Tips voor de beginnende make-uppers

Kijkend in de mooiste tijdschriften zie je mooie meiden met een mooi opgemaakt gezicht. ‘Dat wil ik ook!’ Denk je bij jezelf. Je koopt wat producten bij de plaatselijke drogisterij en gaat aan de slag. Maar eigenlijk heb je geen idee welke producten je moet gebruiken. Herkenbaar? Dan ben jij degene voor wie ik deze blogpost geschreven heb.

De belangrijkste regel bij het gebruiken van make-up, is het reinigen van je gezicht. Maak elke ochtend én avond je huid schoon met bijvoorbeeld een reinigingsmelk, tonic of facewash.Gebruik het product wat jij het fijnste vind. Natuurlijk weet je dit nog niet wanneer je hier voor het eerst mee in aanraking komt. Vraag aan je moeder, je tante, je buurvrouw of je oudere zus of je hun producten mag proberen. Misschien kan zij het wel samen met jou doen, zodat je weet hoeveel product je nodig hebt en hoe je dit het makkelijskte aanbrengt en natuurlijk waarmee!

Heb jij last van puistjes? Ga niet meteen met make-up aan de slag, maar begin met regelmatig scrubben. Als je scrubt haal je de dode huidcellen weg en houdt je je huid schoon waardoor je minder kans op puistjes hebt!

Wanneer je net met make-up begint te experimenteren is het niet mooi als je ineens een dikke laag op je gezicht smeert. Begin daarom met een beetje mascara. Wanneer je mascara aanbrengt is het handig om – wanneer je voor een spiegel staat – je gezicht omhoog te richten en zelf in de spiegel te kijken. Wanneer je dan met het borsteltje over je wimpers gaat heb je de minste kans dat er mascara op plekken komt waar het niet hoort. Om je beginnende make-uppers look af te maken kun je nog een lipglossje opdoen. Begin met een nudekleur zodat het ook hier niet direct opvalt dat je met make-uppen begonnen bent.
Heb je een feestje dan kun je natuurlijk ook nog een oogpotlood en een blusher aanbrengen. Je oogpotlood kun je nog met je vingers vervagen voor een simpele smokey look. Een tip voor het gebruik van een blusher is om de blusherkwast even af te kloppen nadat je door je blusher bent gegaan en dus voordat je het aanbrengt op je wangen. Je wilt toch geen clowntje worden?

Droom jij ook van die mooie wenkbrauwen? Verwijder niet te veel haartjes ineens, want dat valt veel te veel op. Verwijder allen haartjes aan de onderkant van je wenkbrauw. Pluk je aan de bovenkant, dan tast je de natuurlijke vorm aan omdat de haartjes naar verloop van tijd niet meer terugkomen.

Aan welke tip heb jij het meest?

liefsnatasjaklein

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close