thuisblijfmoeder

Werken of thuisblijfmoeder?

Ohhh noooo…. Vandaag moet ik officieel weer werken. Hoe kan ik mijn ventje nu al achterlaten? Ik ben er nog helemaal niet klaar voor! Gelukkig heb ik nog een extra weekje. Maar dat is puur omdat ik in het onderwijs werk en hier in Brabant nu lekker carnaval gevierd wordt.

Begrijp me niet verkeerd hoor. Ik vind mijn werk heus wel leuk. Maar ik vind mijn eigen kids nog nét wat leuker. Daarnaast ben ik ook gewoon een huismuts en vind ik het helemaal niet vervelend om thuis te zijn of te blijven. Lekker gezellige dingen doen met de kinderen, een beetje mijn eigen tijd inplannen en natuurlijk tussendoor bezig kunnen zijn met mijn blog, YouTube en Instagram.

Aan de andere kant is het ook fijn om dadelijk (dus over een week) weer aan het werk te zijn. Terug in een ritme (hoewel ik eerlijk moet bekennen dat ik nu thuis ook wel echt een ritme gevonden heb) en ook even andere mensen om mij heen. Dus ja, ook dat is wel fijn.

Maar als ik écht helemaal eerlijk ben dan was ik liever een thuisblijfmoeder of een thuiswerkmoeder haha. Helaas is dat financieel niet mogelijk en is het ook prima te accepteren dat ik dadelijk voor 3,5 dag van huis af ben om te werken. Nogmaals: ik vind mijn werk ook wel echt leuk hoor. Lekker dansen en toneelspelen met de kinderen. Net als met bloggen en vloggen kan ik ook echt wel mijn creativiteit kwijt in mijn beroep. Daarnaast leer ik op mijn werk vrijwel iedere dag nog nieuwe dingen en ook dat is heel erg fijn.

Ik denk dat voor zowel thuisblijven als werken iets te zeggen valt. Het heeft allebei voor- en nadelen als je een moeder bent. Daarbij denk ik dat je moeders hebt die absoluut niet thuis zouden kunnen blijven en andersom moeders die absoluut niet willen werken als ze (kleine) kinderen hebben. En beiden is prima toch? Zolang je er maar achter staat en weet waarom je iets wel of niet doet.

Hoe je het ook went of keert, ik zal vast en zeker weer een traantje laten als ik volgende week naar het werk rij. Wacht. Traantje? Waarschijnlijk gewoon een waterval aan tranen. Iets met hormonen die heel erg aan het opspelen zijn de laatste tijd!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

   • Natasja

    24 februari 2020 at 23:18

    Als het haalbaar is heb je een keuze, als het al niet haalbaar is door omstandigheden heb je dus geen keuze hoe graag je ook zou willen. Financieel gezien moet je toch de huur of hypotheek moeten kunnen betalen, de andere vaste lasten, boodschappen etc. Als je dat niet kunt als je thuis blijft dan heb je dus geen keuze en moet je werken.

    Beantwoorden
    • Suzan Eijkemans

     25 februari 2020 at 09:01

     Is ook een keuze wat voor huis je wil en dus hoe hoog je hypotheek is wat en waar je boodschappen doet wat voor vaste laste je hebt en de hoogte daarvan zijn ook een keuze Dat is wat ik bedoel. Wil je twee auto’s, dure boodschappen doen, dure abonnementen enz. Dure uitstapjes Is een keuze. Ik snap wel dat er ook geld moet binnenkomen maar hoe je dat uitgeeft is wel een keuze uiteindelijk en dus ook met hoeveelheid hoe weinig je rond kan komen

     Beantwoorden
     • Natasja

      25 februari 2020 at 09:15

      Dat klopt ook wel, maar alsnog ben ik het er niet 100% mee eens. Ik snap je wel hoor! Maar als je nog op alles bezuinigd etc heb je nog steeds niet altijd de keuze. Het is echt inkomensafhankelijk. Als je €800 in de maand hebt waar je alles van moet doen, kun je het daar vast ook mee redden. Maar je weet ook dat als een van de ouders thuis blijft je dan nog steeds heel krap zit. De enige keuze die je dan maakt is dat je nooit eens wat leuks kan doen met je kids, dat sparen lastig wordt als er iets kapot gaat etc. Dus ja, je hebt inderdaad de keuze om dat te doen, maar ik denk toch dat je dan toch voelt dat je erbij moet werken omdat het in spanning zitten of je alles iedere maand wel kunt betalen ook niet goed is voor je gezin. Je kiest uiteindelijk voor een fijn leven met de minste zorgen lijkt mij. ☺️

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close