Het eerste echte lachje

Het eerste lachje van je baby is magisch. Helaas is het de eerste weken alleen nog maar een reflex. Maar wanneer je het eerste echte lachje ziet… WAUW! Dat lachje wat bewust is en wat je baby blijft doen. Dat lachje was er van de week al, maar vandaag duurde hij nog langer. Wat ben ik verliefd op mijn kleine meid!

Het was vanochtend rond half 10 na de voeding. Ze lag tevreden in mijn armen en keek me aan met haar mooie, grote, ronde kijkers. Langzaam maar zeker vormde er een glimlachje. Ik praatte tegen haar en daar kwam hij: die guitige lach. Nog zonder geluid, maar al zo veel meer dan een glimlachje. De ene keer ondeugend en de andere keer vol lol en weer de andere keer vol liefde. Ze bleef me maar lachjes geven!

Ik smolt. Ik smolt zo hard, dat er tranen over mijn wangen bungelden van geluk. I kid you not.  😉 Ze keek me aan en leek wel te zeggen: “Mama, waarom rollen er tranen over je wangen?” Daarop antwoordde ik: “Tranen van geluk. Ik ben zó gelukkig met jou. Ik hou van jou. Voor altijd. Jij bent mijn lieve kleine meisje. Mijn prinsesje. Mijn baby burrito.” En daar kwam hij weer opnieuw: een mooie, liefdevolle lach.

Ik. Smelt.

Wat is dit mooi. Zó mooi. Dit had ik nooit willen missen. Wat een verrijking is mijn kleine meisje in mijn leven. Een leven zonder haar? Never nooit niet!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

 • Gerda van Horrik

  28 november 2017 at 07:44

  Ik kan je met 100% zekerheid garanderen dat er nog heel veel “smeltmomentjes” zullen komen.
  Toen Romy geboren was werd me verteld dat het het vanaf nu alleen maar leuker zou worden.
  Ik weet nog dat ik toen dacht: “dat kan niet”!!! Ze bleken toch gelijk te hebben.
  Geniet van ieder moment want b.v. de tijd dat ze nu nog in je armen of op je buik in slaap valt is zo voorbij. Voor je het in de gaten hebt mag je zelfs geen boterham meer voor d’r smeren. “Mama, wil/kan ik zelf al doen”. En het kan het zomaar zijn dat je dan weer een traantje zal wegpinken omdat je zo vol trots staat te genieten van je geweldige dochter. Dat alles onder de boter zit en bijna het hele pak hagelslag erop zit maakt op dat moment niet uit.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close