8 manieren om sneller zwanger te worden

Omdat ik al 3 jaar toe ben aan het ouderschap en we nu ein-de-lijk (nou ja, over 2 weken!) gaan beginnen, kan ik niet wachten tot ik zwanger ben. Er vanuit gaande dat wij beiden vruchtbaar zijn. En dus zocht ik op het internet op hoe je sneller zwanger zou kunnen worden. Of deze 8 manieren om sneller zwanger te worden dan daadwerkelijk werken weet ik niet. Maar niet geschoten is altijd mis, toch?

 1. Maak een afspraak met je huisarts
  Door van te voren met je huisarts te praten weet je jouw medische geschiedenis en die van jouw familie. Zo kom je er achter (als je dat nog niet wist) of er misschien genetische problemen en/of risico’s zijn of onderliggende medische problemen. Daarnaast kan jouw huisarts jou precies vertellen welke vitaminen en mineralen geschikt zijn om te slikken. Want ieder mens is immers anders.
 2. Zorg voor een gezonde BMI
  Het schijnt dat de beste BMI voor conceptie zit tussen de 20-25. Natuurlijk kun je met een hogere of lagere ook zwanger worden, maar de kans is hier groter dat je hormonen uit balans zijn waardoor het moeilijker wordt om zwanger te worden.
 3. Stop met roken
  Onderzoek wijst uit dat vrouwen die roken er over het algemeen langer over doen om zwanger te worden: zo’n 1,5 jaar! Natuurlijk zal dit niet voor elke vrouw gelden, maar het zou in ieder geval een hele goede reden kunnen zijn om dat pakje sigaretten nu nog in de prullenbak te gooien. Oh, en dat geldt ook voor je partner!
 4. Verminder met alcohol en andere drugs
  Dat je dit niet moet doen als je zwanger bent, snappen we allemaal. Maar voor de conceptie is het ook niet helpend. En ook dit geldt ook voor de man. Zo wijst onderzoek uit dat een man die 1 keer in de week marihuana gebruikt 1/3 minder (!) zaadcellen heeft.
 5. Heb seks in de winter en de lente
  Volgens onderzoek is sperma in de winter en de lente gezonder en heb je dus meer kans dat de zaadcel het eitje bevrucht. Hmmm… interessant!
 6. Weet wanneer je ovuleert
  Vanaf 4 dagen voor de ovulatie tot 2 dagen na de ovulatie ben je op je vruchtbaarst. Dus als je weet wanneer je ovuleert, weet je ook wanneer je het beste geslachtsgemeenschap kunt hebben. Download een app – bijvoorbeeld My Calendar! – om je cyclus, menstruatie en ovulatie goed bij te houden.
 7. Blijf na de seks nog een half uurtje liggen
  Als je na de seks nog een half uurtje blijft liggen met een kussen onder je billen, geef je de zaadcellen de ruimte om sneller op de juiste plek te komen. Overigens is dit niet bewezen, maar hé… als het helpend is…
 8. Vermijd glijmiddel
  Glijmiddel kan er voor zorgen dat de sperma zijn beweeglijkheid verliest, waardoor de zaadcellen dus moeizamer – tot zelfs helemaal niet – op de juiste plek terecht komen.

Heb jij nog tips om sneller zwanger te worden?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close