DIY: direct eetbaar groentetuintje

Vandaag heb ik iets bijzonders voor jullie. Tenminste, ik vond het zó bijzonder dat ik al meteen besloten had er vandaag over te bloggen.

Gisteren had ik met mijn collega’s op school een hele bijzondere studiedag. Wij kregen een hele leuke workshop over passie en dit gebruiken in je werk. Een van de cursusleiders heeft als passie koken en verzorgde dan ook een speciale lunch voor ons.Toen het tijd was voor de lunch mochten we met zijn allen naar ons restaurant. We gingen een groentetuin maken.
Op de bar stonden schaaltjes klaar met vers gesneden groenten geitenkaassaus, eetbare bloemen, soepstengels, roggebrood, balsamico azijn en peper en zout. Op de tafels stonden mandjes met vers turksbrood en kruidenboter, pestosaus en fetakaassaus.


Wat ga je doen?
Je pakt een diep, rond bakje en vult deze met een dikke laag saus – je mag zelf kiezen welke. Daarna vul je het bakje met de gesneden groenten. Wij hadden radijsjes, bieten, broccoli, bloemkool, sla, tomaat, witlof, rode paprika en bleekselderij. Volgens mij ben ik dan niks vergeten. Maar wees eens creatief en bedenk wat nog meer lekker zou kunnen zijn. En vergeet de soepstengel en eetbare bloemen niet!
Daaroverheen kun je een beetje balsamico azijn doen en peper en zout.
Om je tuintje nog wat “aarde” te geven, kun je roggebrood er overheen verkruimelen.
Klaar is je tuintje!


Als side dish kun je dan natuurlijk het Turks brood pakken met de sauzen of kruidenboter.

Nog één speciaal ding: eet met je handen!

Ik vond dit echt zó bijzonder om te doen! Wat vinden jullie van dit idee?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close