Baby miskopen

Je kent het wel. Je bent een mommy-to-be en wordt doodgegooid met allerlei reclames en goed bedoelde adviezen van anderen. Door de bomen zie je het bos niet meer. Wat heb je nou écht nodig en wat nou eigenlijk niet? Ik stelde op mijn social media kanalen – leuk als je die ook volgt! – de vraag welke baby miskopen jij gedaan hebt. Ik vertel in dit artikel de onze en deel met jullie de antwoorden van mijn lieve volgers.Onze baby miskopen

Wipstoel
Het eerste wat in mij op komt is de wipstoel. We kochten deze nieuw, maar hebben hem vrijwel niet gebruikt. Isabelle zit bij ons, ligt bij ons of zit in haar kinderstoel. Ik denk dat de kinderstoel de reden is geweest dat wij de wipstoel hebben opgeborgen. Dankzij de new born set van Stokke voor de Tripp Trapp stoel konden we Isabelle altijd overal bij ons neerzetten. Overigens moet ik er wel meteen bij vermelden dat zowel mijn schoonmoeder, mijn moeder en een goede vriendin van ons juist wél heel blij zijn met de wipstoel en deze vaak gebruiken.

Baby schoenen
Niet perse een miskoop omdat Roy en ik er allebei verliefd op zijn, maar Isabelle houdt ze gewoon niet aan: haar schoentjes. Papa en mama hebben allebei Adidas Superstar schoenen en hebben voor Isabelle dan ook een paar. Helaas vindt Isabelle het maar niets om iets aan haar voeten te hebben en heeft ze de schoenen (en sokken net zo goed ook) in no time uit getrokken. We proberen het iedere keer wel opnieuw, maar hebben de ‘strijd’ nog niet gewonnen. Schoenen? Nee, ik adviseer niet om de baby meteen een hele kast vol met schoenen te geven.

Waterdicht matrasbeschermer
Een van de dingen die op een uitzetlijst staat, is een waterdichte matrasbeschermer. Daarmee had ik dan ook het bedje opgemaakt tijdens mijn zwangerschap. En toen kwam de kraamhulp. Van haar mocht dat er écht niet op, omdat de kans op wiegendood dan groter is. Zo’n waterdichte matrasbeschermer beschermt misschien wel je matras, maar ademt voor geen meter. Je kan wel iets van een zeiltje op je matras leggen, maar niet waar de schouders en het hoofdje van je baby liggen. Ik kan je vertellen: mijn baby is nogal beweeglijk en beland overal in het bedje. Dus ik heb die matrasbeschermer gewoon in de kast liggen. Ongebruikt.

De baby miskopen van anderen

Manuela: Tummytub. Nou ja, miskoop…? Hij wordt nu gebruikt als was emmer. Dus uiteindelijk toch best handig!”

Eline: “Muziek mobiel voor in de box. Zo eentje met maar één deuntje en die je na 1 minuut zelf weer aan moet draaien. Daan vond het op zich wel grappig, maar ik eigenlijk niet…”

Tessa: “We wisten niet wat het werd…. Te veeeeeeel unisex kleertjes…. En ook een boxzak voor speelgoed. We hebben veel te veel speelgoed en nu dus maar een grote bak daarvoor.”

Jennifer: “Alle soorten flessen, flesspenen en gewone speentjes. Alles in huis gehaald en ze drinkt alleen uit de Difrax fles met speen M en wil alleen maar de Agent speen. En ook jurkjes in maatje 50/56. Schattig, maar totaal niet praktisch”

Daniëlle: “Het babybadje. Totaal misschien maar 10 keer gebruikt. Wij nemen onze zoon meestal mee onder de douche. Net zo handig.”

Chantal: “Kleertjes in het vooruitzicht gekocht. Zoals een hele collectie truien waar de kleine nu met het mooie en warme weer niets aan heeft. Ook hangmat voor in de box en de dure Koeka kruikzakken zijn voor ons weggegooid geld.”

Sanne: “Ik zou nooit meer dure hydrofiel doeken kopen. De goedkope zijn prima! Net als aankleedkussenhoezen. En geen super hippe truitjes die eigenlijk totaal onhandig zijn voor baby’s.”

Monica: “Ik zou geen witte truitjes meer kopen. Met die eerste vette moedermelk en al dat spugen een crime om wit te houden.”

Chrissy: “Tummytub, babynestje en rompertjes met lange mouwen. Verder zijn zoveel hydrofiel doeken als die op de uitzetlijst staan helemaal niet nodig. Net als kleine spuugdoeken.”

Anita: “De hangmat in de box. Enorme miskoop omdat de box dan niet op de hoogste stand kan. De billen liggen dan namelijk alsnog op de plaat van de box…”

Nienke: “De muziekmobiel aan de box hebben we nauwelijks gebruikt. En jurkjes… Staat leuk, maar niet echt praktisch. Als ze alleen maar liggen kruipt het steeds omhoog waardoor ze steeds half in hun maillot liggen. Nu met tijgeren is het weer niet handig omdat de voetjes erachter blijven hangen.”

Tessa: “Tummytub, omdat ik het niks vind om alleen het nekje te ondersteunen.”

Wat vond jij een baby miskoop?

Bron afbeelding: Chirobocea Nicu

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close