REVIEW | Hands Off My Chocolate Cookie Dough & Hazelnut Seasalt

Alle vrouwen worden wild van chocolade, toch? Nou, ik niet. Ik heb er echt helemaal niks mee. Ik vind er niks aan en vind het eigenlijk ook helemaal niet zo lekker. Maar héél af en toe kom ik chocolade tegen die ik wél lekker vind. Zo ontdekte ik zo’n 3 jaar geleden het merk Hands Off My Chocolate bij 24Kitchen & Cottages. Chocolade die ik wel lekker vind en waarmee ik mee kan doen aan de chocoladeheisa die vrouwen altijd hebben 😉 Ik kreeg de twee nieuwste smaken opgestuurd: Cookie Dough en Hazelnut Seasalt. En of ik dit chocolademerk dan nog steeds lekker vind…?

HANDS OFF MY CHOCOLATE COOKIE DOUGH

Cookie Dough ijs en zo los koekjesdeeg vind ik heerlijk! Ik keek er dan ook heel erg naar uit om deze smaak te ontdekken. Zou het echt naar koekjesdeeg smaken? Zouden er stukjes in zitten?

Vol verwachting maakte ik dan ook de verpakking open. Net als alle andere repen van Hands Off My Chocolate bestaat de reep uit kleine rondjes die aan elkaar zitten. Ideaal wat mij betreft. Ze breken makkelijk en de grootte is precies genoeg om te genieten.

Bij de eerste bite voel je al dat hij lekker crunchy is met de zachtheid eronder van de chocolade. Echte stukjes cookie dough kan ik niet ontdekken. Maar de smaak… OMG! Echt. Heel. Lekker. Mijn favoriete chocolade tot nu toe! De smaak van cookie dough is mooi vermengd met die van de chocolade, waardoor je dus nog steeds het gevoel hebt chocolade te eten en niet alleen koekjesdeeg. En dat lijkt mij ook echt de bedoeling van zo’n reep. Ja, deze reep verstop ik zodat alleen ik hem hier thuis kan op eten! Yum yum yum!!

HANDS OFF MY CHOCOLATE HAZELNUT SEASALT

Voor deze was ik een beetje huiverig. Dat heeft te maken met dat ik hazelnoot absoluut niet lekker vind. Als die smaak zou overheersen dan is dit niet mijn stuk chocolade zijn.

Ook hier weer de klassieke Hands Off My Chocolate rondjes. De kleur neigt duidelijk naar donkere chocolade. En dat is deze dan ook: 70% cacao.

Bij de eerste bite proef je duidelijk meteen de hazelnoot. Ik baal, want dat vind ik juist niet lekker. Maar na de hazelnoot volgt al snel de smaak van zeezout en donkere chocolade. Dat maakt hem best oké. De smaak van hazelnoot verdwijnt daardoor naar de achtergrond en daarmee keur ik hem niet meteen af als gatsiedarrie-vies-bleh *schraap over de tong*. Desondanks is dit niet mijn chocolade.

Dat blijkt ook wel als Roy op een gegeven moment roept: “Oh, deze is kei lekker!” Zonder te vragen heeft hij mijn chocoladerepen geprobeerd. (Daarom moet je dit merk goed verstoppen, want voor dat je het weet heeft een ander het opgemaakt!) Ik roep vanaf boven terug: “Die cookie dough?” ‘Nee, die hazelnut!” Het moge duidelijk zijn: Roy is wel mega enthousiast over de Hazelnut Seasalt.

CONCLUSIE

Hands Off My Chocolate is er wéér in geslaagd om heerlijke chocolade af te leveren die je moet verstoppen voordat een ander het op eet. Cookie Dough is mijn nieuwe favoriete chocola (en dat terwijl ik – als ik al chocola eet – het nooit heb op andere smaken dan wit, melk en puur) en ga ik absoluut nog vaker in huis halen. Hazelnut Seasalt is voor een hazelnoot chocolade wel te doen, maar zal ik zelf niet kopen. Roy overigens wel. Die laadt het winkelwagentje al vol met deze smaak.

De twee nieuwe smaken zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de grotere winkels van Albert Heijn en in de webshop via www.hands-off.com en kosten €1,79 per reep.

Welke chocoladesmaak is jouw favoriet?

Dit artikel bevat gekregen producten.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close