TV

EXPEDITIE ROBINSON 2016 | Recap #1

Eigenlijk was ik niet van plan om dit seizoen – net als vorig seizoen – te recappen. Maar ik had al meerdere keren de vraag gekregen of ik dat dit seizoen weer ging doen. Dus toen ik gisteren op mijn persoonlijke Facebook pagina schreef dat ik Expeditie Robinson aan het kijken was en daar iemand weer dezelfde vraag stelde, ging ik twijfelen. Er was ondertussen al zo’n 3 kwartier voorbij. Als ik nu nog een recap moest maken… Maar verbazingwekkend genoeg had ik best veel onthouden en besloot ik zodra ik thuis was – want ook dat was ik niet… – alsnog snel een recap te tikken. Speciaal voor jullie!

2 TEAMS?!

Hoewel dit al gespamd was op de Expeditie Robinson Facebookpagina, was ik toch verbaasd te zien dat het écht meteen begon met 2 teams. Het was net alsof ik stiekem toch een aflevering ergens gemist had. Maar dit bleek niet zo te zijn. Beter dan vorig jaar, werd de voorstel ronde heerlijk snel gedaan, zodat er meer tijd was voor andere beelden. Yes!

Snel terug naar de teams.

KAMP NOORD

 • Koos van Plateringen (presentator)
 • Jay Jay Boske (ex-rubyprof)
 • Suzanne Klemann (zangeres)
 • Gaby Blaaser (actrice)
 • Dave Roelvink (dj en zoon van…)
 • Dio (rapper)
 • Chloé Leenheer (actrice)
 • Jalou Langeree (wereldkampioen kitesurfen)

KAMP ZUID

 • Anna Nooshin (blogger/vlogger)
 • Bartho Braat (acteur)
 • Bertie Steur (boerin uit Boer zoekt Vrouw)
 • Elle van Rijn (actrice/schrijfster)
 • Jessie Jazz Vuijk (Miss Nederland)
 • Kraantje Pappie (rapper)
 • Lex Uiting (presentator)
 • Thomas Dekker (oud-wielrenner)

BANANEN

Op een vlot – waar God weet waarom een huisje op staat – komen beiden teams aan op het eiland. Ja. Één eiland. Zowel team Noord als Zuid vertoeft op hetzelfde eiland. En nog niet eens zo ver van elkaar als we de eerste beelden mogen geloven. Kamp Zuid gaat al snel op voedsel verkenning. Jessie Jazz ontdekt bananen en terwijl de groep probeert uit te vissen hoe ze de bananen moeten plukken, blijkt het andere team hen te horen.

Na wat heen en weer geroep ontmoeten ze elkaar, zijn ze verbaasd en stellen ze zich aan elkaar voor. De paar expeditie leden van team Zuid, neemt team Noord mee naar hun kamp. Allemaal vriendelijk en wel. Maar…. Jessie Jazz vindt dat ook het moment om de bananen gauw te plukken, voordat team Noord ze misschien vind. Anna vindt dat echter een beetje hebberig overkomen en daardoor lopen ze toch een stuk of 20 bananen mis. Want… Je raadt het al… Team Noord vindt ze op de terugweg naar hun eigen kamp. Oh, en ze barriceren meteen de toegang. Een soort van dan…

Wanneer kamp Zuid beslist om snel maar de bananen te plukken, komen ze er achter dat ze weg zijn… Game on!

KOKOSNOTENHELD EN ALZIEND OOG

Kamp Zuid raakt al in de stress en ze gaan snel op pad om nieuw eten te vinden. Ook kamp Noord denkt daar zo over. Ze vinden uiteindelijk kokosnoten, maar de boom is veel te hoog. De klimactie levert echter ook niks op…. Helaas. Maar gelukkig hebben ze de bananen nog. Oh ja, en de kist met eten die beiden teams vonden toen ze op het eiland aankwamen. Of nou ja eten… een beetje van dit en een beetje van dat. Je kent het wel als je de Expeditie al wat jaren volgt…

Kamp Zuid vind ook een kokosnotenboom en Bartho besluit met zijn 65 jaar te laten zien dat ze oudjes om de verkeerde redenen discrimineren. Bartho – Jeff – Braat klimt daar gewoon even in de boom en met een lange bamboestok slaat hij de kokosnoten als een ervaren kokosnotenheld er uit.

En gelukkig is daar ook nog Berthie. Dankzij haar levenslange ervaring als boerin scant zij niet alleen de omgeving, maar ziet zij de omgeving. Ze vinden dus ook nog gewoon even wat bananen! Heuhj!

VAN WOONBOOT NAAR HUTJE OP HET ZAND

Team Noord weet dat ze snel een hutje of iets dergelijks moeten hebben. Jay Jay – die al haantje de voorste wordt genoemd door zijn kampgenoten – bedenkt dat het handig kan zijn om het huisje van het vlot af te halen en dat op het zand neer te zetten. Iedereen haalt zijn handen uit zijn zakken en helpt mee om het huisje zo ver mogelijk op het strand te zetten. Weg uit de vloed. Bijna mislukt het en valt het hutje om. Maar gelukkig laat kamp Noord aan een mooi staaltje teamwork zien.

Nadat het hutje staat spannen ze een soort klamboe en maken ze een slaapplaats. Dave vindt het net een hotel.

PLOTTWIST

En ergens moest ‘ie komen. De plottwist. Voordat ze naar het eiland mochten roeien, werden ze al op een eilandraad neergezet. Hun angst verdween als sneeuw voor de zon – want stel je voor dat er al iemand naar huis moest voordat ze überhaupt op het eiland geweest zouden zijn… – toen Dennis en Nicolette vertelden dat ze zichzelf kunnen bewapenen….

Er zijn 3 opties.

 1. Extra stemmen tot aan de samensmelting
 2. Eén immuniteitsstem vanaf de samensmelting
 3. Eén eetbon die de gehele expeditie geldig is. Wanneer je op de gong slaat wordt binnen 12 uur eten bezorgd voor één persoon. Uiteraard mag je dit ook delen met je team…

We hebben natuurlijk niet van iedereen gezien wat ze gekozen hebben. Maar er waren er genoeg die kozen voor optie 2… Tja, nu maar hopen dat ze de samensmelting halen!

Robinson van deze aflevering: Bartho
Haantje Robinson 1: Jay Jay
Haantje Robinson 2: Dave
Alziend oog Robinson: Berthie
Leider Robinson: Anna
Onzekere Robinson: Lex

Wie is tot nu toe jouw favoriet?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close