Het ontstaan van Natasja Online (en alle problemen die dat met zich meebracht)

Hoewel Natasja Online wel al zichtbaar is, weet nog niemand (behalve Roy natuurlijk) dat ik hiermee bezig ben. Op Another Chapter heb ik wel laten weten dat ik zo iets van plan ben, maar that’s it! Toen ik een artikel vond over hoe ik het zou kunnen aanpakken, ben ik aan de slag gegaan.

Hoewel Another Chapter misschien ook nog wel een goede titel was, wilde ik toch mijn naam in mijn domeinnaam hebben. Dat komt omdat mijn blog veranderlijk is met mij. Het is natuurlijk niet voor niks dat ik hiervoor al 3 blogs gehad heb. Met Natasja Online heb ik niet het gevoel mezelf te moeten verantwoorden als mijn interesses veranderen. Natasja Online gaat gewoon over wat Natasja online kwijt wil. Of ter wel: ikke!

Mijn beautyblog (beautyflamenatasja.nl) had ik natuurlijk al niet meer. Wel nog openstaand voor publiek, omdat ik het zonde vind om al dat harde werken weg te gooien. Op mijn life & fun blog (anotherchapter.nl) had ik natuurlijk ook kunnen blijven bloggen i.p.v. dit nieuwe adres. Maar toch kon ik Another Chapter niet los zien van Life & Fun zoals ik dat origineel bedacht had. En mijn mommy(-to-be) blog Mommies Life heeft net als beautyflamenatasja de naam van de niche.

En daarom is dus Natasja Online ontstaan. Maar omdat ik niet 4 blogs wilde hebben, maar ook niet de meer dan 800 artikelen zomaar in de prullenbak wilde laten verdwijnen, heb ik heel wat werk moeten verrichten om daar voor te zorgen. En dat ben ik nog steeds aan het doen, vandaar dat ik begon met dat Natasja Online wel al zichtbaar is, maar nog niet bekend.

Zo kon ik van elke blog de artikelen exporteren en hier importeren. Dat ging heel vlotjes. Hij nam alleen ook de categorieën die ik op die blogs had over en dus heb ik elk artikel handmatig moeten omzetten naar de categorie zoals ik dat op Natasja Online wilde hebben. Dat heeft me zeker zo’n 4 uur aan tijd gekost. Maar toen kwam ik erachter dat de afbeeldingen niet goed overgenomen waren. Sommige wel, anderen niet. Dat was niet eens het vervelendste van alles. Het allervervelendste is dat de ‘uitgelichte afbeelding’ – de afbeelding bovenaan een artikel – bij veel artikelen ineens een compleet andere afbeelding is van een ander artikel. Zo had ik bij het mommy artikel over mijn hormonen ineens een afbeelding staan van de boze muur bij de geitjes van de Efteling in het sprookjesbos uit dit artikel. Wel een soort van passend – 😉 – maar niet de afbeelding die daar hoort te staan.

Dat betekent dus dat ik elk artikel opnieuw moet doorspitten om in ieder geval de goede uitgelichte afbeelding te laten hebben. Heel veel artikelen hebben nu niet eens een uitgelichte afbeelding. Maar dat vind ik minder erg, dan de verkeerde afbeelding. Daarnaast ben ik benieuwd wat de afbeeldingen in artikelen gaan doen als ik mijn 3 voorgaande blogs offline ga halen. Omdat sommige afbeeldingen dus niet mee zijn overgegaan, staat het adres van een afbeelding nog op het oude domein. En wat is een artikel zonder de juiste afbeeldingen? Dus ook daar ga ik nog een hele kluif aan hebben. Al bewaar ik die taak denk ik voor de zomervakantie…

Voor nu ben ik al heel tevreden met wat ik allemaal gedaan heb en met wat er wél gelukt is. Wanneer ik Natasja Online bekend ga maken, is nog onduidelijk. Ik moet sowieso nog de namen op social media veranderen en mijn 2 facebookpagina’s samenvoegen en daarvan de naam veranderen naar Natasja Online. Dat schijnt ook te kunnen. Maar dat risico ga ik denk ik pas nemen zodra ik dit blog bekend maak. Wanneer? Misschien wel vanmiddag al… Ik kan namelijk niet wachten om maar op één site te hoeven werken!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close