MOVIE REVIEW || Girls Night Out

Afgelopen woensdag ging ik met mama en mijn zus naar de Vue Ladies Night in Eindhoven. Deze keer draaide de film Girls Night Out. Voordat hij in première ging werd hij al de vrouwelijke versie van The Hangover genoemd. Duidelijk dus een film waar je niet te veel bij na moet denken, maar die wel leuk zou moeten zijn. Maar of ik ook zo lyrisch ben…? Je leest het hieronder.

In de gewaagde komedie Girls Night Out komen vijf studievriendinnen na tien jaar weer samen voor een wild vrijgezellenfeest in Miami. Het feest eindigt abrupt wanneer ze per ongeluk een mannelijke stripper om het leven brengen. De vriendinnen raken in paniek en proberen op hilarische manieren hun sporen uit te wissen.

Regisseur: Lucia Aniello
Acteurs: Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Ilana Glazer, Zoë Kravitz en Jillian Bell
Genre: Komedie
Filmduur: 101 minuten
Release: 27 juli 2017

Voor wie een serieuze film verwacht met humor: forget it. Deze film is hartstikke over the top. Dat was  The Hangover natuurlijk ook. Dus bereid je daarop ook voor. Zo nu en dan houd ik dan ook wel van zo’n film. Heerlijk een film kijken zonder er al te veel bij na te denken.

Maar nu over de film zelf. Girls Night Out bevat flink wat humor. Ik kon om het meeste dan ook hardop lachen. Waarschijnlijk ter ergernis van mijn buurvrouw in de bioscoop, want het is voornamelijk droge humor. En that’s my kind. In dat opzicht voldoet de film ook aan mijn verwachtingen. Maar toch ben ik niet mega enthousiast over de film.

Het tempo van de film blijft te vaak hangen. Het heeft daardoor een golf effect: leuk, minder leuk, leuk, minder leuk. De vaart wordt er continue uitgehaald en dat is erg jammer. Je hebt echt onwijs leuke stukjes en die duren precies lang genoeg. Maar er zijn te veel ‘serieuze’ stukken waar gewoon te veel tijd aan besteed wordt – veelal met een stuk minder humor – waardoor je als kijker weer even in een dipje beland. Gelukkig eindigt de film in de positieve en humoristische vibe, waardoor je toch nog wel tevreden de bioscoopzaal verlaat.

De chemie tussen de actrices is prima. Persoonlijk vind ik Kate McKinnon net too much. Ik ging me er zelfs een beetje aan ergeren. Maar dat is puur mijn smaak qua acteerwerk. Verder spelen ze allemaal hun eigen rol en karakter goed. Ze zitten in het personage en dat is natuurlijk heel fijn kijken.

Heel veel meer kan ik niet over de film vertellen zonder spoilers te delen. Girls Night Out is wat mij betreft een aardige film om te kijken als je jezelf verveeld. De vaart is er te vaak uit, maar de humor die er in zit is wel echt leuk. Als ik sterren zou geven: 2,5 van de 5.

Girls Night Out volgens jou: Yay of Nay?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close