EVENT | Fields of Joy 2015

Afgelopen zaterdag 22 augustus 2015 was het zo ver: Fields of Joy Festival in Oldenzaal. Met namen als Jett Rebel, Kensington, Snap! en Derek May wist de organisatie ruim 6.000 man te trekken. En dat voor een eerste editie! Een ruim opgezet festival met een divers programma.

De dinsdag voor het festival mocht ik al een kijkje nemen op het – toen nog modderig – terrein van De Hulsbeek. Een recreatiepark in het Twentese Oldenzaal. Ondanks het barslechte weer die dag, kon ik me een festival in dit gebied wel voorstellen. De decoratie moest nog geheim blijven en had ik dus nog niet gezien. Wat een verrassing toen ik zaterdag aan kwam: het was prachtig. Ieder field had zijn eigen thema en was ook in die trant aangekleed. Overdag was het al mooi, maar ’s avonds…. Het was adembenemend. Qua sfeer was het een compleet plaatje. Het enige nadeel hiervan was dat het op sommige plekken net te donker was. Maar hé, mooi was het wel! Waar ik in mijn vorige blogpost al sprak over de ambitie van de organisatie, straalde het festival dat ook meer dan uit. 

In dit artikel neem ik je mee naar het Field of Joy Festival d.m.v. foto’s – klik op de foto’s om ze te vergroten! Elke keer vertel ik een klein stukje en daarna kun je in de galerij de foto’s bekijken. Oh, en wie nieuwsgierig is geworden naar dit festival kan zijn agenda er al weer bij pakken: 13 augustus 2016 vindt de tweede editie plaats!

Sfeer
Met een slogan: good food, good vibes & good music moet die sfeer er zeker zijn. En geloof me: die was er absoluut! Genietend van de muziek, zittend aan het water op het strand of op het gras, entertainment om je heen, het mooie weer en prachtige decoratie zorgde wel voor die good vibes.

Goudmijn
De mainstage van het festival heette de ‘Goudmijn’. Natuurlijk ook helemaal aangekleed in de stijl van een mijn.  De mainstage bevatte 2 podia naast elkaar. Aan de ene kant grote artiesten zoals Jett Rebel, Causes en Kensington en aan de andere kant nieuwe talentvolle bands!

Contrast
Bij Contrast kon je dansen op de beats van techno met artiesten als Sandrien en Dereck May!

Beestenboel
In deze tent was het een beestenboel met de sound van hiphop.

Happy Days
Op dit veld kon je genieten van heerlijke jaren ’70, ’80 en ’90 beats. Artiesten als Tony Scott, The Real Thing en Snap! zorgde voor jouw ervaring terug in de tijd.

Paradijs
Met een hele gave boot (met ook entertainment aan boord!) werd je vervoerd naar het paradijs. Een paradijs vol met singer/songwriters! Niet zo mijn ding, maar zeker wel geslaagd!

Boomhut
Verscholen tussen de bomen vind je de boomhut: een mooie plek vol met UK garage, 2-step, Chicago en house classics. Wat een mooie plek om te zijn!

Eethoek
Natuurlijk moet je ook goed kunnen eten. I.p.v. de simpele frietkar stonden er op Fields of Joy foodtrucks met verschillend eten. Van soep, tot smoothies en wok.

Speelhoek
Zelfs kleine kinderen zijn welkom op het festival! Een regionaal kinderdagverblijf zorgt voor de kinderen die niet meer willen naar de muziek. Er is genoeg leuks te beleven voor de jongste kids!

Acts
Natuurlijk heb ik ook nog een paar foto’s van een aantal acts voor jullie!

Zo. Meer dan genoeg foto’s denk ik zo! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien!
Ik vond het festival meer dan geslaagd. Voor een eerste editie enorm groots opgezet en dat maakte het juist extra indrukwekkend. Ik kijk uit naar de volgende edities!

Ben jij een festivalganger?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

5 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close