MOVIE REVIEW | Power Rangers

Go Go Power Rangers! Wat vond ik dat vroeger leuk om te kijken! Dus vanuit nostalgie moest ik – en Roy misschien nog wel liever dan ik – deze nieuwe film gaan zien! Is hij het waard? Dat vertel ik je hieronder!

Het leven van vijf gewone tieners uit het stadje Angels Grove staat op zijn kop wanneer de wereld op het punt staat te worden vernietigd door een buitenaardse bedreiging. Het lot brengt het vijftal samen en al snel ontdekken ze dat zij de enigen zijn die de planeet kunnen redden. Maar om dit voor elkaar te krijgen moeten zij eerst ieder hun eigen problemen zien te overwinnen en als Power Rangers hun buitengewone krachten bundelen voordat het te laat is.
Vue Cinemas

Regisseur: Dean Israelite
Acteurs: Elizabeth Banks, Becky G., Naomi Scott, Bryan Cranston, Dacre Montgomery en Ludi Lin
Genre: Actie / Avontuur
Filmduur: 123 minuten
Release: 23 maart 2017

Eerst even dit: ik heb serieus Elizabeth Banks niet herkend. Ik had me ook totaal niet ingelezen in de film. Ik bedoel: duuuhhh. Deze film ging ik toch wel zien. Goede of slechte recensies. Dus nu ik mijn eigen review schrijf, kom ik er gewoon achter dat Ms. Banks er in mee doet. Say whut?! Gelukkig kon ik haar wel meteen plaatsen daarna zonder na te denken wie ze nou eigenlijk speelde.

Elizabeth speelt de evil Rita Repulsa. En man, wat is zij creepy. Haar huid, haar tanden en op de een of andere manier ziet ze er toch goed uit. Damn girl! Good job! Goed gecast dus. Hoewel ik de acteurs die de rangers spelen goed bij elkaar vind matchen, vond ik alleen Jason/Red Ranger niet helemaal passend in het verhaal. Of nou ja, zijn achtergrond verhaal. SPOILER: Als grote held van het dorp door zijn football kwaliteiten, werd zijn verhaal iets te snel afgeraffeld wat mij betreft. Hij doet iets doms met vrienden, wordt opgepakt en verraad zijn vrienden niet. Maar vervolgens zie je zijn vrienden nergens meer terug in het verhaal. En dat terwijl hij dus als enige daardoor naar de strafklas (of iets dergelijks) moet.
Verder spelen de acteurs hun rol goed en passend in karakter.

Het verhaal vind ik in de eerste helft erg sterk. De tweede helft vind ik te snel gaan. Er zit in de eerste helft een enorm goede opbouw van het verhaal. Je snapt de achtergrond van de karakters, zonder te veel poespas. Je ziet hoe ze bij elkaar komen en hoe ze uiteindelijk Power Rangers worden. Maar dan in het tweede deel van het verhaal – wanneer ze écht moeten gaan vechten tegen Rita en Goldar – lijken de schrijvers niet echt meer zelf nagedacht te hebben over het verhaal en maken ze er van zoals dat in de originele Power Rangers serie ook deden. Je kunt zeggen nostalgie, maar ik vond het daardoor minpunten opleveren voor de uiteindelijke film.

De CGI is wel erg netjes gedaan. Details zijn mooi en je kunt je absoluut in het beeld beleven. Daar zijn wat mij betreft alleen maar plus punten.

Al met al heb ik erg genoten van de Power Rangers. Ik hoop op een deel 2! Maar dan moet het verhaal wel op één lijn blijven en niet meer ineens als vanzelfsprekend beschouwd worden.

Ga jij deze film zien? En als jij hem al gezien hebt, wat vond je er van?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close