MOVIE | The Greatest Showman

Zo nu en dan ga je naar de bioscoop en loop je de zaal uit met een ‘wauw’ gevoel. Dat had ik bij The Greatest Showman. WAUW! Wat een fantastische film was dit! Ik had er maar één keer een trailer van gezien en verder had ik me niet verdiept in deze film. Roy en ik waren dan ook even verbaasd toen we er achter kwamen dat het een musical-film is. Geen probleem, want hier houden we ook van. Maar even snel schakelen en hup die film in. 

The Greatest Showman is een muzikaal spektakel over het ontstaan van de showbusiness en het gevoel van verwondering dat ontstaat als dromen werkelijkheid worden. De film is geïnspireerd door de ambitie en fantasie van P.T. Barnum. Barnum was een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter een betoverend spektakel dat wereldwijd publiek aansprak en in vervoering bracht.

Regisseur: Michael Gracey
Acteurs: Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron, Rebecca Ferguson en Zendaya
Genre: Biografie / drama / musical
Speelduur: 90 minuten
Te zien vanaf: 4 januari 2018

Als je hierboven de trailer gekeken hebt, snap je misschien wel waarom het mij niet helemaal duidelijk was dat het over een musical ging. Maar nogmaals, ik vind dat ook een leuk genre en dus pakte ik mijn grote bak met popcorn extra stevig vast en genoot van de film.

Waar ik misschien nog wel het meest enthousiast over ben, is de muziek. Wauw! Wat is die catchy en goed! Het is heel erg bombastisch en allemaal in dezelfde stijl. Het past totaal bij de film en geloof me als ik zeg dat ik de soundtrack ondertussen al grijs gedraaid heb. Ik zing de liedjes zo mee. Alleen al hierom zou je deze film moeten zien.

Maar misschien is het ook wel het verhaal van de film die de liedjes zo fijn en goed maken. Ondanks dat dit verhaal zich afspeelt in de 19e eeuw, is de storyline herkenbaar. Een man met dromen die hij probeert te verwezenlijken. De weg er naar toe gaat uiteraard niet zonder vallen en opstaan en dat is nou precies zoals het nog steeds gaat bij het volgen van je dromen.

Ik leef compleet mee met alle karakters. Ik vind ze dan ook stuk voor stuk goed gecast. Ze passen perfect bij hun rol en weten die rol dan ook goed te dragen. Hugh Jackman is uiteraard een top acteur, maar niemand doet perse voor hem onder. Ik vind het fijn om weer eens naar Michelle Williams (bekend van bijvoorbeeld Dawson’s Creek) te kijken. Zac Efron is geen acteur waarvan ik denk ‘Yes’. Desalniettemin speelt hij zijn rol prima en kan ik hem in deze rol los zien van High School Musical. Overigens ben ik nog steeds niet perse fan van zijn stem. Slecht is hij overigens ook niet.

Het enige wat ik enorm jammer vind, is dat het nummer van Rebecca Ferguson niet door haarzelf gezongen wordt. En dat terwijl iedere acteur zijn eigen liedjes zingt. Ik snap persoonlijk dan niet zo goed waarom ze de originele zangeres dan niet gecast hebben in de rol van zangeres Jenny Lind. Overigens kwam ik hier pas later achter en kon ik me daar tijdens de film ook niet aan storen. Maar het is maar dat je het weet 😉

Deze film is er een om in mijn filmkast te zetten en nog veel vaker te bekijken. De soundtrack heb ik al grijs gedraaid en dat zal ik voorlopig ook nog wel blijven doen. Wat mij betreft is The Greatest Showman een dikke aanrader!

Heb jij deze film gezien en wat vond je er dan van? En zo niet, wil je hem nu ook bekijken?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close