Fun

Hoe ik mijn Instagram foto’s bewerk

Plaatjes kijken en snel kunnen scrollen! Yep, dat is Instagram. Ik hou er van. Hoewel ik niet dagelijks of met regelmaat een foto plaats, kijk ik er wel elke dag op. Puur omdat het zo snel is. Daarbij heb ik altijd al iets met afbeeldingen en het maken van foto’s gehad. De laatste paar maanden probeer ik één stijl aan te houden voor mijn Instagram foto’s. Het leek me daarom leuk om jullie te laten zien welke app ik gebruik en hoe ik daarin mijn foto’s edit tot de foto die op Instagram komt. 

Ik heb 4 foto apps, naast mijn gewone camera. Uiteraard heb ik Instagram. Daarnaast Afterlight, Moldiv en Musemage. Musemage is een wat uitgebreidere fotocamera, die ik nog moet ontdekken. Met Moldiv kun je collages maken. Afterlight gebruik ik voor het bewerken van mijn telefoonfoto’s voor Instagram.

Ik gebruik dus de app Afterlight.

 • 1e foto: Ik maak een foto met de app of ik kies een foto uit mijn fotoalbum.
 • 2e foto: Ik wil mijn foto graag vierkant maken, en daarom ga ik naar het hekje met het pijltje op de onderste balk en vervolgens op het hekje met de schuine streep op de balk die erboven verschijnt.
 • 3e foto: Dan kun je de vorm kiezen en bekijken hoe het eruit komt te zien. Ik kies dus voor ‘square’.

 • 1e foto: Dan wil ik de kleuren van mijn foto een beetje aanpassen. Op de onderste balk kies ik voor die drie streepjes met aan elk streepje een blokje.
 • 2e foto: Er verschijnt weer een tweede balk (boven de onderste!). Daar kies ik voor dat toverstafje. Dit is ‘clarify’. Ik verschuif de lijn totdat ik tevreden ben. Dit verschilt per foto.
 • 3e foto: Daarna druk ik op het vinkje en klik ik op het tweede balkje op het zonnetje. Dat is ‘brightness’. Ook hier verschuif ik de balk tot dat ik tevreden ben. Ook daarna klik ik weer op het vinkje.

 • 1e foto: Vervolgens klik ik op het zwart/witte rondje en pas ik het contrast aan.
 • 2e foto: En daarna de saturation.
 • 3e foto: Héél soms pas ik ook de highlight tone aan om een bepaalde kleur nog iets naar voren te halen.

 • 1e foto: Dan ga ik er nog een filter overheen gooien. Ik gebruik altijd hetzelfde filter voor hetzelfde effect. Ik klik op het gekleurde rondje op de onderste balk. Daarna krijg ik een keuze en kies ik voor ‘original’.
 • 2e foto: Dan kies ik de filter ‘coral’. Hoe sterk de filter eroverheen gaat, hangt af van de foto. Ik speel dus een beetje met deze instelling. De sfeer blijft hetzelfde, maar de sterkte niet.
 • 3e foto: Als finisching touch leg ik er een wit randje omheen. Deze zet ik standaard op ’30’, zodat de grootte altijd hetzelfde is.

En daarna kan hij vanuit de app op Instagram gezet worden!
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien!

Hoe bewerken jullie je foto’s?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

12 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close