MOVIE REVIEW | Mission: Impossible – Rogue Nation

Het komt zelden voor dat ik een film in de bioscoop zie, waarvan ik niet alle voorgaande delen gezien heb – mits deze er zijn natuurlijk. Toch was dat wel het geval met Mission: Impossible – Roque Nation. Heus, dit was niet mijn eerst M:I film, maar ik weet zeker dat ik deel 4 – om wat voor reden dan ook – niet gezien heb. Toch wilde ik graag naar deze film. De trailer sprak me al ontzettend aan en de M:I films zijn wat mij betreft toch vaak ijzersterk. Ik vraag me nog steeds af waarom ik het vorige deel niet gezien heb. Anyway, na bijna 20 jaar M:I – het eerste deel met Tom Cruise komt uit 1996! – is deel 5 in de bioscoop te zien. To go or not to go?

In de nieuwe spectaculaire actiefilm uit de populaire filmreeks Mission: Impossible – Rogue Nation is het IMF (Impossible Mission Force) opgeheven. Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn team moeten het opnemen tegen een criminele organisatie van goed opgeleide special agents: ‘The Syndicate’. Deze speciaal getrainde agenten plegen terroristische aanslagen om de macht over de wereld in handen te krijgen. Ethan en zijn team werken samen met Ilsa Faust (Rebecca Ferguson), een Britse agente die uit dienst is gezet. Samen beginnen ze aan de meest onmogelijke missie ooit: het uitschakelen van The Syndicate.

Acteurs: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Jeremy Renner, Simon Pegg en Alec Baldwin
Duur: 131 minuten
Genre: Actie
Release: 30 juli 2015

Waar veel films vaak  too much zijn na het zoveelste vervolg, blijft Mission: Impossible – Rogue Nation gewoon M:I. Niks anders dan je zou verwachten: veel stunts, gevechten, kogels, vluchten en complotten. Het sterkste van deze film is misschien wel dat je niet weet wie de good guys en wie de bad guys zijn. Als je eenmaal denkt dat een personage een goede is, kan het zomaar zijn dat je in de volgende scène er weer anders over denkt. Dat houdt de film absoluut spannend en interessant. De verhaallijn is strak met weinig – of misschien zelfs geen – losse eindjes.

Het acteerwerk is enorm goed. Nogmaals: je weet niet wie de goede en wie de slechte zijn – vooruit van sommige personages staat het vast! – en daardoor vind ik dat de acteurs enorm goed gespeeld hebben. Van een doorgewinterde acteur als Tom Cruise mag je natuurlijk ook niks anders verwachten. Ook in deze film laat hij weer zien wat voor geweldig acteur hij is. En extra pluspunten voor deze man: hij heeft (bijna) al zijn stunts – van het motorrijden tot aan het hangen aan een vliegtuig – helemaal zelf gedaan. I’m impressed!
Ook heb ik totaal niks slechts over de andere acteurs te zeggen.

Het is een ijzersterke cast, met een top verhaallijn waardoor de film staat als een huis. Kom maar op met het volgende deel!

Zou jij deze film willen zien? Waarom wel/waarom niet?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close