zoon lucas

Hoe het is om een zoon te hebben na een meisjes-wens

Wie mij in mijn zwangerschap van Lucas al volgde, weet dat wij de wens hadden voor nog een meisje. En toen bleken we een zoon te verwachten. Dat was even slikken. Hij was uiteraard nog steeds mega welkom, maar wij voelden ons allebei meer meisjesouders. Hoe dan ook – want ik hoef mezelf absoluut niet te verdedigen voor mijn gevoel – wende het in de zwangerschap al. En toen was daar 13 november 2019: de dag dat wij Lucas in onze armen mochten sluiten. Hoe het is om een zoon te hebben na een meisjes-wens vertel ik je hieronder.

Na een dochter mogen wij ons nu ook de ouders noemen van een fantastische knappe en lieve zoon. Het is een beetje cliché, maar wel waar: het is bijzonder om van allebei de geslachten er één te mogen hebben. Hoewel het verschil in typerend jongens en meisjes gedrag er nu nog niet is natuurlijk. Het enige verschil zit hem vooral in het verschonen op dit moment, haha!

Maar toch lijkt er nog een cliché heel waar te zijn en dat is dat meisjes papa kindjes zijn en jongens mama kindjes. Lucas is wel écht mijn ventje. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik hou van beide kinderen net zoveel! Maar dat ik een zoon zó leuk zou vinden…. Ik had mij nog nooit als een jongensmama gezien. Wat moest IK nou met een jongen? Zo dacht ik altijd. Maar wat is hij de knapste man op aarde (sorry Roy!).

Ik weet dat dit misschien heel raar over kan komen en dat dit niet door iedereen begrepen wordt. Het is ook niet op een andere manier uit te leggen. Ik denk dat je dit moet ervaren.

En of ik dit gevoel nu heb omdat ik mezelf nooit met een zoon voorgesteld had, of omdat het ons laatste kindje is… Ik heb geen idee. Maar ik vind het fantastisch!

Ik ben benieuwd hoe hij zich ontwikkeld. Wil hij net als zijn grote zus iedere dag Frozen kijken? Of kijkt hij liever Cars. Hoe dan ook is het altijd goed. Want kunnen zijn wie je wilt zijn en leuk vinden wat je leuk vindt is héél belangrijk!

Aan de mama’s met zowel een zoon als een dochter: herkennen jullie dit?
En mama’s met één kindje of alleen meisjes of jongens: hoe zagen jullie je gezin voor je?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

  • Tineke

    2 april 2020 at 07:39

    Grappig om te lezen. Ik kreeg eerst een jongen, terwijl ik hoopte op een meisje. Toen kwam ik erachter hoe leuk jongetjes zijn. Bij de tweede hoopte ik stiekem op een jongen en toen werd het een meisje. Die dochter was eerste een papa`s kindje, maar nu is het mama voor en mama na. En dat jongetje, die hangt dus aan mijn andere been.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close