€50 voor weekboodschappen #2

Vorige week schreef ik dat we begonnen aan een challenge waarin we maar €50 per week te besteden hebben en deelde ik met jullie ons mealplan en hoe het gegaan was. Door de vele enthousiaste reacties schrijf ik deze week weer een nieuwe en geef ik jullie weer inspiratie om ook onder de €50 te kunnen blijven. Deze keer dus met iets meer informatie over de recepten! 

Hoe hebben we het deze week aangepakt?

We hebben het niet veel anders gedaan dan vorige week. Ik heb weer in een word-bestandje genoteerd wat we in de avond eten en vervolgens heb ik een boodschappenlijstje gemaakt. Die staat niet alleen in het word-bestand maar heb ik ook meteen in de Jumbo app gezet zodat ik meteen kon zien wat het zou gaan kosten en dus of we onder de €50 zouden blijven. 

Wat wel anders is, is dat we deze keer niet alleen maar bij de Jumbo geweest zijn. We hebben een groot gedeelte van de boodschappen gedaan bij de Lidl. En dat is maar goed ook, want daardoor hebben we nog meer bespaard!

Mealplan + prijzen per gerecht

Tijd om met jullie te delen wat er deze week op de planning stond en staat. En dankzij de app kon ik meteen berekenen wat we deze week kwijt waren per gerecht. Natuurlijk geheel afhankelijk van wat we nog in huis hebben, maar ik denk wel dat het een goede indicatie is en dus voor jullie ook handig en bruikbaar.

Zondagavond: Pannenkoeken – €0,48
Maandagavond: Zilvervliesrijst, kipfilet en champignon roerbakgroente – €3,50
Dinsdagavond: Pompoencarbonara – €9,20
Woensdagavond: Wortelstamp met rookworst – €1,44
Donderdagavond: Tomatensoep met rijst (recept komt waarschijnlijk binnenkort online) + baquettes – €4,58
Vrijdagavond: Pasta met broccoli en champignons – €4,43
Zaterdagavond: Nog een keertje pasta met broccoli en champignons

Boodschappenlijst

Groente/fruit
Wortels                                                    
Flespompoen  
Champignons  

Zuivel/eieren/boter
Halfvolle Melk  
Griekse yoghurt Perzik 
Eieren 
Pecorinno
Kookroom
Geraspte kaas
Halvarine

Vlees/vis/vegetarisch
Kipfilet blokjes  
Rookworst  
Gerookte spekblokjes   
Gemengd gehakt 500 gram  

Aardappel/rijst/pasta
Spaghetti    
Macaroni     

Brood/beleg/ontbijtgranen
Goudeerlijk fijn Volkoren  
Goudeerlijk meerzaden 
Leverpastei 
Baguettes 

Koken
Groentebouillon   
Pannenkoekenmix  
Tomatenpuree 
Maggi smaakmaker tomatensoep

Kruiden
Salie  

Bijzonderheden boodschappen deze week

In totaal hadden we de boodschappen geschat op €38,45, maar we waren goedkoper uit. We hebben namelijk maar €38,16 gespendeerd en dat terwijl we nog van één product er drie gekocht hebben terwijl we die niet op het boodschappenlijstje gezet hadden!

Doordat we ook bij de Lidl boodschappen gedaan hebben, waren we (zonder de extra producten) €3,47 goedkoper uit! Moet je nagaan wat je in de maand kunt besparen… Anyway, de eieren waren hier bijvoorbeeld €0,67 goedkoper én dan heb je er nog twee meer ook nog! Maar zo zijn er nog meer producten die (veel) goedkoper zijn. Dus wil je besparen, dan is het echt waard om ook naar de Lidl te gaan. Overigens is daar niet alles goedkoper, dus is het een goede tip om in de Jumbo app alles in te voeren zodat je meteen prijzen kunt vergelijken. Dertien producten die we nodig hadden waren goedkoper bij de Lidl.
Met vier producten was ik duurder uit bij de Jumbo dan dat ik dacht in de app. O.a. doordat ik bijvoorbeeld een ander merk moest pakken omdat ze het product wat ik wilde niet meer hadden.

Conclusie

Deze week is het dus zeker weer gelukt om ruim onder de €50 te blijven. We hadden €0,68 over van de vorige week en dat betekent dat we deze week nog €12,52 kunnen uitgeven! Heel eerlijk denk ik zelfs dat we niks bij hoeven te halen deze week en hebben we volgende week dus veel meer. 

Volgende week wordt alleen een beetje anders i.v.m. Kerstmis. Dan blijven we natuurlijk niet onder dit mooie bedrag. Dus die week slaan we over.

Wat geven jullie uit aan de boodschappen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close