Wat ik ga missen zodra de kleine er dadelijk is

Hoewel ik niet kan wachten om onze kleine meid in mijn armen te sluiten, ben ik me er heel goed van bewust dat mijn leven er dadelijk compleet anders uit ziet. Dat gaat heel veel mooie dingen opleveren. Dat weet ik zeker! Maar ik weet ook zeker dat er dingen zijn die ik ga missen. 

 1. De hele dag series kijken. Niet dat ik dat dagelijks doe, maar als ik daar nu zin in heb dan kan het gewoon.
 2. Mijn eigen tijd indelen. Alles wat ik dadelijk ga doen, moet afgestemd gaan worden op de kleine meid. Helemaal niet erg, maar wel even wennen.
 3. In achtbanen. Oké, dit kan ik uiteraard nog steeds doen. Maar dat betekent wel dat de kleine meid ondergebracht moet gaan worden. Want als we met ons Efteling abonnementje het park een bezoek brengen met de kleine meid, gaan we niet in de achtbanen. Ach, gelukkig ben ik het laatste half jaar al gewend om niet meer in achtbanen te gaan… 😉
 4. Zomaar ergens langer blijven of ergens heen. Nu blijf je spontaan wel ergens langer hangen of ga je van de ene activiteit spontaan door in een andere. Tja, dat zal dadelijk niet meer (zo makkelijk) gaan.
 5. De bioscoop. Met regelmaat zijn we daar nu te vinden. Dat zal dadelijk wat meer planning verschaffen. In het begin misschien zelfs even niet meer gaan. Maar ik ga het wel missen dat we zomaar naar de bioscoop kunnen. Vooral omdat we dat nu vaak op het laatste moment plannen (lees = de dag zelf).
 6. Samen sporten. Het geeft toch meer motivatie om samen te gaan, dan dat ik mezelf dadelijk van de bank moet gaan slepen. Ach, in de sportschool was het vaak ook wel ieder voor zich, maar het feit dat je dan samen van de bank moet komen…

Er zullen ongetwijfeld nog een hoop dingen zijn die ik ga missen. Maar ik weet zeker dat die kleine me meer gaat brengen. Een ander leven. Dat sowieso. En vooral veel liefde. Tenminste: dat hoop ik 😉

Wat mis jij nu je kinderen hebt of wat denk je te gaan missen als je kinderen krijgt?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

7 Comments

 • Gerda van Horrik

  28 augustus 2017 at 07:14

  Ach, nog niet zo druk over maken want het kan zomaar dat je al die dingen niet eens zal missen.
  Wat je wel zal missen is die tijd dat je wasmand minder snel vol was en nu vol verbazing zal staan kijken naar die berg strijkgoed.
  Ik heb ook nooit gesnapt waarom babybroekjes maat 56 al voor en achterzakken hebben. Zeker als er ook nog van die schattige ruches aan zitten is dat heel irritant met strijken.
  Huis opruimen is ook altijd zo’n leuke… Je draait je 2 tellen om, kijkt weer en denkt dan bij jezelf (of hardop): “Ik weet toch zeker dat ik daar net opgeruimd en gepoetst had”.
  Je eigen kleren. Nu ga je zonder na te denken nog even naar de winkel om dat pak melk te halen die je vergeten was. Straks dus niet meer. Het wordt zo’n automatisme, eerst kijken of er niet teveel zever of spuugvlekken zitten op je shirt en meestal betekend dat omkleden. Als ze iets ouder wordt dan kijk je niet meer naar je shirt maar naar je broek, ergens ter hoogte van je knieen.
  En toch wil je het voor geen goud missen!!!

  Beantwoorden
 • Michelle

  1 september 2017 at 20:32

  Gewoon lekker op de bank, je eigen ding doen zonder de slaapjes in de gaten te houden, flessen opwarmen en hapjes voorbereiden. Niet te hoeven denken, oh de kleine gaat zo slapen dus ik moet NU boven stofzuigen. Uiteten gaan wanneer je daar zin en tijd voor hebt.. eigenlijk gewoon doen wat je wilt doen op het moment dat je het wilt doen haha. Gelukkig bestaan er dingen zoals een oma- en een papa dag in ons leven, dus regelmatig heb ik weer een middagje of een gezellige afspraak voor mijzelf 😉 Ook belangrijk.. je bent meer dan mama 😉

  Beantwoorden
 • Sheila

  2 september 2017 at 01:52

  Ik ben ook gek op achtbanen, maar dat kan ook als je de kleine mee hebt. In de Efteling maakten we gewoon gebruik van de baby swap eem zo konden we overal in. Ok, niet tegelijk. Maar ach, zo hoefde ik hem 8 achtbaan te missen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close