DATEKAARTJES DIY

DIY | Datekaartjes voor je partner (En het kost je bijna niets!)

Roy en ik waren zo’n week geleden 13(!) jaar samen. Normaal gesproken vieren we dit of op Paaspop of gaan we lekker uit eten. Door de intelligente lock-down konden we uiteraard nergens naar toe. Daarnaast heeft Roy nu ook geen optredens (hij is muzikant) en dus moesten we het met weinig budget doen om ons jubileum te vieren. Tapas halen in de supermarkt en lekker samen filmpje kijken. Zoals je snapt zouden we dus ook geen cadeaus doen. Echter vind ik dat veel te leuk en bedacht ik toch iets om hem te geven. Super simpel om zelf te maken en in tijden van geldnood een prima uitkomst!

Tasje

DIY TASJE LIEFDE

Als eerste maakte ik dit tasje. Nou ja, niet het tasje zelf. Die had ik toevallig gekregen en bewaard. Zo zie je maar dat dit soort dingen toch nog goed van pas kunnen komen. Pinterest is my best friend als het aankomt op zulke creatieve dingen. Dus zowel onze namen aaneengesloten met het hartje én de telefoon message heb ik niet zelf verzonnen. Maar het is toch zeker wel een hele schattige en lieve manier om een cadeautje in te geven?

22 redenen waarom ik van je hou

REDENEN WAAROM IK VAN JE HOU

Ook dit idee heb ik van Pinterest. Echter heb ik de vormgeving én natuurlijk de redenen wél zelf bedacht. Later bedacht ik er nog veel meer, maar toen ik dit ging maken kwam ik uit op 22. Ik denk dat dit heel leuk is om te geven ongeacht hoeveel jaar jullie samen zijn. Ik denk dat het na zoveel jaar juist weer een extra boost is om zo direct aan te geven hoeveel redenen er zijn om van je wederhelft te houden.

Lees ook: 7 tips om je relatie na jaren nog steeds leuk te houden

Datekaartjes

DATEKAARTJES INSPIRATIE

En dat komen we bij het cadeau aan. De datekaartjes. Het idee van datekaartjes kende ik al, maar ik heb uiteraard verschillende Pinterest afbeeldingen bekeken om een idee te krijgen van hoe ik het wilde doen. Zo kun je het op ijsstokjes schrijven of ieder kaartje in een eigen enveloppe of… Nou ja, verzin het maar. Ik besloot om gekleurd papier te gebruiken.

Ik maakte één datekaartje per maand. Je kunt natuurlijk ook datekaartjes maken zonder maand en dan gewoon random er één trekken op een dag dat het jullie schikt. Hierover zijn vast nog meer ideeën te bedenken. Ik maakte ze dus per maand en het is aan Roy om te beslissen wanneer in de maand hij het datekaartje van die maand in zet. Ben wel duidelijk of jij van te voren de date betaald, of dat het cadeau was dat jij dates hebt verzonnen voor de rest van het jaar 😉

Benodigdheden

  • Gekleurd papier
  • Potlood
  • Gum
  • Zwarte stift
  • Schaar
  • Evt. een lamineer apparaat en lamineervellen.

En zo maak je het

Ik gebruikte vouwpapiertjes van onze dochter (ik had verder geen gekleurd papier in huis, dus prima oplossing dacht ik zo). Ik vouwde drie verschillende kleuren in vieren en knipte de vierkantjes netjes uit.

Ik begon met de eerste maand ná ons jubileum. Dit deed ik omdat wij ons jubileum aan het einde van de maand hebben (de 20e) en de kaartjes natuurlijk voor een maand ‘geldig’ zijn.

Ik schreef eerst de maand met potlood op en daaronder welke date ik bedacht had. Dan maakte ik er een paar leuke tekeningetjes bij. Soms ter illustratie en soms ter inspiratie. Als ik tevreden was trok ik de lijnen over met zwarte stift en daarna gumde ik de potloodlijnen uit. Ik had zwarte stiften met een verschillende dikte die ook echt bedoelt zijn voor handlettering. Maar voel je vrij om met wat dan ook te werken!

Omdat gekleurd papier niet per se heel stevig is, zou je de datekaartjes ook kunnen lamineren. Dat geeft uiteraard wel een mooie finishing touch.

In eerste instantie deed ik de kaartjes los in de tas, maar dat werd natuurlijk een chaos. En dus maakte ik nog snel een bewaarenveloppe erbij. Dat deed ik door twee vouwpapiertjes aan elkaar te nieten (dit was echt last minute werk en dus niet heel netjes).

Roy was goed verrast en we kijken uit naar iedere maand een leuke date! De ene keer met en de andere keer lekker zonder kids. Praat gezellig mee in de reacties als jij ook ideeën hebt om budgetproof je partner te verrassen.

Pin deze DIY om te onthouden voor jullie komende jubileum of als verjaardagscadeau voor je partner.

DIY datekaartjes - verras je partner met dit persoonlijke, originele en budgetproof cadeau!
Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close