Review ♥ Essence Metal Glam Eyeshadow

Wat houd ik van het Kruidvat. En wat houd ik van het Essence schap bij onze Schijndelse Kruidvat. Al om die reden alleen schiet ik altijd even het Kruidvat binnen. Maar goed. Dit artikel ging niet over die leuke – weliswaar rommelige, maar toch geweldige – winkel, maar over mijn drie nieuwe aankoopjes van Essence. Ik kocht de Essence Metal Glam eyeshadow in drie kleuren, testte ze uit en maakte er een look mee.

It’s so sparkly I’m gonna diiiiiieeeee!

De reden dat ik deze oogschaduwdoosjes in mijn winkelmandje gooide was door glinstering in de oogschaduw. Ik heb ze niet opengemaakt in de winkel; nog niet eens de testers. Ik was verblind. Ze straalde naar me. Lachte naar me. En alles wat ik kon doen was ze in mijn winkelmandje gooien. Ja, gooien! Want niemand anders mocht deze hebben. Nee. Deze waren van mij. Gewoon voor mij. *Zegt zij hebberig met een evil lachje, muhahahaha!*

Goed, nu even terug naar het serieuze, want ik wil jullie wel een serieuze review voorschotelen.

De Metal Glam eyeshadow doosjes doen hun naam wat mij betreft eer aan. De ronde doosjes hebben een metallic look, helemaal passend dus bij hun naam. Wat ik ook fijn vind is dat je meteen de inhoud kunt zien. Je weet meteen welke kleur je voor je hebt en je ziet de glinstering. Ik zeg score!

Op de achterkant kunnen we de naam van het product lezen en in drie talen de belofte van deze Metal Glam eyeshadow. Ik kocht drie kleuren:

  • 07 Golden Up!
  • 12 Are You Grey?
  • 15 Hello Goldie!

Leuke namen toch?

Ik zie sterretjes!

Tijd om ze open te maken en de Essence Metal Glam eyeshadow van dichtbij te bekijken. OMG… OMG… OMG… Ik sta bijna te springen. Ik kan niet wachten om ze uit te proberen. Glinsters…. Glitters… Sparkles… Ik ben in de hemel… *Stuiterend door de kamer*

07 golden up!
Totdat ik thuis de namen bekeek, ging ik er van uit dat ik een witte oogschaduw kocht met gouden sparkles. Dus deze naam vond ik dan ook niet toepasselijk. Ik ben er eigenlijk nog steeds niet helemaal uit. Als ik er met een lamp op schijn is hij ineens een stuk geler. Maar zo in het daglicht… Een beetje verwarrend vind ik het. Zeker ook omdat ik deze oogschaduw in het licht van het Essence schap ook niet goudachtig vond. Maar ja, was hij dat wel geweest, dan had ik waarschijnlijk ook niet gedacht dat ik een witachtige kleur meenam.

12 are you grey?
Een zilveren kleur. Nou ja, als je een product Metal Glam eyeshadow noemt associeer ik dat toch echt met dat soort bijzondere kleuren. Dus met een naam waar grijs in voor komt doe ik het ook wel voor. Zilver en grijs ligt qua kleur wat mij betreft dicht bij elkaar…

15 hello goldie
Deze kocht ik wel echt als goudkleur en dus vind ik de naam terecht. Tja, wat kan ik hier nog meer over zeggen?

Natuurlijk moest ik ze toch eerst even swatchen. Ik was vooral nieuwsgierig naar het pigment én naar hoe sparkly hij nog zou zijn zodra hij op mijn huid zou zitten…
En wat stond ik weer te springen door de kamer toen ik zag dat het een geweldig pigment heeft én dat hij nog glinstert ook nog. Zelfs zonder flits! Score again!

Een Metal Glam look

En dit is de ooglook die ik met deze Essence Metal Glam eyeshadow heb gemaakt. Op de een of andere manier komen ze op mijn oog iets minder tot hun recht, dan op mijn hand. Misschien omdat mijn hand donkerder is qua kleur? Ik weet het niet, maar jammer vond ik het stiekem wel. Of misschien kan ik de volgende keer de oogschaduw met een nat kwastje gebruiken. Wie weet wat er dan gebeurd.
Al bij al was ik zeker niet ontevreden. Dat ze minder van mijn oog af knalde was dan even een tegenvaller, maar de glinsters waren er nog altijd. En daarnaast brengen ze ontzettend fijn aan. Een glitteroogschaduw heeft vaak last van fall out. Ik heb geen fall out gezien en ik ben dus meer dan tevreden!
De licht gouden kleur bracht ik aan in mijn ooghoek en een klein stukje op mijn bewegend ooglid. De grijze kleur ging over 2/3 van mijn bewegend ooglid en de gouden kleur vervaagde ik in de arcadeboog.

Natuurlijk heb ik ook nog een aantal full face foto’s. Ondanks dat ik zelf de pigmentatie minder goed vond overkomen, kun je ze op de foto nog best duidelijk zien. Het zijn geen knal kleuren, maar je ziet toch zeker wel iets van glam.

De oranje lipkleur is trouwens van de Moisturising Lipstick van HEMA en je kunt hier klikken om meer over deze lipstick te lezen.

Essence Metal Glam eyeshadow ♥ €2,59

Ik ben erg tevreden met deze mooie oogschduw doosjes. Ze zijn mooi om naar te kijken, heerlijk budgetproof zoals we van Essence gewend zijn én ze hebben een prachtig pigment. Met meer laagjes oogschaduw is te intensiteit wel op te bouwen en waarschijnlijk zal het ook helpen als je de oogschaduw met een nat kwastje aanbrengt. Dat is een kwestie van proberen. Een enorm pluspunt vind ik dat ik geen last had van fall out én dat ze de hele dag bleven zitten. Even een kanttekening bij deze opmerking: ik had wel een primer eronder gedaan!
Nee, een prima koop!

Vinden jullie deze Essence Metal Glam eyeshadow geslaagd voor de test?

liefs

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

9 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close