Ik voel me vrij!

Tegenwoordig lees je al die verhalen rondom de pil. Het lijkt momenteel een hype te zijn om de pil te skippen. En niet om zwanger te worden, maar om een ander anticonceptie middel te gebruiken. Een van de genoemde redenen was dat stoppen met de pil voelde alsof je bevrijd wordt uit je eigen lichaam. Ik vond dat altijd een rare opmerking. Dat klonk voor mij namelijk altijd als een raar iets. 

Tot een paar dagen geleden. Ineens voelde ik me bewust anders. De weken ervoor was ik nog erg bezig met zwanger worden (nu nog steeds wel, maar op een andere manier; relaxter) en voelde ik allerlei symptomen die te maken hebben met het stoppen van de pil en met zwanger worden. Maar ineens leek het alsof ik ‘geen gevoel’ meer had. Al is dat niet de juiste bewoording. Tot van de week voelde ik namelijk altijd wel iets. Ook toen ik de pil slikte. Maar ineens voelde ik me anders. Licht. Niet in gewicht (alles behalve dat, gezien mijn (vr)eetbuien die al sinds de zomervakantie aan de gang zijn), maar in gevoel. Ik ervoer rust. Innerlijke rust.

Voor zeker 2 dagen lang leek het stil in mijn lichaam. Ik kan die rust niet omschrijven. Maar laat ik het zo zeggen: ik had geen last van klachten en zelfs in mijn hoofd leek er meer ruimte te zijn. Ik voelde me dan ook ontspannen en tevreden. Vooral tevreden. Zonder een bijzondere reden. Er was namelijk niks veranderd in mijn leven waardoor ik nog meer tevreden zou moeten zijn. Het was heel gek om te ervaren omdat het al zo lang geleden is. Als ik me überhaupt ooit zo gevoeld heeft. Fijn was het zeker. Ik weet zeker dat ik dit gevoel niet heb gehad in de afgelopen 12 à 13 jaar dat ik de pil slikte. Of ik dit van tevoren wel ervaren heb…? Dat kan ik me niet herinneren. Maar als dit het gevoel is, wat anderen beschrijven na het stoppen van de pil… Ja, dan snap ik de uitspraak wel. In dat geval ben ik ook bevrijd uit mijn eigen lichaam.

Woensdag en donderdag waren dus relaxte dagen. Tevreden. En doordat ik ‘niks’ voelde, besefte ik me ook dat ik dan ook nog niet zwanger zou zijn. En hoewel een normaal mens hier misschien enorm van zou balen (ik zou ook niet minder van mezelf gedacht hebben), had ik er onwijs vrede mee. Het maakte me gek genoeg niet minder tevreden. Want eerlijk is eerlijk: er zijn maar weinig vrouwen direct zwanger na het stoppen van de pil. Of ik zeker weet dat ik niet zwanger ben…? Nee, dat niet. Ik wacht eerst mijn NOD af. En of ik dan meteen test… We shall see

To be continued…

ps. Dit bericht had eigenlijk al gisteren online moeten komen, maar doordat ik zo moe was, had ik niet meer achter de computer gezeten om dit bericht online te zetten.

Photo credit

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close