thuis date ideeën

Thuis date ideeën | 14+ romantische en leuke tips

Het is bijna Valentijnsdag. Normaal ga je misschien uiteten of je maakt een romantische wandeling over het strand. Allemaal ideeën die je in normale tijden kunt uitvoeren. Maar ja, we zitten in een lockdown en wie weet hebben we dan nog steeds de avondklok. Tijd dus om na te denken over ideeën voor een thuis date. Let me help you!

Thuisrestaurant

Gaan jullie normaal gesproken graag uiteten? Laat dan je favoriete restaurant het eten bij jou thuis bezorgen of haal het daar op. Bijna ieder restaurant zorgt in deze ingewikkelde tijd ervoor dat je thuis kunt genieten van het overheerlijke eten. Dek de tafel chique (zoek eventueel Pinterest afbeeldingen of YouTube tutorials voor tips en ideeën), zet er een bloemetje en een kaarsje neer en voila!

Be the chef

thuis date samen koken

Een activiteit samen doen is goed voor de verbinding. Dus waarom niet je eigen restaurantwaardig menu op tafel zetten? Er zijn honderden receptensites, -video’s en -boeken om je eigen fantastische menu samen te stellen. Samen lekker kokkerellen en mocht het alsnog mislukken heb je in ieder geval een leuke activiteit gedaan en leuke herinneringen gemaakt.

Pizza en wijn

Dit klinkt misschien heel cheap en niet romantisch. Maar je moet even je fantasie gebruiken. Leg wat kussens op de grond bij de salontafel, dim het licht, laat kaarsjes branden, zet romantische muziek aan en geniet van een heerlijke kaaspizza en drink een heerlijk wijntje. Overigens kan dit bijvoorbeeld ook met sushi of ander eten wat jullie lekker vinden! De sfeer maakt het romantisch!

Spelletjes en snacks

Spelletjes zijn altijd een goed idee! Zet er lekkere snacks omheen, zorg voor heerlijk drinken en it’s gonna be fun! Een aantal van mijn favorieten zijn Clever, Lost Cities, Qwixx (lees hier een review van dit leuke dobbelspel), Keer op keer, Azul en Phase 10.

Massage

thuis date massage

Hoe fijn is het om gemasseerd te worden? En nog fijner als de lover dit doet toch? Zorg voor fijne massageolie, rustgevende muziek, en een romantische omgeving met – weer – kaarsjes.

Romantische films en popcorn

Gaan jullie normaal gesproken – net als wij – graag naar de bioscoop? Dan is deze date misschien wel iets voor jullie. Maak het donker, zorg voor popcorn en kies een cheesy romantische film op een streamingdienst.

Kamperen in de huiskamer

Heb je genoeg grote doeken? Maak er tenten mee in de huiskamer en versier die met fairy lights, zorg voor kussens, kaarsjes (wel uitkijken!) en een matras en voila! De hele avond heerlijke gesprekken in een mooi romantisch geïmproviseerde tent.

Kamperen in de tuin

thuis date kamperen in de tuin

Eigenlijk is deze date hetzelfde als hierboven, maar dan in de tuin. Echter zou ik wel zorgen voor een echte tent ivm met regen. Desondanks kun je deze met fairy lights wel romantisch aankleden.

Picknicken of een high tea

Tot nu toe heb ik vooral avond dates benoemd, maar Valentijnsdag kun je natuurlijk ook gewoon overdag vieren. Denk aan een picknick of high tea in de huiskamer of je eigen tuin. Dit is echt heel leuk om te doen!

Crazy fotoshoot

Ik hou persoonlijk echt van foto’s. Maak gekke foto’s van elkaar. Gebruik ook een statief en zelfontspanner om gekke en leuke en verliefde foto’s te maken. Pak eventueel verkleedkleding erbij en lachen met zijn tweeën staat centraal.

Schilder elkaar

Koop twee canvassen, verf en kwasten en maak een schilderij van elkaar. Plezier gegarandeerd!

Kletspot

thuis date kletspot

Maak een kletspot. Dit kan bestaan uit vragen over interesses van jullie beiden of één van jullie, maar dit kunnen ook stellingen zijn. Zolang jullie maar lekker met elkaar kunnen kletsen. Oh, en zet ook meteen die fles wijn neer 😉

Ik schreef ook nog een artikel over hoe je deze kletspot zou kunnen maken én geef voorbeelden van leuke, spannende en interessante vragen en stellingen bij! Klik hier om meer te lezen over de Romantische Kletspot.

Visionboard

Maak een visionboard. Zie elkaars dromen en weet waarin jij je partner moet steunen. Je kunt er ook een voor jullie samen maken. Wat zijn jullie gezamenlijke doelen? Hoe leuk om daar samen over na te denken?

Muziek

Muziek verbindt. Luister samen naar de nummers die jullie om en om kiezen en vertel daarbij waarom je dat nummer gekozen hebt. Welke herinnering heb jij eraan. Wedden dat jullie elkaar beter leren kennen?

Kijk naar de sterren

thuis date sterren kijken

Roy en ik doen dit een aantal keer per jaar. We liggen op onze trampoline in de tuin en kijken samen naar de sterren. We fantaseren over het heelal en wat er nog meer kan zijn. Of we zijn stil en gewoon aan het genieten terwijl we tegen elkaar aan liggen. Love it!

Samen in bad

Heb je een bad tot je beschikking? Ga er samen in. Maak het romantisch door de badkamer te verlichten met kaarsjes, zet een romantisch muziekje op en zet die champagne er maar bij. Romantiek gegarandeerd!

Welke ideeën heb jij nog?

Pin dit artikel voor later:

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close