Voedingsschema van een dreumes (+ gratis infographic)

Nu Isabelle alweer een ruime maand 1 jaar is, vond ik het wel eens tijd om met jullie haar voedingsschema te delen. Ze eet namelijk zo goed als met de pot mee en ook de ochtenden en middagen zijn anders. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Ontbijt

Eerder gaven wij onze dreumes nog een flesje van 180 water met 6 scheppen. Een boterham pakte ze toen in de ochtend niet. Dat is ondertussen veranderd. We geven haar meestal één boterham, maar als we denken dat ze nog meer honger heeft krijgt ze er nog eentje. Isabelle is een hele goede eter. Ze eet de hele boterham (inclusief korsten) met gemak en plezier op. Wat op haar boterham komt is meestal verschillend. ’s Ochtends krijgt ze vaak nog geen zoetbeleg.

Naast de boterhammen krijgt ze ook een beker met ongeveer 100 tot 150 ml halfvolle melk. Ook dit drinkt ze lekker op.

Fruit

Waar we eerder nog alles pureerde, hoeft dat ondertussen niet meer. Een banaan geven we haar gewoon in de hand en die stopt ze dan zelf in haar mondje. Heel grappig om te zien! Andere fruitsoorten snijden we in kleine stukjes. De ene keer geven we het haar met een lepel of een vork en de andere keer pakt ze het zelf met haar wijsvinger en duim. Daarnaast krijgt ze ook nog water.

Lunch

Tijdens de lunch krijg Isabelle twee volkorenboterhammen die ze allebei met gemak helemaal op eet. De boterham snijden we in stukken van 3 of 4. Zo leert ze al lekker om een boterhammetje te eten. Ziet er nog eens super schattig uit ook! Wat voor beleg we er op doen is ook bij de lunch heel wisselend. Hier zit soms wel eens wat zoetigs bij zoals appelstroop.

Ook hier weer krijgt ze 100 tot 150 ml halfvolle melk.

Tussendoor

Het tussendoortje van Isabelle is best saai als ik eerlijk ben. Ze krijgt nog altijd een soepstengel. Ik ben nog wel altijd op zoek naar suikervrije producten (dus waar geen suikers aan zijn toegevoegd). Zo zijn we net ook maisvingers gaan proberen.

Diner

Super fijn! Isabelle eet voortaan lekker met de pot mee. Wat wij eten, eet zij ook. Nou ja, meestal dan. Als het van ons te zout of te pittig is, dan krijgt ze een zelfgemaakt hapje of een potje. We snijden het voor Isabelle uiteraard wel fijn. Bij het avondeten krijgt ze een beker met water.

Fles

Voordat onze dreumes naar bed gaat krijgt ze nog een fles met 180 ml water en 6 scheppen melkpoeder. Ze geniet hier nog intens van. Als ze haar fles al ziet, dan begint ze al te spartelen en te kieren. Heerlijk! Ook fijn om haar dan nog lekker even tegen me aan te hebben, ondanks dat ze de fles helemaal zelf vast houdt.

Infographic

En mocht je al deze informatie snel willen bewaren, dan heb ik voor je een infographic gemaakt. Lekker makkelijk om op te slaan als foto of te delen met al je mede papa’s en mama’s. Je kunt hem natuurlijk ook pinnen op Pinterest.

Infographic voedingsschema dreumes 1 jaar

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close