Pokémon Detective Pikachu

MOVIE | Pokémon Detective Pikachu

Was het zomaar even drie weken geleden dat we voor het laatst naar de bioscoop geweest waren. Dat kan echt niet. We wilden eigenlijk afgelopen zondag naar drie films, maar door oppas problemen werd het er maar één. Ook goed. En dus moesten we een keuze maken tussen alle films die we eigenlijk nog in de bioscoop willen zien. We kozen voor Pokémon Detective Pikachu. Waarom? Omdat die al het langste draait van alle films die we wilden zien en daarom de kans groter is dat hij eerder uit de bioscoop weer verdwijnt. Daarnaast is Pokémon voor mij écht nostalgie. Zo ben ik fan van het GameBoy spel Pokémon Yellow en heb ik ook Pokémon Sun voor de 3DS. Anyway, laten we het eens over de film gaan hebben.

In de eerste live-action Pokémon film, Pokémon Detective Pikachu, vertolkt Ryan Reynolds de hoofdrol van Pikachu: het iconische gezicht van het Pokémon fenomeen. Het verhaal begint wanneer top privé detective Harry Goodman mysterieus vermist raakt. Zijn vermissing zorgt ervoor dat zijn 21-jarige zoon Tim op zoek gaat naar de reden van zijn verdwijning. In zijn zoektocht krijgt Tim hulp van de voormalige partner van zijn vader: Detective Pikachu, een schattige, hilarische, maar verwarde detective. Als ze erachter komen dat zij het enige mens-Pokémon duo zijn dat elkaar kan verstaan, besluiten Tim en Pikachu samen te werken om het mysterie te ontrafelen.

Regisseur: Rob Letterman
Acteurs: Ryan Reynolds, Justice Smith, Kathryn Newton en Ken Watanabe
Genre: Live-action/Avontuur
Speelduur: 106 minuten
Te zien vanaf: 8 mei 2019
Leeftijd: 9 jaar en ouder

Ik als Pokémon generatie 1 kenner en Roy als noob vonden allebei de film erg leuk. Het karakteristieke van Ryan Reynolds laat hij ook zien in zijn personage als Pikachu en daar hou ik van! Dat maakt het verhaal niet alleen leuk voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen.

De film geeft voor mij wel meteen een Pokémon-wereld gevoel. En dat is erg goed gedaan. De graphics zijn daar mede verantwoordelijk voor, al moest ik wel even wennen aan het feit dat de Pokémon natuurlijk niet getekend waren. De makers hebben echt de Pokémon wereld op het scherm weten te krijgen, met ook leuke herinneringen aan de tekenfilm, zoals het deuntje die we waarschijnlijk allemaal wel kennen.

Het verhaal is redelijk voorspelbaar, hoewel ze dat heel goed iedere keer weten te verbloemen. Ik denk dat dit ook nodig is, om het voor kinderen behapbaar en begrijpelijk te maken. Ik denk dat Pokémon Detective Pikachu alle doelgroepen weet aan te spreken doordat er voor ieder wat wils in zin. Humor voor volwassen, deels voorspelbaarheid en spanning voor kinderen.

Pokémon Dectective Pikachu beoordeel ik met 3 van de 5 sterren.

Ga jij deze film zien? Keek jij vroeger Pokémon (of nu nog steeds)? Laat het me hieronder bij de reacties weten.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close