cadeau inspiratie peuter

Cadeau ideeën voor een 2-jarige peuter

Over iets minder dan een maand is het zover, dan wordt Isabelle alweer 2 jaar! Van dreumes gaat ze dan naar peuter. De uitnodigingen zijn bijna klaar en ook een verjaardaglijstje hebben we gemaakt. Gezien wijzelf ook veel op het internet naar ideeën gespeurd hebben, leek het mij dan ook leuk voor jullie om ons lijstje te delen. We hebben het verlanglijstje online gemaakt, zodat visite kunnen afstrepen wat ze gekocht hebben en Isabelle zo niets dubbel krijgt. Dit zijn onze cadeau ideeën voor een 2-jarige peuter!

Waarom een lijstje?

Er zijn weleens mensen die vragen waarom we een lijstje maken want het zou minder spontaan zijn. Deels is dat natuurlijk waar, maar ik heb daar wel echt een goede redenen voor. Zo word je als ouder zijnde echt niet altijd gelukkig van de speelgoedjes waar anderen mee aan komen zetten. Niet om ondankbaar te doen, maar gewoon om verschillende redenen. Zo kan iets te groot zijn voor ons huis, houden we niet van bepaalde stijlen, maakt het teveel herrie of speelt Isabelle er gewoon niet mee. Isabelle mag dan wel een meisje zijn, maar poppen zijn (tot nu toe nog altijd) niet haar ding. Ze kijkt er niet naar om en speelt er ook niet mee. Ze verplaatst een pop hooguit en that’s it. Ik vind het dan ook mega zonde als mensen geld aan iets spenderen wat zo in de kast beland. Dan heb ik liever cadeaus waarvan ik zeker weet dat ze er wat mee gaat doen. En cadeaus die ze daadwerkelijk gaat gebruiken, zijn ook geen ruimteverspilling in de kast 😉

Boekjes

Isabelle begint steeds meer boekjes uit te lezen. Waarin ze vorig jaar vooral snel wilde doorbladeren (en je grote verhalen dus niet uit kon lezen), kan dat nu wel. Ze toont veel interesse in boekjes. Ze pakt ze zelf uit de kast, komt dan naar je toe en vraagt ‘Boekje?’ Oftewel: ‘Mama, wil je een boekje voorlezen.’ Ik vind het super leuk dat ze interesse toont in boekjes. De volgende boeken staan dit jaar op haar verlanglijstje.

Constructie

Isabelle vindt het mega leuk om te bouwen. Nu is het dan vooral stapelen en op elkaar duwen en er af halen van de duplo en dergelijke constructiematerialen, maar langzaam maar zeker wordt het meer ‘bouwen’. Ook met andere materialen stapelt ze en probeert ze dingen uit.

Fantasie

Lekker rollenpellen en in je eigen wereld zitten. Ik hou ervan en ik zie dat Isabelle dat ook heel goed kan. Het maakt niet persé uit wat ze heeft, ze kan overal wel wat mee verzinnen. Toch kan ze speelgoed ook echt goed gebruiken waar het voor bedoelt is.

Kleding

Kleding is altijd handig, hoewel het natuurlijk ook wel een beetje een smaakkwestie is. Al verwacht ik dat mensen die komen, onze smaak ook wel kennen en daarom ook wel de kleertjes kopen die wij leuk zouden vinden.

Oefenen

Isabelle mag dan nog lekker kind zijn, maar ons nieuwsgierige aagje wil graag nieuwe dingen leren. Daar is gelukkig ook speelgoed voor!

Creatief

Isabelle is dol op kleuren. Ze is tot nu toe best creatief. En dus zijn creatieve spullen ook meer dan welkom.

Wat Isabelle van ons krijgt

Isabelle krijgt van ons (bijna) haar hele slaapkamer cadeau. Het bed krijgt ze van mijn zus, maar het matras, beddengoed en overige aankleding krijgt ze dus van ons als verjaardagscadeau. Zo hebben we o.a. al een leuk tentje voor in haar nieuwe slaapkamer gekocht. Als het af is, zal ik het jullie laten zien! Verder krijgt ze op haar verjaardag Play-doh, zodat ze ook iets heeft om uit te pakken!

Dit was dus het verlanglijstje van Isabelle. Ik ben benieuwd of jullie hier ideeën uit gehaald hebben of dat jullie zelf nog toevoegen hebben voor cadeau ideeën voor een 2-jarige peuter? Laat het me hieronder bij de reacties weten!

Dit artikel bevat een aantal affiliate links. Dat betekent dat als jij via deze link het product koop, ik daar een klein bedrag van ontvang. Dus als je een van de bovenstaande producten wilt kopen, zou je mij helpen door het via deze links te doen. Alvast bedankt! | Disclaimer 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close