SUGARCHALLENGE | Een moeilijke week

Ojee, afgelopen week was erg lastig. Op de een of andere manier lukte het ons niet om maar 1x boodschappen te doen, dus hebben we dit per dag gedaan. Ai, ai, ai! Dat moeten we beter gaan plannen, want hierin merk je dan meteen terugval…  Zo hebben we sushi gegeten, een frikandel en kroket en heb ik saté op. Hoe dat allemaal komt, vertel ik je in deze update van mijn Sugarchallenge. En daarnaast vertel ik je mijn doel, deel ik een ontbijt recept én heb ik weer vragen gesteld op de Facebook groep. Oké, vooruit. Dat is er deze week maar eentje. 😉

GEEN EETDAGBOEK

Normaal start ik het Sugarchallenge artikel altijd met een eetdagboek. Maar omdat ik nu niet voor de hele week boodschappen gedaan heb, heb ik ook geen lijstje gemaakt van wat we deze week hebben gegeten. En ook mijn geheugen laat me hier in de steek. Hoewel ik de afgelopen week 3 x gerechten met suiker heb gegeten, vind ik dat nog best meevallen. Maar dit is écht niet wat ik wil! Desondanks ben toch nog 1,1 kg kwijt sinds vorige week! Jippy! 
Zondag gingen we op housewarming van mijn neefje en zijn vriendin. Zij wonen zo dicht bij verschillende sushitenten dat die tenten mij gewoon riepen. Ik kon het nog niet weerstaan. Echter merkte ik wel dat ik na het eten vermoeid was. Zou dat dan komen door de suiker? Want toen ik terug ging denken aan de afgelopen weken, heb ik daar eigenlijk nog maar zelden – of zeg maar gerust nooit – last van.
Op een andere dag aten we friet (wel suikervrij, maar niet sugarchallenge proof) met een kroket en frikandel. Deze laatste zijn not done!
En op donderdag ging ik met een grote groep collega’s naar een lezing en gingen we van te voren eten in een restaurantje. Hier bestelde ik saté. Hoewel de kip suikervrij is, is saté saus dat niet. Maar, ik heb er wel van genoten! Dat is denk ik wel het allerbelangrijkste: je mag ook gerust genieten van de ‘foute’ dingen, zolang je dit met mate eet.

SUGARCHALLENGE FASE 2 IS GESTART!

Tijd om een bikkel van mezelf te maken en écht alle suikers (en snelle koolhydraten, want dit heeft hetzelfde effect als suiker) te skippen. Door mijn doel duidelijk te hebben, weet ik ook zeker dat ik dit kan. Mijn doel: fit en energiek worden én zijn, afvallen en goed in mijn vel zitten.
Vandaag gaan we de weekboodschappen doen en ga ik extra letten op de ingrediëntenlijsten van de producten die we nodig hebben. Een planning maken voor de week is wel écht belangrijk. Want zodra we geen weekboodschappen doen, raak je snel in de verleiding om ‘makkelijk’ te koken en/of te halen. 30 dagen lang zal ik écht helemaal suikervrij leven en ook ingrediënten als bijvoorbeeld tarwe schrappen en zo veel als mogelijk vers eten.

ONTBIJT TIP: KOKOS-HAVERMOUT YOGHURT

Omdat ik deze keer geen eetdagboek heb, leek het me leuk om jullie mijn zelfverzonnen ontbijt te laten zien.

Wat heb je nodig:
– 200 ml volle yoghurt
– 2 el kokos rasp
– 1 el chiazaad
– handje havermout

Meng alle ingrediënten in een kom en smakelijk eten!

FACEBOOK GROEP VRAAG

Om er niet alleen voor te staan, kunnen de deelnemers van de Sugarchallenge vragen stellen en tips delen in een speciale (besloten) Facebook groep. Deze week stelde ik maar één vraag:

Ja, dit is misschien nog wel het vervelendste! Maar gelukkig moet dit over gaan! Dus bij deze excuses aan de mensjes in mijn buurt!

Welke vraag moet ik namens jou vragen in de Facebook groep? Wat zou jij (nog) willen weten?

Disclaimer: Alle updates omtrent de Sugarchallenge betreft een samenwerking.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

10 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close