Wees zuinig op je huid

Hoi allemaal,

gisteren was het dan zover. Ik bereikte de leeftijd van een halve Sarah; een kwart eeuw oud. Om het in getallen uit te drukken: 25. Ik vind het leuk om ouder te worden – voornamelijk gewoon om jarig te zijn! – maar er gingen toch wat belletjes rinkelen. Want vanaf je vijfentwintigste gaat het natuurlijk verouderingsproces al van start… Ik ben niet bang om ouder te worden – het hoort er nou gewoon eenmaal bij – maar ik zie me over 10 jaar al lopen met rimpels en uitgezakte wangen en noem het maar op.

Gelukkig vind ik het onderwerp beauty zo interessant dat ik weet dat als je op tijd begint met goede crèmes, je hier later veel profijt van hebt omdat er dan onherroepelijk minder snel tekenen van veroudering ontstaan. Dus zo nu en dan smeerde ik al een dagcrème en/of nachtcrème op mijn gezicht en mijn decolleté, met de bovengenoemde informatie in mijn achterhoofd. Maar een crème alleen is niet genoeg voor die gewilde stralende huid. Een gevarieerd voedingspatroon met voldoende antioxidant (denk aan groente en fruit) en voldoende water drinken, voldoende nachtrust en zo min mogelijk stress hebben een positieve invloed. Maar pas op voor Uv-straling en roken, want zij zijn de grote boosdoeners van de conditie van je huid! Een geluk dat ik niet rook, minder geluk dat ik zoooooo veel hou van de zon! Gelukkig hebben ze daar dan weer zonnebrandcrème voor uitgevonden.
Wat ook een must is voor je huid (zie ook eerdere artikelen) is het reinigen in de ochtend en avond. Ja, ook in de avond voor het slapen gaan! Ik moet zeggen dat ik dit steeds vaker doe. Als ik naar bed ging was ik vaak al zo moe dat ik er echt geen zin meer in had om mijn gezicht nog te reinigen – dat doe ik morgenochtend wel weer, dacht ik dan. Make up verplaatste zich die nachten over de rest van mijn gezicht – plaatsen waar hij niet hoort te zitten – en verdween in mijn kussen en dekbed. Met als gevolg dat mijn huid niet goed kon herstellen in de nacht. Nu heb ik geen probleem huid waardoor ik hier geen last van kreeg, maar zo nu en dan had ik hierdoor wel eens een extra puistje of iets dergelijks.

Om een juiste crème voor je gezicht te kopen, moet je eerst je huidtype weten: normaal, droog, vet of gevoelig. Ik zal binnenkort nog wel een artikel schrijven over de verschillende huidtypes. Een goede dag- of nachtcrème moet ingrediënten bevatten die makkelijk door de huid worden opgenomen. Meestal voel je dit wel als je een crème probeert. Verstandig is dan ook om in de winkel waar je de crème koopt even te vragen of je zij ook testers hebben. Bij een parfumerie als ICI Paris en Douglas hebben ze dit meestal wel, bij het Kruidvat of de Etos niet. Omdat ik als adviseuse voor Oriflame werk (dit merk is niet in de winkel te koop), kan ik je ook aanraden om aan de adviseuse bij jou in de buurt te vragen naar een sachetje. Laat haar even naar je huid kijken zodat zij verschillende crèmes kan aanraden die je dan met een sachetje kunt proberen.
Let op dat je niet altijd dezelfde huidconditie blijft houden, want naar mate je ouder wordt verandert deze ook en kan het dus zijn dat je van een vette huid naar een droge huid gaat. Dus blijf niet jarenlang dezelfde crèmes gebruiken, maar hou je huid in de gaten en “luister” naar wat je huid vraagt.

Om je huid extra te verwennen kun je één keer in de week bijvoorbeeld een masker nemen. Je hebt vele verschillende maskers met verschillende werkingen. Kijk ook hier weer naar wat je huid vraagt aan je. Maar ook door regelmatig een gezichtsmassage te doen – dit kan met je vingertoppen – verwen je jouw huid. Een massage zorgt namelijk voor een gezonde doorbloeding en dit is weer nodig om afvalstoffen kwijt te raken en zuurstof aan te voeren.

Ik hoop dat jullie het weer een interessant artikel vonden. Laat me in een reactie weten wat je er van vond en wat jij er aan doet om jouw huid stralend te houden.

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close