handige zwangerschap apps

6 handige apps voor zwangere vrouwen

Vanaf het moment dat ik wist in verwachting te zijn, opende ik de appstore en downloadde ik allerlei apps voor zwangere vrouwen. Ik weet nog hoe handig en leuk ik dat vond tijdens de zwangerschap van Isabelle. Vooral de apps die mij iets konden vertellen over de ontwikkeling van de kleine spruit. Deze 6 handige apps voor zwangere vrouwen zijn dan ook mijn aanraders.

Zwangerschap+

zwangerschap+

Ik bewaar het beste niet voor het laatst, maar begin juist met de app die ik het fijnste vind. Deze app is mega uitgebreid, super informatief en heel erg mooi. De app bevat hele mooie graphics, zoals animaties van hoe je baby in de buik eruit ziet en beweegt als ook een idee van een 2D- en 3D-echo. Natuurlijk is het niet jouw kindje die je ziet, maar het geeft wel een bepaald beeld en dat vind ik erg leuk!

De app geeft duidelijk aan hoe lang je zwanger bent. Zo ben ik op het moment van schrijven 86 dagen zwanger en zit ik in week 12. Ook geeft hij het nog aan in weken en dagen: dus ik ben nu 12 weken en 2 dagen zwanger. Daarnaast geeft hij ook aan hoe lang het nog duurt tot aan de uitgerekende datum: 27 weken en 5 dagen. Dat kijkt toch even anders, haha! 

Iedere dag bevat de app een nieuwe blog met informatie. De ene keer gaat dat over het vertellen aan je baas dat je zwanger bent en de andere keer over zwangerschapsdepressie en zo zijn er vele uiteenlopende onderwerpen die je vaak ook aan het denken zetten. 

Je kunt ook de wekelijkse informatie vinden, die je bij de meeste apps ook vindt. Die informatie gaat over hoe de baby zich deze week ontwikkelt en wat het tot nu toe kan. Je ziet de grootte van de baby (zo is onze Mini nu zo groot als een kiwi) en hoe zwaar je kindje nu ongeveer is.

De app bevat ook een tijdlijn waarop heel duidelijk staat aangegeven wanneer je ongeveer wat hebt qua echo’s en onderzoeken als ook wanneer je wat moet regelen. En ben je nog op zoek naar namen? Dat kan ook in deze app! Je kunt een land kiezen en het geslacht en dan namen favoriet maken. Ideaal!

Wil je ook nog informatie kwijt over jezelf, zoals buikfoto’s en je gewicht. Ook dat kan in deze app. Net als dat er gidsen in staan over wat je mag eten, over de bevalling, over lichaamsbeweging en ga zo maar door. Ook staat er zelfs een functie in de app voor een geboorteplan. Handig toch?

Dit is een mega uitgebreide app en eigenlijk heb je aan deze app genoeg. Ik persoonlijk vind het ook leuk om toch nog in andere apps te kijken. Maar dat is puur omdat er soms nog net wat andere informatie bij staat of dat het op een andere manier uitgelegd wordt. Echter, is dat niet persé nodig als je deze app hebt. 

Download de app voor Apple of Android

Ouders van Nu

OUders van nu app

De Ouders van Nu app komt voor mij op de tweede plek. Dat komt doordat de app dagelijks een korte tip bevat. Ik hou er van! Daarnaast bevat de app wekelijkse informatie met daarin de ontwikkeling van de baby op dat moment. 

Ook in deze app zie je hoelang je zwanger bent en staat er zelfs in dagen bij hoelang je nog te gaan hebt (ik nog 194 dagen!). 

Verder staan er uiteraard verwijzingen naar artikelen van Ouders van Nu, heb je en snelkoppeling naar het forum (al vind ik dat vanuit de app niet fijn werken) en kun je ook op zoek naar babynamen. Een heel stuk minder uitgebreid dan Zwangerschap+, maar zeker wel de moeite waard om ook te bekijken.

Download de app voor Apple of Android

Pregnancymeter

pregnancymeter app

Niet geheel een boeiende app, maar wel met uitgebreide wekelijkse informatie. In al deze apps vind je redelijk dezelfde informatie, maar het leuke aan deze app is dat er ook altijd een filmpje bij zit waarin je de baby kunt zien. 

Wat je in de bovenstaande apps nog niet gezien hebt, is dat deze app je in percentages aangeeft hoe ver je in de zwangerschap bent. Ik ben nu dus al op 31% van de zwangerschap. Grappig, want dat klinkt alsof ik verder ben dan ik in gedachte ben. 

Daarnaast kun je in deze app een dagboekje en fotoalbum bijhouden. Die heb ik echter nog nooit gebruikt, maar hou je er van, dan zou dat met deze app dus kunnen.

Download de app voor Apple of Android

Prénatal

prenatal app

De prénatal kennen we allemaal als winkel. Ook zij hebben een app waarin je de zwangerschap kunt bijhouden. Deze app telt in weken en dagen af tot de uitgerekende datum. Verder heb je ook hier weer wekelijkse informatie (niet zo uitgebreid) en wordt je kindje ook nog eens vergeleken met een stukje fruit. In deze app is dat momenteel voor onze Mini een limoen. 

Daarnaast geeft de app altijd 2 à 3 tips. Vaak met een linkje naar de webshop om natuurlijk bijvoorbeeld zwangerschapskleding te kopen of andere benodigdheden. Maar ook andere tips zoals wanneer je de kraamzorg moet regelen en dergelijke. 

Verder heeft de app een functie om je uitzetlijstje in bij te houden. Ik vind hem niet persé overzichtelijk, maar het kan toch wel handig zijn. Overigens hoef je echt niet alles te kopen wat op zo’n uitzetlijst staat! Blijf logisch nadenken en vraag ook advies in je omgeving. 

Download de app voor Apple of Android

ZwangerHap

zwangerhap app

Deze app vind ik mega ideaal! Het is een hele andere app dan de apps hierboven en deze raad ik je echt aan te installeren. 

ZwangerHap is een app van het Voedingscentrum. Hierin staat precies wat je wel en niet mag eten. Het heeft een makkelijke zoekfunctie. Typ je ingrediënt in en je ziet meteen of je het mag of er twijfel is (bijvoorbeeld omdat je het niet rauw mag eten, maar wel gebakken) of dat je het niet mag eten. Wil je meer weten over waarom je het niet mag eten, dan kun je daar ook extra informatie over vinden. 

Ik vind het ideaal en heb hem al vaak in de supermarkt gebruikt. Ook handig als je uit eten gaat en niet zeker weet of je dat ene broodje, die salade of dat stuk vlees mag hebben.

Verder geeft de app ook een melding als er op een bepaald product (inclusief merk) een waarschuwing is gegeven omdat er bijvoorbeeld een bacterie in is gevonden. En de app heeft ook blogs over alles rondom eten en voeding in de zwangerschap. 

En als je het nog leuk vind: ook in deze app kun je in het kort informatie vinden over je zwangerschap in deze week. In deze app wordt mijn Mini dan ook vergeleken met een pruim. 

Download de app voor Apple of Android

Tuurlijk Schatje

tuurlijk schatje app

Oké, deze app is eigenlijk niet voor ons zwangere vrouwen, maar juist voor je man of vriend die papa gaat worden. In een lollig geschreven stukje geeft de app informatie voor de man. Bijvoorbeeld om het maar vooral toe te juichen dat we op tijd naar bed gaan onder het mom dat we moe zijn en dat het goed voor de baby is om genoeg slaap te krijgen, maar eigenlijk bedoelt is dat de partner nu nog kan genieten van de rust. Niet iedere dag vind ik het advies leuk of de moeite waard, maar je partner wordt op deze manier wel leuk meegenomen. 

Download de app voor Apple 

Welke app kun jij mij en andere zwangere vrouwen als tip geven?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close