MovieFlame ♥ The Maze Runner

Hoewel ik in de tussentijd al vaker naar de bioscoop ben geweest, is het er niet van gekomen om er een MovieFlame over te schrijven. Afgelopen week ben ik weer in de bioscoop geweest en daarom leek het me weer eens leuk om mijn ervaring met jullie te delen.
Vandaag deel ik met jullie mijn mening over de film The Maze Runner.

The Maze Runner is een verfilming naar het boek van James Dashner uit 2009 en is een onderdeel van een trilogie. De film draait sinds 25 september 2014 in de Nederlandse bioscopen en wordt sindsdien al goed bezocht.

Thomas wordt wakker in het midden van een doolhof, zonder ook maar één herinnering. Omringd door een aantal andere jongeren krijgt hij te horen wat de andere jongens tot dan toe al hebben ontdekt over het doolhof. Het lijkt erop dat er geen mogelijkheid is om te ontsnappen. Of brengt de nieuwsgierigheid van Thomas de vrijheid met zich mee?

Met o.a.: Dylan O’Brien, Aml Ameen, Ki Hong Lee en Blake Cooper.
Regisseur: Wes Ball

Ik had maar één keer de trailer van deze film gezien en had wel half meegekregen dat het een om een boekverfilming ging, maar meer dan dat wist ik niet over de film. De film begon dan ook een beetje vreemd. Nou ja, vreemd? Eerder onverwachts. Mijn nieuwsgierigheid was er meteen en ik was dan ook meteen heel nieuwsgierig naar het hoe, wat, waar en wanneer. Natuurlijk moet je daar de hele film voor kijken.

De film heeft een goede opbouw. Eerst is er onduidelijkheid en spanning, daarna wordt het een en ander langzaamaan uitgelegd, om vervolgens de spanning verder op te bouwen. En zo gaat het verder. Ik zat daarom helemaal in de film en baalde van de pauze omdat ik zo graag meer wilde zien. Niet alle films kunnen dat effect hebben, maar deze had het wel zeker.

De acteurs spelen allemaal overtuigend en zetten stuk voor stuk hun rol goed neer. De omgeving is geloofwaardig, evenals al het vreemde wat er in voor komt. Nou ja, wel duidelijk dat het geen realiteit zou zijn uiteraard, maar voor de wereld waar zij in zitten.. ja, ik vind het overtuigend.

Ik kan eigenlijk alleen maar lovend zijn over deze film en kijk dan ook met smacht uit naar volgend jaar 17 september wanneer The Maze Runner: Scorch Trials uitkomt. Daarom krijgt deze film 5 MovieFlames!

liefs

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close