Voor het eerst zwemmen met Isabelle

Wow! Wat was dit leuk! Wat voelde ik mij een gelukkig en vooral gezegend mens. Afgelopen vrijdag gingen we voor het eerst als gezinnetje zwemmen. Zwemmen met een baby. Onze baby. Wat hadden we hier naar uitgekeken! 

Al voor de geboorte van Isabelle hadden we het er over: zwemmen met de kleine meid. Daar keken we nou echt naar uit. Wij houden zelf erg van zwemmen en hopen dat straks ook veel met Isabelle te kunnen doen. Belangrijk vinden wij dan ook, om haar nu al bekend te maken met het water, zodat ze er niet bang voor is.

Vooraf hadden we onszelf een beetje ingelezen. Wat heb je allemaal nodig, hoe ga je om met een baby in het water en hoe pak je het aan. Maar het allerbelangrijkste vond ik vooral het moedergevoel. Daar vertrouw ik enorm op. Als het goed voelt, dan gewoon er voor gaan.

Omdat het zwembad zowat bij ons in de achtertuin bevindt, was het niet meer dan logisch om daar naar toe te gaan. Ondanks de rare tijden die ze er hanteren. Daarnaast was ik best verbaasd dat je voor een baby ook entree betaald. Zeker omdat een baby vaak niet langer dan 30 minuten in het water mag blijven en verder toch niks kan. Nu was het niet perse veel qua entree, maar toch…

Roy en ik hadden onze zwemkleding thuis al aangetrokken en Isabelle kreeg haar zwempakje en zwemluier in de kleedkamer aan. Spullen in een kluisje en hoppa, naar binnen. Er waren veel oudere mensen en geen kinderen. Dat was zeker voor zo’n eerste keer wel heel fijn. Zo kon Isabelle tenminste rustig aan het water en aan zwemmen wennen, zonder gespat, geschreeuw en gespring om haar heen.

Als eerste gingen we zonder hulpmiddelen het zwembad in met water rond de 32 graden. Dat is ook het enige bad waar we in geweest zijn. Het grappige was dat Isabelle automatisch op haar buikje ging. Ze hield goed haar hoofdje omhoog, maar natuurlijk hielden we het goed in de gaten en hielden we haar goed vast. Zo zwommen we samen een aantal keren heen en weer. Vervolgens op de rug. Ze blijkt een goede drijver te zijn en hoeven alleen haar hoofdje maar te ondersteunen. Ook heeft ze recht in het water ‘gestaan’, zoals je dat moet doen bij watertrappelen. Ze vond het allemaal prima.

Om te zorgen dat ze het water volledig accepteert, hebben we haar ook onder water gedaan. Eerst goed blazen in haar gezichtje, zodat ze haar adem inhoudt en vervolgens kort even onder water. Ze vond dit nog niet perse heel leuk, maar ze ging er ook niet van jengelen.

Daarna hebben we onze babyzwemband opgeblazen en hebben we haar daarin gezet. Zo kon ze lekker dobberen. En wat was ze heerlijk aan het genieten! Dat kon je aan haar hele gezichtje zien. Mevrouw vermaakte zich prima. En wij ook. Ik voelde op dat moment weer extra liefde voor mijn kleine meisje. En ook voor Roy. Want ik was gewoon zó trots op mijn gezinnetje. Wat voelt dit fijn!

De oudjes in het water vonden het ook prachtig om de enige baby die er was zo te zien genieten.

Na bijna een half uurtje, merkten we dat ze het wat kouder begon te krijgen en zijn we er uit gegaan. Lekker onder de warme douche afspoelen en wassen en vervolgens lekker inpakken in een omslagdoek.

Nadat Isabelle weer helemaal aangekleed was en we haar in de Maxi-Cosi gezet hadden, viel ze als een blok inslaap. Wat was ze er moe van!

We hebben haar nu opgegeven voor het babyzwemmen. Volgende week hebben we een proefles en daarna gaan we voor drie maanden vast iedere vrijdagochtend zwemmen met Isabelle. Jammer genoeg mag er maar één ouder meedoen tijdens het babyzwemmen. Dus gaan we maar om en om, want we willen het allebei erg graag.

Hoe was jullie eerste ervaring met jullie kindje en zwemmen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

 • Gerda van Horrik

  14 januari 2018 at 11:23

  Toen wij voor het eerst begonnen met babyzwemmen schreeuwde ze het hele zwembad bij elkaar omdat het water te koud was. Later toen ze ging oefenen voor haar A-diploma moesten we als ouders nog steeds mee het water in. Ik ben geen zwemlerares en weet niet waar ik op moet letten. Gevolg was dat ze de “schaarslag”(= het linkerbeen maakt een andere beweging dan het rechter) had ontwikkeld. Toen overgestapt naar een andere zwemvereniging met een klein en warm bad, klein groepje, veel persoonlijke aandacht en 1x in de maand een kijkles voor de ouders. Ze hebben daar heel veel moeite moeten doen om die schaarslag weer af te leren. Nu heeft ze A, B en C en zwemt als een vis.

  Beantwoorden
 • Michelle

  14 januari 2018 at 19:54

  Wat fijn dat ze het zo leuk vond! Wij hebben best lang gewacht met zwemmen met Eleanor. Volgens mij was ze 8 maanden ofzo? Ze vond het water erg leuk maar inderdaad, na een half uurtje zijn we er maar uit gegaan. En sindsdien zijn we eigenlijk niet meer gaan zwemmen. Ook wel door de prijs want bij ons betaal je de volle mep, voor twee volwassenen en een baby moesten wij in totaal 15 euro betalen. En dat vond ik best veel voor dat half uurtje!

  Beantwoorden
 • Miriam

  17 januari 2018 at 22:37

  Met de oudste gestart met 4mnd in Berlicum en ze vind de wekelijkse lessen nog steeds super leuk.
  Moet nu kijken hoe ik het logistiek allemaal ga doen met de jongste, die gun ik het ook om zoveel plezier te krijgen in zwemmen.

  Beantwoorden
  • Natasja

   18 januari 2018 at 17:42

   Wist niet dat je ook in Berlicum kon zwemmen? Leuk! Ja logistiek wordt t inderdaad een probleem met 2 kids. Hopelijk kun je iets regelen zodat de jongste ook kan zwemmen!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close