Waarom ik gekozen heb voor zwangerschapsyoga

Afgelopen maandag had ik mijn eerste les zwangerschapsyoga. Het heeft even geduurd voordat ik deze cursus besloot te gaan doen. Vroeger dacht ik dat je alleen kon kiezen tussen zwangerschapsgym en zwangerschapsyoga, maar dat blijkt niet zo te zijn. Nondeju, wat is er veel keus! Zoveel dat ik haast door de bomen het bos niet meer kon zien. Maar goed. Uiteindelijk heb ik dus gewoon gekozen voor zwangerschapsyoga. Daar kreeg ik overigens vreemde blikken bij. “Yoga? Is dat wel iets voor jou?” Jazeker!

Yoga is niet perse vreemd. Ik heb een hele lange tijd meegedaan met Body Balance op de sportschool wat een combinatie was van Yoga, Pilates en Tai Chi. Heerlijk vond ik dat! En helemaal niet zo zweverig als wat mensen al snel denken.

Daarnaast had ik al gehoord dat de zwangerschapsyoga sowieso niet eens zo veel verschild met zwangerschapsgym. Geen idee of dat waar is, maar het idee zal inderdaad grote deels hetzelfde zijn: bewegingen die je kunt doen nu je zwanger bent en oefeningen om je bekken en alles wat je bij je bevalling nodig gaat hebben te trainen.

Waarom dan dus zwangerschapsyoga en niet zwangerschapsgym? Omdat ik denk dat zwangerschapsyoga toch wel iets relaxter is. Ik denk dat de ontspanningsoefeningen van yoga mij goed gaan doen tijdens de bevalling en sowieso ook de komende tijd.

Zoals ik al vertelde heb ik mijn eerste les afgelopen maandag gehad. Wat ik fijn vond, was dat deze cursus in het dorp was en dus lekker dichtbij. Wat ik ook erg leuk vind – en tegelijkertijd ook wel een beetje jammer – is dat je bij de zwangerschapsyoga waar ik nu zit op elk moment kunt beginnen. Dat betekent dat ik niet in en groepje zit met allemaal meiden die in dezelfde periode uitgerekend zijn. Dat is op zich ook wel jammer. Het voordeel daarvan is dat je de ervaring van de dames die verder zijn goed kunt gebruiken en dat je zo nu en dan eens iets over de bevalling hoort van een dame die ook mee deed aan de cursus.

Ik ben echt heel blij dat ik een zwangerschapscursus ben gaan doen. Ik vind het heerlijk relaxt en bereid me toch al een stukje voor op de bevalling. Daarnaast is het gewoon leuk om een groepje andere zwangeren te leren kennen.

Welke cursus(sen) heb jij gedaan?

Bron uitgelichte afbeelding

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close