TV-SERIE || Prison Break

Hoewel Prison Break ondertussen alweer 11(!) jaar oud is, zijn Roy en ik daar voor de afgelopen zomervakantie eindelijk eens mee begonnen. Ik heb ooit wel eens een aflevering gezien, maar daar kon ik me niet zo veel meer van herinneren. Roy had de serie nog nooit gezien. Zo’n 4 maanden zijn we verder en we hebben alle 4 seizoenen gezien. Tijd om met jullie te delen waarom je deze serie wel of niet moet zien. Spoilervrij!

WAAR GAAT HET OVER?

Lincoln Burrows is beschuldigd van moord op de broer van de vice president van Amerika. Zijn geniale broer – Michael Scofield – wil er alles aan doen om Lincoln te bevrijden, voordat hij geëxecuteerd wordt. Hij zorgt ervoor dat hij naar dezelfde gevangenis moet als waar Lincoln vast zit en probeert daarna uit te breken…

REVIEW

Ik had vele goede verhalen gehoord. Wel werd mij gezegd dat het kan zijn dat je er even in moet komen. Al moet ik zeggen hier zelf niet zon moeite mee gehad te hebben.

Het eerste seizoen is geniaal. De plottwisten zijn meestal onvoorspelbaar en het acteer werk is erg overtuigend. Het zit Michael uiteraard niet mee, maar dat is maar goed ook, want anders zou het een heel saai seizoen geworden zijn.

Het tweede seizoen was minder geniaal, maar nog steeds goed. Sommige dingen waren hier veel te voor de hand liggend en dus voorspelbaar. En daar heb ik altijd een beetje een hekel aan. Alsof de schrijvers voor de makkelijkste weg gekozen hebben. Gelukkig gaat dit maar over een paar afleveringen.

Het derde seizoen vond ik misschien wel het spannendste seizoen van alle 4. Hier word je echt goed in spanning gehouden en gaan dingen vaak anders dan dat je verwacht. Heerlijk! Overigens komt hier meer bloed bij kijken, dus soms zat ik onder mijn kussentje verstopt.

Het laatste seizoen was leuk. Dat klinkt minder overtuigend, maar dat was het ook. Dit seizoen leek een beetje afgeraffeld te worden. De schrijvers lieten een hoop steken vallen. Soms zorgde dit dan voor verwarring, maar vaak zorgde dit meer voor een: “Hoe hebben ze dit zó kunnen schrijven?” Jammer dat dit dan een afsluiting moest zijn. Zelfs de officiële afsluiting werd jammer genoeg afgeraffeld. Gelukkig waren de kijkers het daar in 2009 mee eens, want daardoor kwam er nog één aflevering (ook wel film genoemd op IMDB) van 1,5 uur achteraan in november 2009, nadat de serie officieel eindigde in juni 2009.

YAY OF NAY

Ondanks het laatste seizoen vind ik Prison Break toch echt een aanrader om te kijken. Ik zou hem zelf nog een keer willen zien. Natuurlijk ook doordat je dan meer achtergrond informatie hebt en de puzzelstukjes misschien makkelijker kunt plaatsen.

Dus heb je een gaatje over, kijk dan Prison Break.

Heb jij Prison Break gezien? En zo ja, wat vond je er van?

P.s. In 2017 komt Prison Break terug met een heel nieuw seizoen! Ik kijk er naar uit!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close