Zalm Meloen Salade

Met het mooie weer van de afgelopen dagen kan ik qua eten twee kanten op: óf ik ga voor een salade óf ik ga voor vet/ongezond/makkelijk. Ik had vanochtend weer op de weegschaal gestaan en hoewel ik wel weer een beetje kwijt was, was ik ook weer lid van #teamslak. Wel vooruitgang, maar toch voelde ik mezelf niet tevreden. Dat moet beter kunnen. En dat zorgde er dan weer voor dat ik in de supermarkt gisterenmiddag een gezonde keuze maakte. Ondanks de gedachtes voor vet/ongezond/makkelijk erg verleidelijk waren en om de hoek lagen te gluren, koos ik uiteindelijk toch voor mijn toekomstige dream body. Ik liep de supermarkt uit met alleen maar goede producten. Ik voelde mezelf best trots en tevreden! En ik voelde me nog trotser na het maken van deze salade. Yes, ik bedacht zelf een salade en het was een HIT! Hij is zó lekker en heerlijk zomers! Ingrediënten

Per portie:

  • 30 gram jonge bladsla met rucola (maar iedere andere sla kan natuurlijk ook)
  • 1/4 rode ui
  • 4 cherrytomaatjes
  • 1/8 galiameloen
  • 60 gram gerookte zalm(blokjes)
  • 10 gram pijnboompitten
  • 10 gram Salad&Sandwich Framboos Dressing

Zo maak je het

Snij de rode ui in halfjes, de cherrytomaatjes in vieren, de galiameloen in blokjes en de zalm in stukjes.

Verdeel de sla op een bord. Leg de ui, cherrytomaatjes, de galiameloen en de zalm er boven op.

Rooster de pijnboompitten kort en strooi dit over de salade.

Maak de salade af door de dressing eroverheen te sprenkelen.

Smakelijk!

Weight Watchers proof en voedingswaarde

Uiteraard – dat kon je natuurlijk zelf ook wel bedenken – is deze salade Weight Watchers proof. Voor de salade met de aantallen zoals beschreven bij de ingrediënten, is deze salade maar 4 Smart Points. Ik vond hem heerlijk als avondeten (ik had niet zo veel honger door het mooie weer), dus is hij in deze portie meer geschikt als lunch. Ik at hem dus echter als diner, haha!

Ik heb ook de voedingswaarde berekend:

Per portie:

275 kcal
Eiwit 15,4 gram
Koolhydraten 12,6 gram
Vezels 1,9 gram
Suikers 5,6 gram
Vet 17,9 gram (verzadigd: 2,5 gram)

Wat eet jij graag als het warm is?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

5 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close