dingen leuk zomervakantie

De dingen die ik heerlijk vind aan de zomervakantie zonder op vakantie te gaan

Het is denk ik al zo’n acht jaar geleden dat wij voor het laatst op vakantie zijn geweest. Hoewel ik het jammer vind dat we al zo lang niet meer echt weg zijn geweest, zijn er ook dingen die ik juist wel heerlijk vind aan een zomervakantie zonder op vakantie te gaan. Welke dingen, dat lees je hieronder.

1. Geen verplichtingen

Het eerste wat ik sowieso fijn vind aan het hebben van vakantie (vooral zomervakantie omdat ik die zo’n 5,5 week heb i.v.m. mijn werk in het onderwijs) is het hebben van geen verplichtingen. Niks moet, alles mag. Natuurlijk draait het huishouden ook gewoon door, maar je kunt alles lekker verdelen of op één dag plannen omdat je toch nergens naar toe hoeft. Daarnaast plan je de vakantie helemaal zelf in. Met wie je afspreekt en wanneer, uitstapjes en andere zaken. 

Zo moesten wij de schuur, de zolder en de muziekkamer opruimen om plek te maken voor Isabelles nieuwe kamer voordat baby broertje er is. De schuur was in de eerste week al check en de zolder wilden we vorige week doen. Toen hadden we echter geen zin en hebben we leukere dingen gedaan. Het fijne is dat dat in de vakantie ook gewoon kan. Zodoende dat we van de week toch aan de zolder begonnen zijn. Hij is nu helemaal uitgezocht en nu hoeven we (binnnenkort) alleen nog maar planken te halen om de zolder te vergroten. Dan kan de muziekkamer over en kunnen we beginnen aan Isabelles kamertje. Fijn om daar de tijd voor te hebben. 

Nu snap ik ook dat ik in de luxe positie zit van zo lang vakantie. Ik kan mijzelf ook goed voorstellen dat als je ‘maar’ drie weken hebt, je ook geen zin hebt om je huis op orde te krijgen, hoewel het natuurlijk wel het perfecte moment is.

2. Lezen

Vroeger was ik echt een boekenwurm. Ik ging vrijwel iedere zaterdag op de fiets naar de bibliotheek om boeken te lenen en in die week te lezen. Toen ik op een gegeven moment naar het MBO ging, deed ik dit niet meer. In de vakantie merk ik dat ik altijd weer veel zin krijg om te lezen. In 2017 – tijdens mijn zwangerschapsverlof van Isabelle – kocht ik een Kobo e-reader en ik ben nog steeds mega blij met deze aankoop. Ik lees weer een stuk meer dan de afgelopen jaren. 

Hoewel ik nog steeds niet persé iedere dag lees, is dat in de vakantie anders. Ik lees nu echt iedere dag. Ik vind het heerlijke ontspanning! Vooral met een zonnetje erbij. En het voordeel van de e-reader is dat hij ook te lezen valt in de zon én dat het een lichtgewicht is en je toch veel boeken bij de hand hebt. Dus of je nu thuis bent, naar het zwembad of het strand… Het is hoe dan ook ideaal en ik hou er van in de vakantie!

3. Spelletjes spelen

Sowieso zijn Roy en ik gek op spelletjes. Niet voor niets hebben we een kast vol. Maar doordat ik door de weeks werk en Roy voornamelijk in het weekend komen we er niet vaak aan toe. Maar in de vakantie…

Ik vind het heerlijk om in de vakantie ’s avonds in de tuin te zitten en spelletjes te spelen. Natuurlijk wel als het mooi weer en het warm is. Dat geeft mij een ultiem vakantie gevoel. Lampjes aan, kaarsjes aan, muggen wegslaan (oké, dat is een vervelende bijkomstigheid), drankje erbij, eten erbij en dan gezelligheid met een spelletje. 

Momenteel spelen we met zijn tweeën graag Mens Erger Je Niet Pesten, Phase 10, Skip-Bo, The Game: het duel en Doodle City. 

4. Dagjes uit

Ondanks dat we niet op vakantie gaan, kunnen we wel gewoon dagjes weg gaan. Afhankelijk van het weer kunnen we bijna de hele vakantie aan het zwembad liggen of gaan we naar de Efteling met ons abonnement. En als we oppas hebben, kunnen we een hele dag naar de bioscoop. 

Daarnaast proberen we ook altijd nog ergens naar toe te gaan zoals een dierentuin, het strand of gewoon een stad. Ik merk dat ik dit soort dingen in de vakantie fijner vind om te doen omdat ik dan voel dat ik ook echt tijd heb. Lets make some fun memories!

Wat vinden jullie leuk om te doen in de zomervakantie als je thuis blijft?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close