Waarom ‘Fifty Shades of Grey’ ontzettend gaat tegenvallen

Vannacht is het zover: de officiële première van de veelbesproken verfilming van het boek ‘Vijftig Tinten Grijs’. En als ik héél eerlijk ben, sta ik te springen om hem te kijken. Maar toch… ik weet zeker dat hij voor veel mensen gaat tegenvallen. En ik weet ook zeker dat ik daar niet bij hoor. Waarom? Omdat ik – enigszins met rode oortjes toegegeven – de Fifty Shades of Grey trilogie gelezen heb. De boeken – en automatisch ook de film – zijn zo opgehypet dat het haast niet anders kan dan tegenvallen.

Ik verwacht dat er veel vrouwen – en net zo goed ook nieuwsgierige mannen – naar de film gaan, zónder het boek gelezen te hebben. Zij zijn de doelgroep bij wie de film zwaar gaat tegenvallen… Zij zijn de mensen die denken dat de boekenreeks en de films alleen maar over seks gaan.
Ja, seks speelt een grote rol in de boeken maar is eigenlijk niet de hoofdmotor van het verhaal. En waarom dat wel gedacht wordt? Omdat het vooral daar over ging wanneer het boek ter sprake kwam. Maar dat er eigenlijk een diepzinnig verhaal onder ligt, vergaten de meeste interviewers en dergelijken. Nou ja, misschien is diepzinnig dan ook wel weer een groot woord…

Nee, ik vond het eigenlijk allemaal wel meevallen tijdens het lezen van de boeken. Weinig anders dan die ‘stomme’ vrouwen romannetjes. Maar hé, dat is natuurlijk mijn mening. Ik vond de hype rondom het boek dan ook zwaar overrated. Maar dat krijg je ervan als mensen helemaal gaan opwinden omdat er veel seks in het boek voorkomt. Een goede marketingstrategie, dat dan wel weer. Zo’n goede strategie dat ze de reeks uitmelken met een verfilming. Slimme zet!

En ach, al gaat de film misschien wel tegenvallen, dan hebben we toch nog kunnen smullen van Jamie Dornan en Dakota Johnson.

Ga jij naar Fifty Shades of Grey?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

9 Comments

 • Manon

  11 februari 2015 at 06:36

  Hier zo iemand dke het boek niet heeft gelezen! Maar ik ga er ook niet heen in de bios, heb het gevoel dat het allemaal een beetje overrated is. Kijk m denk ik wel een x thuis als ie uit de bios is.

  Beantwoorden
 • Aimée

  11 februari 2015 at 08:11

  Nou ik heb het boek gelezen en daarom denk ik juist dat hij gaat tegen vallen. Juist omdat ik een eigen beeld heb gevormd over ober andere de personages. Dat heb ik namelijk altijd met een verfilming.

  Beantwoorden
 • Rowan - Rebellious yet Romantic

  11 februari 2015 at 08:34

  Ik ben nu het laatste boek aan het lezen en kom er nauwelijks doorheen. Het gaat zo langzaam en de schrijfster herhaalt bepaalde woorden en zinsconstructies continu, echt ergerlijk. Ik ben eraan begonnen om de hype eromheen, omdat ik wilde weten wat het inhield. De boeken alleen al vielen me enorm tegen, qua schrijfstijl, herhaling en hoe onrealistisch sommige situaties zijn. Van de film verwacht ik dus ook eigenlijk helemaal niets, maar toch wil ik die ook weer zien om er in ieder geval over mee te kunnen praten haha. 😉 Liefs

  Beantwoorden
 • Annette

  11 februari 2015 at 14:51

  Ik heb de boeken gelezen maar vond het maar zo-zo. Denk dat de film wel gaat tegenvallen (ben ook niet van plan om te gaan) simple omdat het een Amerikaanse film is en tsja daar mag nog geen tepel in te zien zijn 🙂 hahaha dus ze zullen het vooral van de suggestie moeten hebben ipv de beelden….Denk daarom dat het voor veel mensen een tegenvaller gaat zijn. Maar ja dan is het geld al binnen dus dat kan de makers niet zo veel schelen denk ik.

  Beantwoorden
 • Liess

  11 februari 2015 at 18:01

  Ik ga vrijdag en heb onwijs zin. Ja ik denk wel dat ie tegen gaat vallen omdat ik de boeken geweldig lekker weg vond lezen en mijn fantasie heel anders is dan ik bijv in de trailers gezien heb.
  Maar sommige scènes die ik al gezien heb zien er toch interessant uit.

  Beantwoorden
 • BeautyblogLaura

  11 februari 2015 at 22:37

  Ik heb de boeken niet gelezen en het trekt m’n aandacht ook niet echt. Ik ga dan ook niet naar de bios om hem te zien. Ik zie hem later thuis wel eens xx

  Beantwoorden
 • Jenn

  12 februari 2015 at 14:45

  Ik heb de boeken wel gelezen, en wil de film ook wel gaan zien, maar ik heb niet echt hoge verwachtingen eigenlijk. Ook geen lage verwachtingen hoor, ik ben heel neutraal en vooral nieuwsgierig.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close