan liep. Ik wist niet wat het was, maar mijn nieuwsgierigheid was gewekt. En dus las ik er over en las ik de reviews. Die waren overigens wisselend. Toch overwon mijn nieuwsgierige ikke het, en zodoende gooide ik ze in mijn digitale winkelmandje: Philips Avent borstschelpen. Zo verlies je minder moedermelk én heb je zo wat extra voor in de vriezer!

Wat zijn borstschelpen en wat kun je ermee?

Het eerste wat ik me afvroeg: “Wat zijn in hemelsnaam borstschelpen en wat kun je ermee?” De Philips Avent borstschelpen doe je op je borsten en hebben meerdere functies: ze beschermen je (gevoelig) tepels, ze verzamelen moedermelk en bieden verlichting bij stuwing. Zo. Dat was kort, maar krachtig, haha!

Gebruik en comfort

Ik gebruik de borstschelpen om moedermelk op te vangen. Heel eerlijk wist ik niet eens dat de andere borst zóveel lekt als ik Isabelle met de andere borst voedt. Ik was echt zó verbaasd! Daar kom ik zo meteen nog even op terug. De borstschelpen zijn ook te gebruiken tijdens het kolven (ze passen op sommige kolfapparaten waardoor je minder knoeit als je de kolf los koppelt), als je slaapt (die moedermelk moet je natuurlijk niet bewaren!) en gedurende de dag.

Dit laatste doe ik persoonlijk niet. Het ziet er namelijk – bij mij in ieder geval – niet uit. Mijn tepel past keurig in het gat van de schelp, maar je kunt duidelijk zien dat er iets over mijn borst heen zit. Dus thuis zou dit kunnen om op zoogkompressen te besparen, maar never nooit niet dat ik zo de deur uit zou gaan, haha! Misschien dat mijn borsten te groot zijn, maar of het bij kleinere borsten wel mooi kijkt….?

Toen ik de borstschelpen net uitpakte was ik totaal niet enthousiast. Ik dacht echt bij mezelf: ‘no way dat ik dit ga gebruiken…’ Ik had ze meteen onder mijn BH gedaan en zoals ik net al beschreef zag dat er niet uit. Ik deed ze weer terug in de verpakking om ze terug te sturen. Toch probeerde ik het een uur later opnieuw. Ik was namelijk gaan denken. Waarom raadden anderen het product wél aan? Er moest dan toch iets goeds aan zijn? Ik pakte de reviews er opnieuw bij en besloot ze een kans te geven tijdens het voeden. Wel had ik in mijn achterhoofd dat ik ze daarna natuurlijk niet meer terug kon sturen. Maar so be it.

Ze zitten best fijn. Ik voel ze eigenlijk bijna niet zitten. Het ziet er nog altijd niet uit, maar ze doen wel hun werk. Serieus. Ik was zó verbaasd! Ik wist überhaupt al niet dat de andere borst ook meteen lekte als Isabelle aan het drinken ging. En dan ook nog eens zo veel! Meestal vang ik met de borstschelp zo’n 10 tot 25 cc op.  Say whut?! Vannacht had ik er zelfs 55 cc!! Moet je nagaan hoe zonde het zou zijn als dit allemaal in een zoogkompres terecht zou komen…

Conclusie

Ik ben echt razend enthousiast over de borstschelpen. Puur omdat ik er zo ontzettend veel melk mee ophaal. Gedurende één hele dag verzamelen heb ik één hele voeding compleet wat zo de vriezer in kan! Ik verzamel ze in een flesje van Medela dat zo de vriezer in kan. Die staat gedurende de dag in de koelkast. Het kleine avent flesje op de foto gebruik ik tijdens het voeden. Soms merk ik dat hij begint te lekken omdat er teveel in komt en moet ik hem tussentijds legen. Dat kan dan meteen in het flesje en kan ik daarna verder gaan met voeden. Na het voeden zet ik dit flesje in de koelkast zodat het dezelfde temperatuur krijgt als de melk in het Medela flesje, zodat het voor de volgende voeding bij elkaar gegoten kan worden omdat het dezelfde temperatuur heeft.

Ik heb er nog niet mee geslapen en ik heb niet perse last van gevoelige tepels. Daar kan ik de borstschelpen dus niet op beoordelen. Maar wil je meer melk verzamelen of vind je het ook zonde als je zoveel melk verloren laat gaan? Dan raad ik dit product absoluut aan!

Prijs en verkrijgbaarheid

Ze zijn verkrijgbaar op verschillende webshops zoals bol.com en Wehkamp en variëren erg van prijs. Van ongeveer €11 tot €20.

Kende jij de borstschelpen al? En zo niet, ga jij ze gebruiken als je borstvoeding geeft?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close