Review: Schwarzkopf Color Mask – 700 Donkerblond

Vandaag een review over de Schwarzkopf Color Mask in de kleur donker blond (700). Ik ging alleen iets te enthousiast aan de slag, waardoor ik gewoon helemaal vergeten ben om foto’s van de verpakking en de inhoud te maken. Dom, dom, dom! Gelukkig wel een foto van het eindresultaat. Benieuwd?

De verpakking:
Een witte verpakking met paarse en zwarte letters en natuurlijk een model met de haarkleur die in de verpakking zou moeten zitten. Je ziet daarnaast ook een potje. We kenden al het flesje die je met de kwast moet aanbrengen, we kennen de gemakkelijk aan te brengen mousse en Schwarzkopf komt nu dus met een potje, wat natuurlijk verwijst naar het masker in de benaming van het product. Vergis je dus niet in de naam: het is geen masker. Haarverf is nooit goed voor je haar!

Op de achterkant staat de beschrijving:
Color Mask – De eerste haarkleuring in een pot
– Rijke masker textuur, zonder druppen
– Intens stralende, diepe kleuren

– 100% grijsdekking

colormaskkleurenNatuurlijk staat er op zo’n verpakking ook een sample van het kleurresultaat afhankelijk van je eigen haarkleur.

De inhoud:
In het pakje zit een opgevouwen boekje met de uitleg, tips en waarschuwingen met daarin ook de plastic handschoenen die je moet dragen ter bescherming. Daarnaast heb je het potje met ontwikkelcrème met verzachtende doorkambaarheid-booster, een tube met kleurcrème met versterkend actief-amonio-proteïne en een los zakje met een verzorgende vitamine-olie-complex.

Het gebruik:
Eigenlijk werkt het best wel handig. De crème uit de tube meng je in het potje met de daarin zittende ontwikkelcrème. Je doet de deksel er op en schudt net zo lang tot de twee crèmes een geheel zijn. Daarna ga je met je vingers – natuurlijk met je handschoenen aan! – in de crème en smeer je het in je haar. Natuurlijk eerst de grijze haren of je uitgroei. Daarna gewoon de rest. Ik heb hem hetzelfde gebruikt als de mousse. Gewoon lekker door mijn haar mengen.
De crème voelt fijn aan. Hij is niet super dik, maar ook niet dun. Zo kun je gemakkelijk zonder te knoeien van het potje naar je haar. En ik vind het ideaal dat je niet eerst nog hoeft te pompen zoals je dat met de mousse wel moet. Bij mij zat altijd heel mijn wasbak onder omdat het pompje nooit goed wilde meewerken. Dus het potje is een reuze pluspunt!
Ook droogt de crème niet meteen op, waardoor je dus goed kunt zien waar je al bent geweest.
Zit alles goed verdeeld in je haar? Dan mag je het er 30 minuten in laten zitten. Daarna kun je het met lauw-warm water er uit spoelen, net zo lang tot het niet meer schuimt. Al meteen in dat proces zie je dat je haren gekleurd zijn.
Daarna even de inhoud van het zakje met die vitamine olie over je haren verdelen, één minuutje laten zitten en goed uitspoelen. Ik heb alleen een hekel – en dat is in dit geval ook zo – aan die zakjes met zo’n scheurrandje. Die willen bij mij namelijk nooit openen!

Het resultaat:

Ik ben super tevreden met het resultaat. Hij is precies zoals op de verpakking en dat vind ik altijd het voornaamste, omdat je vanuit daar je kleur kiest. Ook heeft deze verf niet zo’n stink geur. Hij ruikt ook niet naar bloemetjes, maar – hoe moet ik dat uitleggen – hij stinkt ook niet, haha. Mijn haren zijn zacht en doorkambaar.

Mijn conclusie:
Ik ben super tevreden met de Color Mask van Schwarzkopf en raadt hem zeker aan.

Pluspunten:
– handig in gebruik
– geen vieze verflucht
– zachte haren
– kleur zo als op de verpakking.

Minpunten:
– zakje met scheurrandje

Verven jullie je haren wel eens? Zouden jullie de volgende keer ook voor de Color Mask kiezen?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close