TV

EXPEDITIE ROBINSON 2017 | Recap #13

Vorige week zagen we dat Niels zich nog altijd niet thuis voelt in een groep, zagen we hem de proef winnen en ook nog eens de proef op finalisteneiland, waardoor Carlos terug moest naar het basiskamp. We zagen daarnaast dat Danny eruit gestemd wilde worden. Zijn arm deed te veel pijn. Hier waren zijn kampgenoten niet blij mee, maar luisterden er uiteindelijk wel naar. De finale komt steeds dichterbij nu! En er komt een verrassing aan. Wat zal het zijn…?Zitten Kaj en Niels nou serieus te klagen over het slapen? Ze liggen op een matras! Maar ja… Die kip hè….

 • Whut! Die vis die ze op het basiskamp krijgen! Whoa! Wat zijn ze blij! Carlos vindt de tonijn zelfs lekkerder dan de kip. Ja jong, wrijf het de anderen nog maar eens extra in dat jij ook al kip op hebt…
 • “Je vreet jezelf de schuldsanering in als je dit besteld in een restaurant.” Aldus Kaj, wanneer er ook een tonijn wordt geleverd op finalisteneiland. Omdat zij maar met zijn tweeën zijn (Lucky bastards), bakken zij de vis én ze maken er soep van.
 • “Jouw geluk is ook deels mijn geluk geworden.” Niels tegen Kaj als hij vertelt dat zij allebei wel een kans maken in de finalen en het Kaj ook gunt. Kaj tegen Niels: “Maar goed dat je je zo voelt, want je gaat toch verliezen.” Niels weer tegen Kaj (goh, verrassend): “Hoogmoed komt voor den val.” Muhahahaha!
 • Fijne informatie Shelly: een pusbult op je achterste. Ieuw!! Maar ja, dat hoort er dus ook bij….
 • Goh, verrassend. Soundos verliest als eerste de proef. Tja meid, het is dat je niks kunt, maar anders had je er allang uitgelegen… #sorrynotsorry
 • Uiteindelijk zijn het wéér de ON’ers die als laatste overblijven bij de proef… en Carlos wint! Naast de soep die ze daar hebben, krijgt Carlos nu een schaal met heel veel groenten mee. Yummy for their tummy!
 • “Roeland, ga door met je toneelspel. Ik ben klaar met jou.” De conclusie van Shelly nadat de bom tussen haar en Roeland ontploft omdat Roeland zomaar Carlos’s matje pakt en eigenlijk niet wil delen. De ruzie van de eeuw!
 • Kaj is boos als hij hoort dat Danny weg is. “Nee joh! Donderstraal op!” Maar hij snapt het wel dat hij zoveel pijn had want “hij zou nooit uit zichzelf opgeven”.
 • Roeland probeert het weer goed te maken, maar blijft steken onder water geven. Alsjeblieft. Stem hem er uit! Who’s with me?
 • Carlos gaat duelleren tegen Kaj. Ze moeten vuur maken en een touwtje doorbranden. Carlos geeft aan dat vaak gedaan te hebben en Kaj bijna nooit. Oei, oei, oei. Einde finalisteneiland voor Kaj? Maar Kaj’s vuur brandt eerder dan die van Carlos. Dit is SPANNEND!! Kaj wint en mag blijven!
 • Tijdens de eilandraad laait de ruzie tussen Roeland en Shelly weer op. “Eigenlijk was het dus een ongemeend excuus?” Waarop Roeland zegt dat hij excuses aanbood voor de gemoedstoestand van beiden. Oei, oei, oei!
 • De stemming: Herold en Herold. Nou, die is duidelijk. Herold moet er dus uit… En vanuit Shelly’s oogpunt snap ik het ook wel weer….

Robinson van deze aflevering: Carlos en Kaj
Onterecht boze Robinson: Roeland
Terecht boze Robinson: Shelly
Afvallende Robinson: Herold

Wie moet er volgende week uit volgens jou tijdens de laatste eilandraad?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close