SUGARCHALLENGE | Heb ik de knop niet omgezet?

Ojee, het gaat niet goed… De hele week komen al de ‘schijt aan’ gedachtes binnen. Aan de ene kant wil ik zó graag dat dit me lukt. Zeker omdat ik ook merk er meer energie door te krijgen. Maar de andere kant… Die is duister… Het is niet perse zo dat die kant suiker wil, want dat is het niet. Maar in deze fase mag je nog maar zó weinig. En heus, met die ‘weinige’ producten kun je heus nog wel behoorlijk wat maken, maar het is zó lastig te bedenken wat je kunt eten. Daar vertel ik zo nog meer over. 

EETDAGBOEK

Zondag 31 januari 2016
1. –
2. Cracker met spread van radijsjes
3. Kipfilet caprese en thaise wokgroenten met champignons

Maandag 1 februari 2016
1. Zuurdesem tosti
2. Quinoa sushi salade (recept op de Facebook pagina!)
3. Kipkluifjes uit de airfryer met champignons

Dinsdag 2 februari 2016 
1. Broodje gezond
2. Salade met pesto
3. Kip/prei potje

Woensdag 3 februari 2016
1. Apple crumble met griekse yoghurt
2. Omelet met tomaat, feta, pesto en sjalotje
3. Curry met garnalen

Donderdag 4 februari 2016
1. Apple crumble met griekse yoghurt
2. Salade met pesto
3. Big Mac menu

Vrijdag 5 februari 2016
1. Omelet met soepgroenten
2. Tomatensoep
3. Kipworstjes en kip jalapeno

Zaterdag 6 februari 2016


1. –
2. Tosti met rode pesto en kaas
3. Gerulde rundergehakt met ui, courgette, cherrytomaatjes, crème fraiche en mozarella

Voor de boodschappen (zonder de McDonald’s) waren we deze week €64,82 kwijt

MAAR HOEZO GAAT HET NIET GOED DAN?

Oké, mijn eetdagboek schrijvend bedenk ik me dat het zo slecht nog niet gaat. Eigenlijk gaat het dus wel goed. Want ondanks dat ik elke dag gelopen heb met: “Grrr… ik kap er mee!” heb ik me maar één keer laten gaan. En dat was donderdag avond.  Misschien moet ik vanaf nu gewoon elke dag even mijn eetdagboek bijwerken, zodat ik me bewust word van wat ik eet en dat dit goed is.

Maar wat maakt het nou dat ik vind dat ik het moeilijk heb? Puur omdat je niet alles meer mag. Ik kijk echt uit naar de suikerbewuste fase, waarin je weer meer mag eten. In deze suikervrije fase is het niet alleen suiker die je moet vermijden, maar ook producten die hetzelfde effect hebben op het lichaam/bloedsuikerspiegel als suiker. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tarwe. Roy en ik kwamen tot de conclusie dat je daardoor eigenlijk niets eet wat je normaal als ‘bijgerecht’ zou eten. En dat maakt het weer moeilijk om te bedenken wat je gaat eten. Ondanks dat we gewoon een heleboel recepten hebben…

Het voelt voor mij toch alsof ik niet helemaal de knop omgezet heb. Nogmaals: zo slecht heb ik helemaal niet gegeten, maar echt helemaal suikervrij… Ai, valkuil! En dan bedoel ik niet dat ik de suikers mis, want dat is het niet. Het zijn dus die andere producten met hetzelfde effect.

Ik geloof nog altijd in het goede van suikervrij eten en leven, maar het is verrekte lastig. En de supermarkt – of eigenlijk overal waar je komt – is niet helpend. Wat zou het fijn zijn als ‘suikervrij’ overal de overhand had. Maar helaas. De verleidingen zijn overal!

Als de hele Sugarchallenge er op zit, wil ik vooral de geraffineerde (toegevoegde) suikers vermijden. En ik zal heus mindere in tarwe en andere producten die hetzelfde effect hebben als suiker. Maar niet continue, dat is me op dit moment nog te lastig. Ik kan nu al zeggen enorm veel geleerd te hebben, maar ik moet mijn knop ook écht om kunnen zetten. En hoewel ik dacht dat ik dat gedaan had, blijkt deze week dat nog niet helemaal zo te zijn. Met alles wat ik nu geleerd heb, kan ik zelf ook weer starten. Dus dat is héél fijn! Voor nu ga ik absoluut nog het beste maken van mijn challenge. Maandag ga ga ik – net zo als vandaag en dinsdag – carnavallen. Ik heb beslist dat ik alleen op maandag alcohol zal nuttigen. In bier zit namelijk geen suiker en daardoor voel ik me minder bezwaard. Daarna pak ik het op en – zoals ik al vertelde – ga ik er dan nog écht tegenaan. Na de McDonald’s van afgelopen week zei ik direct tegen Roy dat ik er spijt van had en hij mij echt moet helpen door nee te zeggen. Hoe hard ik ook zeg het écht te willen.

Verder heb ik vandaag geen berichten uit de Facebook groep, omdat er niet echt boeiende dingen afgelopen week gebeurt zijn. Dus tot volgende week!

Wat is jouw valkuil qua eten?

Disclaimer: Alle updates omtrent de Sugarchallenge betreft een samenwerking.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

 • carolien

  7 februari 2016 at 09:40

  Wat jammer dat je het zelf niet goed vond gaan. En dat terwijl je eetdagboek er echt netjes uitziet. Okey die big mac menu moest gewoon even om je er daarna weer aan te laten herrineren dat je bezig bent met deze challenge. Hoelang moet je nog in de suikervrije fase?

  Beantwoorden
  • Natasja

   7 februari 2016 at 10:04

   Het is vooral de kwellende gedachte… En dan geef je er uiteindelijk toe door de big Mac te pakken… Dat vind ik dan enorm jammer! Ik had her eigenlijk deels ook opgegeven daardoor en bedacht dat ik gewoon zou carnavallen. Maar het zien en beseffen dat ik t zo slecht nog niet gedaan heb, zorgt er voor dat ik alleen maandag avond drink. De suikervrije fase duurt nog 1,5 week geloof ik. ?

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close