Xminerals serum

Xminerals Ultra Rich Hyaluronic Serum

Zo’n 3 maanden geleden kreeg ik het Xminerals Ultra Rich Hyaluronic Serum toegestuurd om te reviewen. Dat kwam wel heel goed uit, want door de zwangerschap kreeg ik een onrustige huid. De afgelopen 3 maanden heb ik het serum dan ook grondig getest en vandaag deel ik jullie mijn ervaring.

Wat zou het product moeten doen volgens de fabrikant?

Xmineral serum flesje

Dit ultrarijke serum bevat hyaluronzuur dat het vocht in de huid langdurig vasthoudt, voor een volumineuze, elastische en opvallend jeugdige huid. Vitamine C verheldert een doffe, oneffen teint en heeft een krachtige huidverjongende werking. Dode zeemineralen voeden, remineraliseren en revitaliseren de huid.  Geavanceerde peptiden zorgen voor de aanmaak van huideigen collageen, elastine en andere proteïnen, waardoor de huid zichtbaar én voelbaar voller en steviger wordt.

In gewoon normaal Nederlands

Xminerals serum verpakking

Oké, ik snap het helemaal als je nu denkt: WTF heb ik net gelezen. Ik had hetzelfde. Dus even in gewoon normaal Nederlands wat voor ieder normaal mens te begrijpen is. 

Het serum bevat dus hyaluronzuur. Dit zuur is in staat om vocht vast te houden. Wanneer je ouder wordt, verliest je huid vocht. Het gevolg hiervan is dat je huid minder stevig en flexibel wordt. Dus door dit zuur kun je het vochtgehalte gezond houden voor een jeugdig uitziende huid.

Daarnaast bevat het serum vitamine C. Die uitleg vond ik best duidelijk. Gewoon een betere teint en heeft een huidverjongende werking. Duidelijk.

Dan zitten er ook dode zeemineralen in dit serum. Deze mineralen bevatten een voeding die de huid nodig heeft. Daarnaast kon ik niet echt vinden wat remineraliseren betekent, maar volgens mij is dat het herstellen van de huid en revitaliseren betekent je huid opknappen.

Peptiden geven de bouwstenen van je huid een oppepper en kunnen je huid zo ook veerkrachtiger en sterker maken. Dit zou je helpen bij het voorkomen van rimpels. 

Hoe gebruik je het serum?

Xminerals serum hoeveelheid

Het fijne aan dit serum is dat de dop van het flesje een pipetje bevat. Knijp in het uiteinde om zo wat serum in het pipetje te krijgen en knijp weer in het uiteinde om het serum op je hand te krijgen. Dit is maar een klein beetje en voldoende voor je hele gezicht. Breng het aan op een schoon gezicht en masseer het met ronddraaiende bewegingen in. Daarna kun je desgewenst een dag- of nachtcrème aanbrengen. Het product is geschikt om iedere dag te gebruiken. 

Mijn ervaring na 3 maanden testen

Xminerals serum pipet

Wie mij kent, weet dat ik geen goede smeerder ben. Ik smeer niet dagelijks mijn gezicht in met verzorgingsproducten (of überhaupt mijn lijf). Maar 3x per week probeer ik het minimaal wel te doen. Dus op basis van 3x per week het serum smeren en geen andere verzorgingsproducten is mijn review gebaseerd. 

Door de zwangerschap kreeg ik dus een drogere huid met pukkels. Heel vervelend, want ik ben gezegend met een huid die bijna nooit pukkels heeft. Zelfs niet in de puberteit. Dus die uitspattingen ineens waren best heel vervelend te noemen. 

Xminerals ingrediënten

Al na één week merkte ik verschil. Mijn huid werd weer zachter en de pukkels verdwenen langzaamaan. Na één maand merkte ik ook verschil in mijn teint. De pukkels waren verdwenen en ook mijn droge huid was niet meer zo droog, dus dat scheelt natuurlijk ook een hoop. Vooral de laatste weken krijg ik reacties dat ik er stralend uit zie. Is dat de zwangerschapsglow of het serum? Hoe dan ook, ziet mijn huid er écht heel goed uit. Mijn huid voelt weer steviger en zachter aan en dat is heel fijn. 

Het gebruik van het pipetje is super makkelijk. Zo gebruik je nooit teveel. Ik voel mijn huid na het aanbrengen zachtjes trekken, maar ik heb ooit begrepen dat dit juist betekent dat het serum écht iets doet voor je huid. Dat zachtjes trekken verdwijnt binnen het half uur en is ook absoluut niet vervelend. 

Is dit serum een aanbeveling?

Xminerals serum

Dan de vraag of ik het jullie zou aanbevelen. JA. Echt! Dit serum is héél fijn en doet wat hij beloofd. Ik hou er van! Het feit dat hij met 3x smeren per week al zijn werk doet, betekent dat het echt een goed product is. 

Dan is het natuurlijk ook nog belangrijk om te weten hoeveel het Xminerals Ultra Rich Hyaluronic Serum kost en waar het te koop is. 

Het Xminerals Ultra Rich Hyaluronic Serum heeft best wel een prijsje. Het kost namelijk €39,50. Heel eerlijk: met 3x per week smeren is er na 3 maanden nog maar 1/5 uit het flesje. Dus je kunt er wel echt héél lang meedoen!

De producten van Xminerals zijn alleen verkrijgbaar via gecertificeerde schoonheidssalons en via de webshop van Mineral Skin Cosmetics.

Gebruik jij wel eens een serum? En zo ja, welke?

Dit artikel bevat een gekregen artikel. Dat verandert niets aan mijn mening. Lees mijn disclaimer voor meer informatie. 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close