Zelf havermeel maken

Haver is hip. Denk aan de overnight oats, smoothies met havervlokken en zo ook havermeel. Want gebruik maken van normaal bloem of meel is echt uit den boze in deze tijd vol gezonde diëten. Amandelmeel, quinoameel en havermeel zijn goede vervangers met ieder hun eigen gezondheidsvoordeel. Echter is deze meel vaak super duur in de supermarkt, toko of bio-winkel. En dat is toch gek, gezien het zo makkelijk zelf te maken is! 

Het pak Oatflakes wat ik heb gebruikt kost €0,39 bij de Jumbo en daar zit 500 gram in! Oftewel: ik heb dadelijk gewoon 500 gram havermeel voor écht héél weinig geld. Om mijn punt te maken: In2Bake Havermout Meel kost bij de Jumbo €2,69! Say what, right?! En daar zit ook echt alleen maar haver in! En zelfs maar 400 gram! Tijd dus om zelf havermeel te maken. En trust me, daar hoef je eigenlijk niks voor te doen!

WAT HEB JE NODIG?

  • Havermout vlokken o.i.d.
  • Keukenmachine

HOE MAAK JE HET?

Doe de havervlokken (zoveel als je zelf wilt) in het keukenmachine. Zet het aan en laat draaien totdat jij denkt dat alle vlokken vermalen zijn in meel.

Zie je hoe simpel?! Dit kan dus ook met amandelen! Het kopen van de meel kost meer tijd (en geld!) dan het zelf eventjes maken! En in een goed afgesloten bak is het super lang bruikbaar!

Heb jij weleens iets gemaakt met havermeel? Bijvoorbeeld pannenkoekjes?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close