Een schoon gezicht is het halve werk

01

Soms kan ik mezelf wel voor mijn kop slaan. Ik wéét dat het beter is, maar toch ben ik zo eigenwijs om het niet te doen. Nou ja, soms dan. En alleen maar omdat ik er geen zin in heb. Nou Natasja, voor sommige dingen moet je gewoon even zin maken omdat het gewoon simpelweg beter voor je is.
“Huh?” Zul je nu wel denken. “Waar heeft zíj het over dan?”
Ik heb het over het reinigen van mijn gezicht voor het slapen gaan. Want oh men, wat baal ik toch elke keer weer als ik ’s ochtends wakker word, in de spiegel kijk en overal make-up resten zie zitten. En let wel: niet op de plekken waar hij eigenlijk zou moeten zitten… En dan wil je mijn kussensloop ook niet zien…

Ik baal er niet alleen van omdat het natuurlijk hartstikke lelijk is – wat moet mijn vriend wel niet van mij denken als hij mij zo ziet? – maar ook omdat het super slecht is voor je huid. En voor de make-up van de dag doet het ook geen goed. Denk aan een vlekkerige uitstraling. BAH!

Zoals je leest weet ik het eigenlijk ook wel, maar hoe komt het dan dat ik ’s avonds als ik naar bed ga toch niet even snel die badkamer inspring – soms dus – en mijn make-up er af haal? Waarom kan ik mijn “geen zin” dan niet even opzij schuiven en het toch doen? Nou, omdat ík ook wel weet hoe eigenwijs ik kan zijn en ik mezelf toch pas de volgende dag een schop onder de kont geef….

Maar goed. Ik weet dat ik niet de enige ben. Bij de meeste meiden waar ik kom om een gezichtsbehandeling te geven vertellen zij mij dit ook vrij weinig te doen. Waarop ik natuurlijk zeg dat het super slecht is voor je huid en bla bla bla… Maar goed, dat is niet het punt. Het punt is waarom het zo belangrijk is en hoe je – volgens mij – het beste je gezicht kunt reinigen.imagesA488616L
3 redenen om je make-up er af te halen vóórdat je nieuwe make-up aanbrengt
Als je je gezicht niet reinigt voor het aanbrengen van nieuwe make-up dan:
1. ziet je foundation en andere gezichtsmake-up er vlekkerig uit
2. voelt je huid trekkerig en vies aan
3. ziet je huid er dof of grauw uit.

En mocht dit nog geen reden genoeg zijn: een schoon gezicht is namelijk de basis. Ook voor als je geen make-up gebruikt. Je gezicht is toch je visite kaartje als je ergens binnen komt. Je wordt er meteen op beoordeeld.
De beste beauty tip die er is, is dan waarschijnlijk ook dat je je huid goed moet reinigen en verzorgen.

Heb ik je overtuigd? Mooi zo! Op naar de reinigingsproducten.

Je hebt veel verschillende reinigingsproducten. Welke jij kiest hangt af van je eigen smaak en voorkeur.
Ik zal even het grootste deel van de huidige bestaande reinigingsproducten opnoemen:
– reinigingsmelk
– toner
– facewash
– zeep (al is deze natuurlijk niet per se voor het gezicht en zelf helemaal niet goed hiervoor. Het droogt de huid namelijk uit!)
– micellaire reiniger
– oogmake-up remover

21339_1

Moet je dit allemaal gebruiken? Nou nee. Nogmaals: gebruik wat jij fijn vind om te gebruiken, zolang je je huid maar goed en grondig reinigt. Ikzelf gebruik graag een micellaire reiniger van Oriflame. Hier zitten ‘deeltjes’ in die al het vuil en vet aan zich hechten. Niet alleen haal ik hiermee mijn gezichtsmake-up eraf, maar ook mijn oogmake-up. En, het gaat nog snel ook!
Een facewash gebruik ik graag onder de douche. Dit kan heerlijk schuimen en dan vind ik het fijn om me niet in allerlei rare bochten te hoeven wringen om mijn gezicht na te spoelen met water.

Nog meer tips om je gezicht goed te onderhouden
Naast het reinigen kun je je gezicht op meerdere manieren verzorgen. Reinigen is alleen een basis, maar een verzorging is zeker ook niet onbelangrijk.
Wat je kunt doen om je gezicht te verzorgen:
– dag- en/of nachtcrème
– scrubben
– masker
– stomen
– masseren

306-Ocean-Salt-resized-500x500

Laat ik eens gek doen en beginnen van onder naar boven.
Masseren. Als je je gezicht masseert zorg je voor een goede doorbloeding, wat weer voor een gezonde uitstraling zorgt. Dit kan je doen door alleen met je vingertoppen ronddraaiende bewegingen te maken, maar je zou ook een reinigingsmelk of een lichte olie kunnen gebruiken.
Stomen is ook heel lekker. Je poriën gaan er door open staan waardoor er meer lucht in je huid terecht komt. En als je daarna een maskertje gebruikt zullen de verzorgende delen beter intrekken.

Een maskertje is een verhaal apart. Je hebt namelijk zó veel verschillende soorten maksers. Hydraterend masker, kleimasker, chocolademasker, moddermasker, crèmemasker, peel-off masker, exfoliërend masker, en vast nog een hoop meer.
Belangrijk is dat je goed kijkt waar een masker voor bedoelt is en of jouw huid dit nodig heeft.

En dan de scrub. We kennen het allemaal, maar waar het voor bedoelt is weten maar weinig mensen.
Met scrubben – ook wel exfoliëren genoemd – verwijder je de dode huidcellen. Je huid laat dode huidcellen los en maakt weer nieuwe aan. Belangrijk is dat deze dode huidcellen verwijderd worden, omdat deze eigenlijk gewoon in de weg zitten voor de nieuwe huidcellen. Daarbij geven dode huidcellen je ook een grauwe of doffe uitstraling. Nee, dat wilden we niet, toch?

naamloos

Nadat je je huid gereinigd hebt, breng je een dag- of nachtcrème aan. Hangt natuurlijk af van het tijdstip en wat je nog gaat doen. In een dag- nachtcrème zitten voedingsstoffen die goed zijn voor je huid. Wel belangrijk is om een crème te nemen die aansluit bij de behoefte van je huid. Heb je een droge huid, dan heb je een crème nodig die vooral hydraterend werkt.
Daarbij beschermt een dagcrème je ook tegen de invloeden van buitenaf, waardoor je huid schoner blijft. En het is een goede basis voor je make-up!
Een nachtcrème is vaak vettiger dan een dagcrème, omdat hij 8 uur de tijd krijgt (tenminste als je zo lang slaapt) om in te werken. Vaak zitten er in een dagcrème meer vitamines en andere voedingsstoffen die helpen je huid gezond, mooi en jong te houden.

Zó. Je gezicht is schoon. En? Voelt goed hè?!

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

7 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close